Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν πληρώνουμε χαράτσι στα ΜΜΜ την 1η Μάρτη»


Κάλεσμα για μία συντονισμένη κινητοποίηση, κατά του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλούν τα μέλη του ανοιχτού συντονισμού επιβατών Αττικής.

Οι πολίτες αντιδρούν και αρνούνται να πληρώσουν τα εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους. Έτσι την Τρίτη, 1 Μαρτίου, από τις 06:30 έως τις 09:30 το πρωί δεν θα πληρώσουν σε όλα τα ΜΜΜ. 

« Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αποτελεί κορυφαία αντίσταση στη κυβερνητική επιλογή εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων» -« Να απομακρυνθούν τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα»


Επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Κερατέα



Επίσκεψη στην Κερατέα πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής την  Πέμπτη 24.02.2011 όπου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο ,μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας με θέμα την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.
Ο Νίκος Χουντής εξέφρασε την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή.

Αντιπολεμική Διακήρυξη Αμερικάνων βετεράνων του Βιετνάμ

Αναφορικά με τις επιθέσεις εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και του Πενταγώνου, οι Αμερικανοί Βετεράνοι του Βιετνάμ, έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική διακήρυξη. Λόγω του ενδιαφέροντος που αποκτά η γνώμη τους, σε συνδυασμό και με την ιδιότητα του βετεράνου του Βιετνάμ που φέρουν, ο «Ρ» δημοσιεύει στη συνέχεια μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο της διακήρυξης:
«Οι καρδιές μας στρέφονται προς τους αθώους και αγαπημένους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν τέσσερα αεροπλάνα που ελέγχονταν από αεροπειρατές συνετρίβησαν πάνω στους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια. Είναι τρομακτικό να βλέπεις τη Νέα Υόρκη στους καπνούς και αλλαγμένη για πάντα. Οι χιλιάδες των εθελοντών και των αιμοδοτών δημιουργούν κατάπληξη και αποτελούν απόδειξη της καλοσύνης των ανθρώπων.
Τραυματίες και ανάπηροι αμερικανοί του πολέμου του Βιετνάμ, σε παλιότερη διαδήλωση κατά του πολέμου.

Ταυτόχρονα αηδιάζουμε και αγανακτούμε με τις εκκλήσεις περί "ακριβοδίκαιης εκδίκησης". Συγκρίσεις προς το Πελρ Χάρμπορ μας φέρνουν στη μνήμη την έναρξη του Β' παγκόσμιου πολέμου, όταν οι ΗΠΑ περικύκλωσαν χιλιάδες Γιαπωνέζων και τους απομόνωσαν σε τρόπον τινά περιοριστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Αποστερήθηκαν των δικαιωμάτων τους και η περιουσία τους κλάπηκε. Αμέτρητες πράξεις αγριότητας εναντίον αυτών των ανθρώπων δικαιολογήθηκαν σαν αντίποινα απέναντι στις πράξεις της "χώρας τους".

Απίστευτο και όμως ελληνοφασιστικό ! :Το ΛΑΟΣ ζήτησε σύλληψη του Αλ. Αλαβάνου


Από την σημερινή "ΑΥΓΗ"


Σημειώνεται ότι το ΛΑΟΣ επιτέθηκε κατά του Αλέκου Αλαβάνου, τον οποίο αποκάλεσε "εξωθεσμικό παράγοντα" που "προκαλεί τον λαό σε στάση", επειδή κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος… Οι Άγγελος Κολοκοτρώνης, Θανάσης Πλεύρης κάλεσαν τη δικαιοσύνη να παρέμβει κατά του Αλέκου Αλαβάνου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν συνηγόρησε στο αίτημα της… ποινικής δίωξης, αλλά καταδίκασε την πρωτοβουλία Αλαβάνου θεωρώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι διαπνέεται από λαϊκισμό και φασίζουσα λογική. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την έκθεση της κομισιόν και τη συνέντευξη του Γ. Παπακωνσταντίνου



Η έκθεση της Κομισιόν αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί: Στην παραπέρα δραστική μείωση των μισθών, την «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας», δηλαδή γενίκευση της προσωρινής - ελαστικής εργασίας, την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των δαπανών στην Υγεία και στις εναπομείνασες κοινωνικές δαπάνες, για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και νέες ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ


ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ - ΜΑΣ
Ορθώνουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης στα μονοπώλια
 
Παλικαρίσια απάντηση στις μεθοδεύσεις της πλουτοκρατίας και των πολιτικών - συνδικαλιστικών της υπηρετών να «μαντρώσουν» το λαό στον τρόμο, το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία έδωσαν προχτές χιλιάδες και χιλιάδες απεργοί εργάτες! Απάντηση η οποία «χτίστηκε» με τη σκληρή προετοιμασία που προηγήθηκε, με στόχο - πάνω απ' όλα - να πατήσει στέρεα η οργάνωση του λαού σε ακόμα περισσότερους τόπους δουλειάς, γειτονιές, χωριά, σχολειά, σχολές, παντού όπου τα μέλη της λαϊκής οικογένειας ζουν και στενάζουν απ' τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και των «εταίρων» τους.

Η 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



Περίπου 2000 εργαζόμενοι και νεολαίοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 23 Φλεβάρη.
Για άλλη μια ακόμη φορά οι Χανιώτες έδωσαν το παρόν, όχι γιατί εμπιστεύονται τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και την πολιτική που εκφράζουν και υπηρετούν, αλλά γιατί ήθελαν μ’ αυτό τον τρόπο να διαδηλώσουν την οργή και την αγανάκτηση τους στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να εκφράσουν τη διάθεση τους για να μπει φρένο σ’ αυτήν την επίθεση. Να καταγγείλουν την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, να καταγγείλουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα της χώρας στα αρπαχτικά του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Για άλλη μια φορά σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας και αυτό αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για το αύριο.

Λιβύη -Μάχες έξω από την Τρίπολη, στους 2.000 οι νεκροί από την αρχή της εξέγερσης.



Δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσαν σκληρή αντεπίθεση χτες, Πέμπτη εναντίον των ανταρτών που έχουν τον έλεγχο πόλεων κοντά στην πρωτεύουσα. Η αντιπολίτευση ελέγχει ήδη μεγάλα αστικά κέντρα στα ανατολικά της χώρας, όπως την Βεγγάζη, και τις πόλεις Μισράτα και Ζουάρα στα δυτικά.
Σύμφωνα με εφημερίδα της Λιβύης μάχες μαίνονται στον πετρελαϊκό σταθμό Ζαουίγια, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την Τρίπολη, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα προχθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη


Η Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την άκριτη και εκτεταμένη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις στη προχθεσινή ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας πολιτών προς το Υπουργείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Χωρίς λόγο η αστυνομία επιτέθηκε σε πολίτες που επιθυμούσαν να διαδηλώσουν ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν σε μία άδικη κατανομή των αγαθών, στην σπατάλη και απαλλοτρίωση της δημόσιας περιουσίας και των φυσικών πόρων, προς χάρη μιας βίαιης προσαρμογής, που μας επιβάλλεται από 'αθέατα' και ανεξέλεγκτα οικονομικά συμφέροντα. Είναι η ίδια συνταγή που έχει ήδη αποτύχει σε δεκάδες χώρες, αφήνοντας σοβαρά πλήγματα στην κοινωνική συνοχή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Ομιλία Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση του Κυπριακού προβλήματος



Η συζήτηση του Κυπριακού από το επίσημο βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων δίνει την ευκαιρία στο κάθε κόμμα να καταθέσει τις θέσεις και την πολιτική του σε ότι αφορά το ύψιστο θέμα που απασχολεί τον τόπο μας˙ το κυπριακό πρόβλημα.  Με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης επαναλαμβάνουμε ότι, το ΑΚΕΛ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της διεξαγωγής συζητήσεων για το Κυπριακό και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εισαγγελικές διώξεις για τους μετανάστες απεργούς πείνας


Οι διώξεις που ζητεί με το πόρισμά του ο Εισαγγελέας Εφετών ενάντια στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε 8 μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και στους μετανάστες απεργούς πείνας, εντάσσονται στο ντελίριο αυταρχισμού της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. Η κυβέρνηση βαδίζει το δρόμο της αδιαλλαξίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη.