Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας



Ο εκνευρισμός του υπουργού Εργασίας μαρτυρά τη βαθιά του ενόχληση για τη δράση των εκπροσώπων των ταξικών συνδικάτων (του ΠΑΜΕ) και τις θέσεις του ΚΚΕ που ξεσκεπάζουν την απάτη του διαλόγου που στήνεται για να συγκαλυφθούν τα νέα αντεργατικά προαποφασισμένα σχέδια στο ασφαλιστικό. Αυτά που συνυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο ΕΚΟΦΙΝ, και τα οποία υπάρχουν στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποτελούν θέσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ο υπουργός στρεφόμενος κατά του ΚΚΕ εκτός των άλλων υπερασπίζεται και εκφράζει τους συνεργούς του στην επιχείρηση εξαπάτησης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το ΚΚΕ πάντως προειδοποιεί την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας ότι θα κάνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που επιβάλλει το δίκιο και το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Δεν φοβάται ούτε τις απειλές, ούτε τις συκοφαντίες.

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με το διάλογο για το ασφαλιστικό


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ




Σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις όσον αφορά το διάλογο για το ασφαλιστικό, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:Ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, με δεδομένο το επικοινωνιακό κλίμα χρεοκοπίας της χώρας που έχει στήσει αλλά και  τις πραγματικές επιδιώξεις της για περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι προσχηματικός.Κάθε φορά και με όποια κυβέρνηση, όταν άνοιγε το ζήτημα ασφαλιστικού και καλούνταν τα συνδικάτα σε διάλογο, οι εργαζόμενοι έβγαιναν πάντα στο τέλος ζημιωμένοι.Τη μαύρη τρύπα στην οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οι κυβερνήσεις που ανέχτηκαν ή και προώθησαν, με διάφορους τρόπους, τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων από τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις, τους κερδοσκόπους και που επιβράβευαν συστηματικά με χαριστικές ρυθμίσεις την εισφοροδιαφυγή που ροκανίζει τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης.Η κοινωνική ασφάλιση και οι συντάξεις δεν αντέχουν άλλες περικοπές. Χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση με αποτελεσματικά μέτρα καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, την αποπληρωμή από το κράτος των οφειλόμενων σ’ αυτή και κυρίως με την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών της  από αυτούς που συστηματικά την καταλήστεψαν.

Έπαιρνε χρήματα από μεγάλους λογαρισμούς και τα έδινε σε μη έχοντες .Κάθειρξη 22 μηνών στη Γερμανίδα τραπεζίτη «Ρομπέν των Δασών»

Μια πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος γερμανικής τράπεζας καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με αναστολή, γιατί θέλησε να παίξει τον Ρομπέν των Δασών, μοιράζοντας χρήματα που προέρχονταν από λογαριασμούς ευκατάστατων πελατών σε πελάτες με πενιχρά εισοδήματα.
Η 62χρονη πρώην διευθύντρια αφαίρεσε συνολικά 7,6 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς πλουσίων πελατών της για να τα δώσει σε φτωχούς πελάτες ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο δικαστηρίου της Βόννης. Και όσο οι πελάτες της με τις μεγάλες καταθέσεις δεν καταλάβαιναν τίποτε, τόσο η πρώην τραπεζίτης αφαιρούσε χρήματα από τους λογαριασμούς τους.Ο ρόλος του Ρομπέν των Δασών απέδιδε τέλεια από το 2003 έως και το 2005 αλλά μετά και όταν κάποιοι πελάτες είδαν τους λογαριασμούς τους να μειώνονται δραστικά, κινητοποιήθηκαν και όλο το σχέδιο αποκαλύφθηκε.Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η κατηγορουμένη ενήργησε από λύπη για τους μη έχοντες και ότι δεν έκανε ποτέ τίποτε για δικό της οικονομικό όφελος. Το αποτέλεσμα είναι πάντως ότι και φυλακή θα μπει και τη δουλειά της έχασε και υποχρεώνεται να ξεπληρώσει κάποιο σεβαστό μέρος του χρέους στους πλούσιους πελάτες.Το μόνο που ίσως της έμεινε είναι ή ευγνωμοσύνη και η αγάπη όσων βοήθησε οικονομικά.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δυναμική Αντίδραση του ΠΑΜΕ-Οι κομμουνιστές απέκλεισαν το υπουργείο Εργασίας


Απρόοπτη εξέλιξη είχε ο διάλογος για το ασφαλιστικό που επρόκειτο να αρχίσει νωρίτερα με τη

