Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

5.000 Αμερικανοί πεζοναύτες έτοιμοι να επέμβουν στην Λιβύη.

thumb
Του Δημήτρη Μυ-TOPONTIKI.GR


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες (στρατιωτικές) γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι προκειμένου να ελέγξεις μια χώρα δεν αρκεί να την βομβαρδίσεις: Πρέπει και να την καταλάβεις. Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί έχουν έτοιμα δύο εκστρατευτικά σώματα πεζοναυτών (γύρω στους 5.000 άνδρες) οι οποίοι προς το παρόν ξεκουράζονται στις κουκέτες δύο εκ των αμερικανικών πολεμικών που πλέουν ανοιχτά της Λιβύης.

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ και Αντιπροέδρου του ΚΕΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου


Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής όχι μόνο δεν αφήνουν  κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, αλλά προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στο επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Με μόνο μέλημα να σωθούν οι τράπεζες και με όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, δεν υπάρχει λύση.

Οι πλούσιοι του πλανήτη, πλουσιότεροι κατά ένα τρισ. δολάρια!

Από το σάιτ της CWI, άρθρο από την εφημερίδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αγγλίας και Ουαλίας, The Socialist.

Σε πρόσφατη λίστα που δημοσιεύθηκε στο οικονομικό περιοδικό Forbes, αναδεικνύεται το γεγονός ότι ο συνολικός πλούτος των 1.210 δισεκατομμυριούχων που υπάρχουν στον κόσμο, έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έχει φτάσει τα 4.5 τρις $, 1 τρις $ δηλαδή παραπάνω σε σχέση με πέρσι!

Ταυτόχρονα, 3 τρις άνθρωποι (γύρω στο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού) τα βγάζουν πέρα με μόλις 2$ (ισούνται με 1,4 €) την ημέρα. Μάλιστα, πριν μόλις τρία χρόνια είχε εκτιμηθεί ότι οι 225 πλουσιότεροι στον κόσμο συγκεντρώνουν περιουσιακά στοιχεία ίσα με το συνολικό ετήσιο εισόδημα των 2.5 δις φτωχότερων ανθρώπων.

Αναμφίβολα αυτό το τεράστιο χάσμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από τότε.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ!


Aναδημοσίευση από την www.iskra.gr

Η ΑΓΚΥΡΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ!

 ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
Σε νέα ευθεία και έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας προέβη η Τουρκία, δίνοντας άδεια ερευνών σε Ιταλικό πλοίο επί υφαλοκρηπίδας, η οποία, με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ανήκει 100% στο Καστελόριζο.
Η εξέλιξη αυτή, μαζί με όλες όσες προκλητικές έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύουν αβίαστα τηνπλήρη και παταγώδη αποτυχία της στρατηγικής κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση (και οι προηγούμενες κυβερνήσεις) απέναντι στην Άγκυρα.

ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ… ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ - Διαμαρτυρία το Σάββατο 26 Μαρτίου, 12.00 στην Ανθούσα



Πραγματικό παραλογισμό και απαράδεκτη επιβράβευση της απάνθρωπης μεταχείρισης των ζώων, χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη συνεχιζόμενη πολιτική υψηλών επιδοτήσεων προς τη  βιομηχανία γούνας και τα εκτροφεία που την τροφοδοτούν.
Ζητούν την κατάργηση  των επιδοτήσεων, με παράλληλα εκτεταμένα προγράμματα δημιουργίας νέων οικονομικών τομέων και πράσινων θέσεων εργασίας στις περιοχές που σήμερα είναι εξαρτημένες οικονομικά από τη γουνοποιία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία που οργανώνεται το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από την 1η Διεθνή Έκθεση Γούνας, στην Ανθούσα.
Αναλυτικότερα:

MAT συνέλαβαν και τις κούκλες!(γιατί φοβήθηκε γιούχα η Αννούλα Διαμαντοπούλου)


    Απερίσπαστη από πάσης φύσεως διαμαρτυρίες, η υπουργός Παιδείας παρακολούθησε χθες στο Σύνταγμα τη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, την ελληνική Επανάσταση. Φρόντισε γι' αυτό η αστυνομία, η οποία προληπτικώς εκκένωσε την πλατεία από ασχέτους, συλλαμβάνοντας οκτώ καθηγητές και καλλιτέχνες, μαζί και τις κούκλες τους...

    Πηγή:www.avgi.gr

    Απίστευτοι οι ΠΑΣΟΚοι ! Βρήκαν και τον Εγκέλαδο για να μας τα πάρουν ! Έρχονται αντισεισμικά χαράτσια !



    Μετά τα χαράτσια για τα πιστοποιητικά «πράσινης κατοικίας και κατασκευής», η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβαρύνει τη λαϊκή οικογένεια και με νέα χαράτσια για το πιστοποιητικό «αντισεισμικής επάρκειας», αντί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αποκλειστικά δημόσιους πόρους, στη χώρα μας που είναι αυτή με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη.
    Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την εφαρμογή ενός Προγράμματος Ενίσχυσης Αντισεισμικότητας δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, με επιχορήγηση του Δημοσίου.

    Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (24/3/2011)




    Το χρέος του λαού σήμερα είναι να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που τον οδηγούν στην πτώχευση, υπηρετώντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και μπλέκουν τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
    Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ηγηθεί μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί ολόπλευρα προς όφελος του λαού. Αυτό μπορεί να γίνει σχεδιασμένα αν γίνουν κοινωνική περιουσία οι μεγάλες συγκεντρωμένες επιχειρήσεις με λαϊκή εξουσία, με εργατικό κοινωνικό έλεγχο, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

    Μήνυμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου



    Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα για τις δυνατότητες των λαών να αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης και να επιβάλουν τη θέλησή τους.
    Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση αυτονόητων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεξάγει σήμερα την πιο σκληρή επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας και τη νεολαία.

    KOE: Δελτίο τύπου για τις προληπτικές προσαγωγές στο Σύνταγμα, 24/3/2011


    koeΑνήμερα της επετείου του 1821 η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμήσει την 21η Απριλίου. Η αστυνομία προσήγαγε προληπτικά συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και καμιά εικοσαριά κούκλες, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Προφανώς οι προσαχθέντες παρενέβησαν τον γνωστό νόμο περί συναθροίσεως άνω των τριών. Παλιότερα ένας ανεκδιήγητος υπουργός θέλησε με νόμο να καταργήσει την ταξική πάλη. Σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης θέλουν με προληπτικές προσαγωγές να σταματήσουν τις κοινωνικές διαμαρτυρίες.
    Το σημερινό προκλητικό επεισόδιο αποτελεί συνέχεια της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πασχίζει μάταια να πείσει ότι βρέχει και δεν την φτύνουν.