Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στις Κουρίλες νήσους ύστερα από τις απειλές της Ιαπωνίας ότι σκοπεύει να αποκτήσει πάλι τα Ρώσικα νησιά !

SKAI.GR






Η Ρωσία θα ενισχύσει την παρουσία της στις Κουρίλες νήσους, ενώ θα προμηθεύσει τα στρατεύματά της στην περιοχή με σύγχρονο οπλισμό ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί το «στρατηγικό» αρχιπέλαγος, το οποίο διεκδικεί η Ιαπωνία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα νησιά στο αρχιπέλαγος των Κουρίλων είναι έδαφος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας στο οποίο εκτείνεται η κυριαρχία της», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια συνάντησής του με τοπικούς υπουργούς Άμυνας και Ανάπτυξης.

Κέιμπριτζ: 27.000 λίρες πλέον το πρώτο πτυχίο!Το Κέμπριτζ είναι το πρώτο βρετανικό Πανεπιστήμιο που ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση της ευχέρειας που του δίνει η νέα νομοθεσία να τριπλασιάσει τα δίδικτρα.



Το πρώτο πτυχίο, με τριετή φοίτηση, στο γνωστό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ θα στοιχίζει 27.000 λίρες, μετά την αύξηση των διδάκτρων στο πόσο των 9.000 λιρών ετησίως.

Το Κέμπριτζ είναι το πρώτο βρετανικό Πανεπιστήμιο που ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση της ευχέρειας που του δίνει η νέα νομοθεσία να αυξήσει τα δίδακτρα από το ποσό των 3.200 λιρών τον χρόνο που είναι σήμερα, στις 9.000 λίρες τον χρόνο.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας στις 23 του Φλεβάρη!

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό με τους εργαζόμενους στις 23 του Φλεβάρη



«Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μη μας τα κλείσουν για πάντα», τονίζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ στο αγωνιστικό της κάλεσμα για τις 23 του Φλεβάρη και τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Συνάδελφε επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέ έμπορε.
Στο χρόνο που πέρασε, χιλιάδες μικρομάγαζα έβαλαν λουκέτο και πολλοί συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η θέση μας συνεχώς θα χειροτερεύει.

Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την τελευταία σύνοδο της ΕΕ που έθεσε το ζήτημα του συμφώνου ανταγωνιστικότητας


Η αποκάλυψη των μύθων



Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι όλα αυτά που ακούγαμε  από την χορωδία ΠΑΣΟΚ. ΝΔ, ΛΑΟΣ, αλλά και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περί της κρίσης στο τραπεζικό σύστημα , τις διάφορες φούσκες και τους κερδοσκόπους, περί καζινοκαπιταλισμού και περί κρίσης της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης ή αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος λόγω αδιαφάνειας  και  επίορκων πολιτικών που χρηματίζονται, αφέθηκαν στην άκρη και τώρα γίνεται λόγος περί κρίσης χρέους. Τα χρέη δηλαδή και τα ελλείμματα των κρατών, τάχα έφεραν την κρίση. Ότι άδειασαν τα κρατικά ταμεία λόγω κακής διαχείρισης και διαφθοράς. Ας είναι καλά το ΣΠΗΓΚΕΛ που αποκάλυψε για τα 600 δις ευρώ από ελληνικές καταθέσεις στις τράπεζες τις Ελβετίας, χώρια άλλες καταθέσεις, στις τράπεζες στην Ελλάδα, σε εταιρίες κλ.π.

Η ΕΠΟ τίμησε τον Ότο Ρεχάγκελ



Επτά μήνες μετά τον επίλογο της λαμπρής σταδιοδρομίας του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, η ΕΠΟ βράβευσε τον 73χρονο Γερμανό λίγο πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα με τον Καναδά στο «AEL FC Arena».
Ο Ρεχάγκελ, παρέα με τον συνεργάτη του όλα αυτά τα χρόνια στον πάγκο της Ελλάδας Γιάννη Τοπαλίδη, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο από ένα διάδρομο που είχαν σχηματίσει οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

«Λοβέρδο, σήκω, τα μάτια σου να ανοίξεις, να δεις τους 100 που κάνουν καταλήψεις»...

Ρεπορτάζ από την σημερινή πορεία γιατρών, φαρμακοποιών, εργαζόμενων στα ΜΜΜ και εκπαιδευτικών.


Πάνω 5.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν σήμερα στην Βουλή ενάντια στα νομοσχέδια που διαλύσουν την δημόσια υγεία και τις συγκοινωνίες. Το σύνθημα του τίτλου του ρεπορτάζ φωνάχτηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της πορείας από τους απεργούς γιατρούς που έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες σε κατάληψη του Υπουργείου Υγείας και για τους οποίους έχει αναφερθεί πολλές φορές απαξιωτικά ο υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος.

