Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην - με οποιοδήποτε τρόπο - εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση στην Συρία. 


Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πληρώσουν ακριβά οποιαδήποτε εμπλοκή σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πιστεύουμε τελικά ότι είναι παραμύθι για μικρά παιδιά - δεν το πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά - οι ισχυρισμοί, τα προσχήματα, που έχει η αμερικάνικη ηγεσία και οι σύμμαχοι της σε αυτό το ζήτημα σχετικά με τα χημικά στη Συρία.

Σουηδία: Κάλεσμα της Οργάνωσης Στοκχόλμης του ΚΚΕ σε κινητοποίηση ενάντια στην επέμβαση στη Συρία.

Η Κομματική Οργάνωση Στοκχόλμης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Στοκχόλμη με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Καλεί να ενισχυθεί το μπλοκ του ΚΚΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, απαιτώντας καμιά εμπλοκή Σουηδίας και Ελλάδας.
Στο κάλεσμα της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ δίνεται ως σημείο συνάντησης ο σταθμός Medborgarplatsen στη Στοκχόλμη στις 17.00.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας



Τα αρπακτικά της Νέας Τάξης, προκειμένου να καθυποτάσσουν τους λαούς και να κατακλέβουν τον πλούτο τους, δε διστάζουν ν’ ανακαλύπτουν χημικά όπλα εκεί που δεν υπάρχουν, να πραγματοποιούν εγκλήματα και να τα αποδίδουν σε άλλους, να στρατολογούν μισθοφόρους από άλλες χώρες και να τους βαφτίζουν αντικαθεστωτικούς, να παραβιάζουν κάθε διεθνή νομιμότητα.

Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι ! Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί χέρι - χέρι για την επίθεση στη Συρία.

Όπως όλα δείχνουν, σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ τίθεται ανοιχτά πλέον υπέρ της πολεμικής επέμβασης στη Συρία, για την οποία βεβαίως όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν σταματήσει οι στρατιωτικές προετοιμασίες.
Φωτογραφία Αρχείου, σχόλιο του Red Star - Όλοι πάλι μαζί με το ΚΚΕ ,απέναντι στη συγκυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ και στο κόμμα που θαυμάζει τον Ομπάμα,τον  ΣΥ.ΡΙΖ.Α που επιμένει στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !
Σήμερα, κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος παρείχαν ανοιχτή πολιτική υποστήριξη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα, παρά τους τακτικισμούς και τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, στηρίζοντας την επιλογή του για στρατιωτικό πλήγμα ενάντια στη Συρία.

Γεώργιος Τσικουρής, σκοτώθηκε στις 2 Σεπτέμβρη του 1970 στην προσπάθεια του να τοποθετήσει βόμβα στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα.Άρθρο του Χρήστου Μαυρή.

Ο Κύπριος φοιτητής Γεώργιος Τσικουρής, από το χωριό Ασσια, του οποίου το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο τελέσθηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Στρόβολο, ήταν το πρώτο θύμα στον αγώνα του κυπριακού και ελληνικού λαού κατά της Χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.



Ο Γ. Τσικουρής, σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες, ήταν από τα πρώτα άτομα που εντάχθηκαν στον αγώνα κατά της δικτατορίας που επέβαλαν στην Ελλάδα οι άφρονες συνταγματάρχες με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.