Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Η αρχαιολογία «όμηρος» θλιβερού πολιτικαντισμού

Γράφει η Δ. Μυρίλλα στον Ημεροδρόμο
 
Μια αρχαιολογική ανασκαφή δεν είναι ούτε θρίλερ, ούτε μπορεί κατά καμία λογική να χαρακτηριστεί ως τέτοια. Είναι μια βασανιστική, κοπιώδης, λεπτολογημένη, μεθοδική διαδικασία, που με σεβασμό και ταπεινότητα επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν άγνωστο κόσμο και να τον κάνει, στο μέτρο του δυνατού, φανερό και αναγνώσιμο. Οι Ελληνες αρχαιολόγοι μιας υποτιμημένης και απαξιωμένης αρχαιολογικής υπηρεσίας έχουν αποδείξει ότι με αυτό τον σεβασμό προσεγγίζουν αυτόν τον άγνωστο και γοητευτικό κόσμο.
 
Αλλά, ό, τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το περιεχόμενου του τάφου στην Αμφίπολη, ναι… είναι θρίλερ και μάλιστα πολύ κακής ποιότητας.

Ευρωπαική Επιτροπή: Νέα κοροϊδία στους αγρότες που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο

Την ώρα που αγρότες όπως οι ροδακινοπαραγωγοί στην Ελλάδα είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της καταστροφής μετά το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα τους, κι ενώ τα αρμόδια ευρωενωσιακά όργανα συσκέπτονται δίχως να έχουν ακόμα λάβει ένα έστω ουσιαστικό μέτρο ανακούφισής τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μοιράζει χρήμα σε αποζημιώσεις για απόσυρση προϊόντων απ' την αγορά.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της ΕΕ.