Οι απεργοί γιατροί και φαρμακοποιοί έδωσαν τον τόνο στην σημερινή πορεία με την μαζική παρουσία τους και την συμμετοχή συλλόγων και σωματείων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Απόσπασμα - αναφορά του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στη Βουλή για τα γεγονότα στην Κερατέα


….Πρώτα σας έφταιγαν οι  ναυτεργάτες  για την πτώση του τουρισμού. Μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι για το χρέος και τη διαφθορά. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, διότι με τους πολύ υψηλούς μισθούς που παίρνουν δεν βοηθάνε την ανταγωνιστικότητα.

Οι οδηγοί λεωφορείων φταίνε για τα ελλείμματα και το κυκλοφοριακό χάος, οι γιατροί φταίνε για το σύστημα υγείας και το ασφαλιστικό. Αυτοί οι έρμοι οι κάτοικοι της Κερατέας που επί δυο μήνες τους έχετε περικυκλωμένους από δυνάμεις ασφαλείας, έχετε πάει τις μισές μονάδες ΜΑΤ στην Κερατέα, μην τυχόν και δεν προχωρήσει το μεγάλο έργο -που είναι ΧΥΤΑ παρεμπιπτόντως, δεν είναι ΧΥΤΥ- είναι άνομοι, ακραίοι, βάνδαλοι, σε λίγο θα τους χαρακτηρίσετε και τρομοκράτες. Που θα πάει όμως αυτή η ιστορία;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Έξω ο στρατός κατοχής από την Κερατέα - Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή επιχείρηση αστυνομικής τρομοκρατίας που είναι σε εξέλιξη στην Κερατέα. Οι εισβολές αστυνομικών σε σπίτια, οι συλλήψεις, η πολιορκία μιας ολόκληρης πόλης από την αστυνομία, τα δακρυγόνα και οι τραυματισμοί δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησης του Μνημονίου και της Τρόικα.
Η κυβέρνηση επιβάλλοντας ουσιαστικά «στρατιωτικό νόμο» στην Κερατέα και επιλέγοντας πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές χούντας, έχει και την ευθύνη για ό,τι συμβεί.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας



«Εμείς, χαιρετίζουμε κάθε κίνημα που εκφράζεται, αλλά την ίδια ώρα μας προβληματίζει πάρα πολύ αν το κάθε κίνημα και η κάθε κινητοποίηση συμβάλει σε αυτό που λέμε: Κίνημα ισχυρό, ανθεκτικό, μαχητικό, ικανό, έξυπνο και με προοπτική. Για πάρτε τώρα τις κινητοποιήσεις που γίνονται στο χώρο της υγείας. Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αν μείνει στη συζήτηση που γίνεται στα μέσα ενημέρωσης, με τις ηγεσίες του κινήματος των γιατρών και τους δημοσιογράφους, τότε δικαιολογημένα δε θα βάλει πλάτη για να στηρίξει αυτό το κίνημα.

Προκήρυξη του "Ξ": Ποιος είναι «τσαμπατζής», ξεφτίλα υπουργέ;


 Το κείμενο αυτό αποτελεί τμήμα προκήρυξης που μοιράζεται σήμερα στην πορεία των εργαζομένων της ΕΘΕΛ/ΟΑΣΑ, στην Αθήνα. 




Άστραψε και βρόντηξε ο κύριος υπουργός (για τον Ρέππα μιλάμε): «40% δεν πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες – δεν θα ανεχτούμε τους τσαμπατζήδες»!
Και έπεσε τρόμος μεγάλος... Όλοι μα όλοι, τρομοκρατηθήκαμε...

Διότι ως γνωστόν ο κ. υπουργός, όπως και κάθε υπουργός, σε όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις αυτού του τόπου, είναι «επιστήμων» και κατέχει στοιχεία.

Για να δούμε λοιπόν τι λένε τα στοιχεία... (*)

  • Για το 2010 οι 300 της βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των αποδοχών τους ανέρχεται σε 142 περίπου χιλιάδες € το χρόνο, δηλαδή λίγο περισσότερο από 10.000 € το μήνα για 14 (βέβαια) μήνες. (Αυτά τα ποσά, δεν ισχύουν, κι αυτό το τονίζουμε, για τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι δίνουν σημαντικά ποσοστά του μισθού τους στα κόμματά τους).

Πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου στα ΜΜΜ


Naftemporiki.gr

Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως και τρεις μήνες θα βρίσκονται στο άμεσο μέλλον, όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή το υπουργείο Υποδομών καταθέτει τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, με βάση την οποία καθιερώνεται ως πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα η άρνηση πληρωμής εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ξανά αιματοκύλισμα... 3 διαδηλωτές νεκροί από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας στην Αίγυπτο.Πάνω από 100 οι τραυματίες.


(Φωτογραφία:  Associated Press )

Νεκροί από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας έπεσαν τρεις αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σε επαρχία της δυτικής Αιγύπτου στην πρώτη θανάσιμη σύγκρουση μεταξύ αντικαθεστωτικών και αστυνομίας μετά την άγρια καταστολή της 28ης Ιανουαρίου, όταν η πλατεία Ταχρίρ (Ελευθερίας) του Καΐρου βάφτηκε στο αίμα διαδηλωτών. 


Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν για 16η ημέρα στην πλατεία-σύμβολο της εξέγερσης, ενώ οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται και έξω από το Κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ζητούν να μπει τέλος στα 30 χρόνια κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα.

Συναυλία αλληλεγγύης για τους 300 απεργούς

«Λυπάμαι πάρα πολύ που οι περισσότεροι συμπολίτες μας μπορούν να συγκινούνται από τους λεπρούς της τηλεοπτικής Σπιναλόγκα και όχι από ανθρώπους που ζουν δίπλα μας και που φτάνουν μέχρι τα έσχατα για να αξιωθούν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια». Φοίβος Δεληβοριάς, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

Πηγή:www.avgi.gr

ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των γιατρών που βρίσκονται σε εξέλιξη κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 23 Φλεβάρη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Να ενισχυθεί η κοινή δράση υγειονομικών, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων, των φτωχών αγροτών για να πάψει η υγεία να είναι προνόμιο των λίγων, όσων έχουν δηλαδή να πληρώσουν.
Το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει ότι υπάρχει μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες υγείας  του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ, του ΟΓΑ.

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»


Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη 

στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»



Για το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία

H αντιπαράθεση γίνεται για το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας. Είναι υπόθεση που συζητιέται πάνω από 20 χρόνια στην Ελλάδα. Και αυτήν την σύγκρουση την πληρώνουν κυρίως οι ασφαλισμένοι, εκατομμύρια άνθρωποι. Παρακολουθώντας την συζήτηση, διαπιστώνω ότι η κόντρα του υπουργείου με τους γιατρούς είναι για τους κανόνες και τους όρους με τους οποίους θα πληρώνονται οι γιατροί για την παροχή αυτών των υπηρεσιών. Εκεί έχει μεγάλη ευθύνη το υπουργείο γιατί κρατάει τα πράγματα σε μια σύγχυση και μια ανασφάλεια στους γιατρούς για το πώς θα λειτουργήσουν οι κανόνες του παιχνιδιού με το καινούργιο σύστημα. Αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρει αυτό το σύστημα στους ασφαλισμένους.

Καμιά «κατοχή» δε βιώνει η ελληνική αστική τάξη. Οσοι καλλιεργούν τέτοιες απόψεις, μόνο ζημιά κάνουν στο λαϊκό κίνημα.


Βολικά στο σύστημα τα περί «κατοχής»


Οι προτάσεις, που, για λογαριασμό του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, ανέλαβαν να παρουσιάσουν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανία και η Γαλλία, έδωσαν αφορμή για να φουντώσει πάλι η προπαγάνδα περί «κατοχής» της χώρας από τη Γερμανία. Το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτά τα ιδεολογήματα καλλιεργούνται με χαρακτηριστική συνέπεια από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «αντικαπιταλιστικές» (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και κινήσεις σαν τη «Σπίθα», πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους, το λαό, στον αγώνα που κάνουν να αμυνθούν αποτελεσματικά και να αντεπιτεθούν στον πόλεμο που τους έχουν κηρύξει η κυβέρνηση και η ντόπια πλουτοκρατία, με συμμάχους την ΕΕ και τα κόμματά της στη χώρα μας.

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ για τα τελευταία γεγονότα στην Κερατέα



Οι άγριες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα και σήμερα στην Κερατέα, με αφορμή αυτή τη φορά σύλληψη πολίτη, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή της Κερατέας έχει γίνει ¨θέατρο¨ σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων. Η περιοχή αστυνομοκρατείται, γίνονται πολλές φορές αδικαιολόγητες συλλήψεις, και είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το διάλογο και τη διαβούλευση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα τελευταία γεγονότα στην Κερατέα



Η κατάσταση στην Κερατέα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη διότι προσπαθεί να λύσει με βία ένα σοβαρό ζήτημα. Οι συλλήψεις κατοίκων, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η συνεχής παρουσία, αλλά και οι προκλήσεις των ανδρών των ΜΑΤ καταδεικνύουν το απόλυτο αδιέξοδο.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ



Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου σε ευρεία συνάντηση αιρετών, φορέων της περιοχής και πολιτών με κύριο αίτημα την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα Θεσσαλονίκη εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα και αποφασίστηκε:
  • Η συλλογή υπογραφών με βάση το ομόφωνο ψήφισμα
  • Ορίστηκε η ερχόμενη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου ημέρα δράσης για το τρένο, με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποκορύφωμα μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 6μμ με κύριο οργανωτή το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και συνδιοργανωτές όλους τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Προσωρινά ηρέμησαν τα πράγματα στην Κερατέα που έγινε «Εμπόλεμη ζώνη» το βράδυ.



«Eμπόλεμη ζώνη» θύμισε η Κερατέα, για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων, με αφορμή την έφοδο διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στο χωριό αλλά και των κατ' οίκον ερευνών.

Η κατάσταση για πολλές ώρες ήταν ανεξέλεγκτη και ιδιαίτερα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ και γενικεύτηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα τα πνεύματα ηρέμησαν. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 07:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής. Πάντως, οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.