Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα


«Και βεβαίως είμαστε υποχρεωμένοι και θα το κάνουμε, να φέρουμε στη Βουλή συγκεκριμένες και άμεσες προτάσεις καταρχήν για τα επείγοντα και οξυμένα οικονομικά προβλήματα των τυφλών και γενικότερα των ανάπηρων, όπου έχουν υποστεί όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί και οι άλλοι εργαζόμενοι χωρίς να παίρνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα της κατάστασής τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών της Χαλυβουργίας από το βουλευτή της ΝΔ Γεωργιάδη.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντεργατική επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας από το βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη.



Ο γνωστός ακροδεξιός εμφανίστηκε στο σημείο συγκέντρωσης των λίγων απεργοσπαστών και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ζητώντας επέμβαση εισαγγελέα ενάντια στην απεργία, ενώ συκοφαντεί τον ηρωικό αγώνα του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία σαν ενέργειες μειοψηφίας του ΠΑΜΕ.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο αγώνας της Χαλυβουργίας είναι απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων που είχε επιβεβαιωθεί στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - Παρουσίαση της Πρότασης Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της δανειακής σύμβασης.


Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  


«Επιτρέψτε μου πριν ξεκινήσω να βάλω ένα θέμα που είναι έκτακτης σημασίας, συνδέεται βεβαίως και με το κυρίως θέμα της συνέντευξης. Όπως ξέρετε αυτές τις μέρες  διαπιστώθηκε ότι το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων ανακάλυψε ότι έχουν κουρευτεί το 80% των αποθεματικών τους. Δεν ξέρω αν το ήξεραν πιο πριν ή το ανακάλυψαν τώρα είναι ένα θέμα.
Δεύτερον, θα επιμείνουμε σε αυτό που έχουμε ξαναβάλει, το έχουμε βάλει και στη Βουλή, αν δεν εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ του 1,5 δις και δεν εξασφαλιστεί να έχει τις εισφορές που πρέπει, τότε οι συντάξεις πριν τον Δεκέμβρη δεν θα μπορούν να καταβληθούν. Δεν τα λέμε για τρομοκράτηση αλλά εδώ θέλει απαντήσεις.

Παναγιώτης Μεντρέκας : Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ θα την ψηφίσει o ΣΥ.ΡΙΖ.Α ;


Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Μεντρέκας με αφορμή την τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

"Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία - κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους «εταίρους», να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στην ΕΥΑΘ 12/7/2012.


Αλέκα Παπαρήγα



«Το όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και γενικότερα του νερού στην Ελλάδα, πρέπει να είναι από την πλευρά των εργαζομένων και γενικότερα του λαού πολύ καθαρό και συγκεκριμένο. Διότι υπάρχουν πολλές μορφές ιδιωτικοποίησης που μπορεί να παρασύρουν τους εργαζόμενους. Είναι γενικό όχι και στην υποδομή και στην διαχείριση και στον καθορισμό της τιμής και στα έργα εκσυγχρονισμού, όπου χρειάζονται.

Φανατικοί ισλαμιστές ζητούν να καταστραφούν οι πυραμίδες της Γκίζας !


"Δημοκρατική " Αίγυπτος !



Φανατικοί ισλαμιστές ζητούν επιμόνως από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αιγύπτου και μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων να καταστρέψει τις πυραμίδες της Γκίζας, το μοναδικό από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, που σώζεται!

Καπιταλισμός (1).Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Ο Ένγκελς αναφέρει ότι


«στον καπιταλισμό κάθε βήμα προς την άμβλυνση της κρίσης,
προετοιμάζει την επόμενη φάση της κρίσης».
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτό ακριβώς, με βιωματικό τρόπο, το διαπιστώνουμε στην περίπτωση της Ελλάδας των αστικών κυβερνήσεων, της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας.

Παιδιά - στρατιώτες, μια πληγή που δεν κλείνει...


Παιδιά - στρατιώτες



Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στον κόσμο εξακολουθούν να στρατολογούνται από ένοπλες οργανώσεις και να πολεμούν σε αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις στην Αφρική ή την Ασία κάτω από τις διαταγές πολέμαρχων και μισθοφόρων. Το πρόβλημα έχει ενταθεί την τελευταία 20ετία, αναφέρει ο ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη καταδίκη του Κογκολέζου πολέμαρχου Τόμας Λουμπάνγκα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε κάθειρξη 14 ετών με την κατηγορία της στρατολόγησης παιδιών ως "ιστορική" απόφαση.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς

Στη συγκρότηση πρωτοβουλίας στήριξης του αγώνα των χαλυβουργών κατέληξε η πετυχημένη συζήτηση που κάλεσε η Ταξική Πορεία την Τετάρτη 4 Ιούλη στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας. Με την παρουσία δεκάδων εργαζομένων, συνδικαλιστών και νεολαίων, καθώς και απεργών χαλυβουργών, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα ζητήματα της συνέχισης του αγώνα και της ευρύτερης δυνατής έκφρασης της αλληλεγγύης στον αγώνα αυτό.
Ως επόμενο βήμα η Πρωτοβουλία διοργανώνει συγκέντρωση-πικετοφορία στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, την Τρίτη 17 Ιούλη στις 7:00 το απόγευμα, παράλληλα με το ξεκίνημα καμπάνιας για την οικονομική στήριξη της απεργίας.

Το μπουρδελοξενοδοχείο που ανήκει στην οικογένεια του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.Ντοκουμέντα.Παρουσιάζει ο Red Star.

Του Red Star


Μπορεί κάποιοι να ξεχνούν γρήγορα αλλά εγώ δεν ανήκω σε αυτούς.Ιδίως όταν πρόκειται για νεοναζί-σατανιστές που παριστάνουν τους καλούς Χριστιανούς πατριώτες.Αναφέρομαι στον Μιχαλολιάκο βέβαια.Σας παρουσιάζω τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ψεύδεται όταν λέει ότι καμιά σχέση δεν έχει με το μπουδελοξενοδοχείο ΛΥΔΙΑ. στην Αθήνα.Τα στοιχεία έχουν δημοσιευτεί σε πολλά μπλογκς αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Παρακάτω το  Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που αποδεικνύει την σχέση ιδιοκτησίας του Μιχαλολιάκου και της γυναίκας του με το ξενοδοχείο-μπουρδέλο.