συνάντηση του υπουργού Εργασίας και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μέλη του ΠΑΜΕ μπλόκαραν την είσοδο του υπουργείου Εργασίας και παρεμπόδισαν την είσοδο των συνδικαλιστών. Κατόπιν τούτου η συνάντηση αναβλήθηκε και θα γίνει σε λίγη ώρα στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Αύριο Τρίτη στο τραπέζι του διάλογου θα κάτσουν ο ΣΕΒ και οι έμποροι. Από την πλευρά των κομμάτων η Αλέκα Παπαρήγα ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στο διάλογο και κάλεσε τους εργαζόμενους να κηρύξουν πόλεμο στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Πηγή:www.ert.gr

Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τη βαθύτατη εχθρότητα Βρετανών-Αμερικανών στο Ιράκ

«Βαθύτατη» υπήρξε η εχθρότητα ανάμεσα στο αμερικανικό και στο βρετανικό στρατιωτικό επιτελείο στο Ιράκ, τονίζεται σε βρετανική μυστική έκθεση ασφαλείας, η οποία δημοσιεύεται στη Daily Telegraph της Δευτέρας.Σύμφωνα με τον επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ταξίαρχο Αντριου Στιούαρτ, ο οποίος χαρακτηρίζει τους Αμερικανούς ομολόγους του ως «ομάδα Αρειανών».Ο ίδιος συμπληρώνει: «Η ικανότητά μας να επηρεάσουμε την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ είναι απειροελάχιστη. Η λέξη διάλογος τους είναι παντελώς άγνωστη.Ο συνταγματάρχης Τάνερ λέει από την πλευρά του: «Παρά τη λεγόμενη 'ειδική σχέση' μας με τις ΗΠΑ, αναγνωρίζω πως δεν μας συμπεριφέρθηκαν καλύτερα από ό,τι στους Πορτογάλους».Οι δηλώσεις προέρχονται από τις συνεντεύξεις που συνέλεξε το υπουργείο Αμυνας από μέλη του βρετανικού επιτελείου δυνάμεων το διάστημα Μαΐου 2003-Μαΐου 2004.

Πηγή:www.in.gr

Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με θέμα: Ασφαλιστικό, Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας


    Ημέρες ΠΑ.ΣΟ.Κ σε σκίτσα














    Παπαγεωργίου Βασίλης-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

















    CITY PRESS













    ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΑ ΝΕΑ

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατιδου στην κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη


    Την Κυριακή 22 Νοέμβρη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στο πέτρινο Δημοτικό Σχολείο του Δ.Δ. Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με προορισμό το οικόπεδο των 4 στρεμμάτων που από το Μάιο του 2007 έχει εγκριθεί στα πλαίσια του προγράμματος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για να ανεγερθεί το νέο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Εξοχής.
    Στην κινητοποίηση των Γονέων και των μαθητών συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Χορτιάτη με τη βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου η οποία στο χαιρετισμό που απεύθυνε στους παρευρισκόμενους τόνισε:
    «θέλω να σας ευχαριστήσω που μας καλέσατε στα 59ατα γενέθλια του παλιού πέτρινου Δημοτικού σχολείου, αλλά δεν σας εύχομαι να τα εκατοστίσετε στο υπάρχον κτίριο! Έχουμε συναντηθεί με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, έχουμε ξεναγηθεί στις αίθουσες που φιλοξενούν 8 μαθητές και αν έρθει 9ος δεν χωράει. Η κατάσταση είναι τραγική στο 5θέσιο σχολείο σας και μάλιστα σε μία περιοχή με τόσο μεγάλη οικιστική ανάπτυξη. Στηρίζουμε τους αγώνες σας για την ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου που σας έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί η Νομαρχία αλλά δεν προωθεί άμεσα τις μελέτες ώστε να ξεκινήσει το έργο. Η έλλειψη σχολικής στέγης είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το σχολείο σας και περιμένουμε εντός των επόμενων ημερών να συζητηθεί στη βουλή, ώστε να δούμε και τις προθέσεις του υπουργείου.»


    Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στο διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Γιάννη Ρίτσο, για τα 100 χρόνια από την γέννησή τουOLO

     









    Πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

    Ένα χρόνο μετά τη επαίσχυντη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένα χρόνο μετά τη μεγαλειώδη έκρηξη της νεολαίας που για μέρες μετά διαδήλωνε οργισμένη για να καταγγείλει την πολιτική που όπλισε το χέρι των δολοφόνων αστυνομικών, αντιμετωπίζοντας την ίδια καταστολή .

    Ένα χρόνο μετά, το σκηνικό επαναλαμβάνεται με μια νέα κυβέρνηση, αυτή τη φορά «σοσιαλιστική». Στα χνάρια των ίδιων κατασταλτικών επιλογών με τότε, με περικυκλωμένα τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας, με καθημερινούς έλεγχους και προσαγωγές, με δημιουργία κλίματος ασφυκτικής κρατικής τρομοκρατίας.

    Με μεταφορά της δίκης του δολοφόνου στην Άμφισσα και με εμφανή στόχο να υποβαθμιστεί η δίκη, να πέσει στα μαλακά η τιμωρία των δολοφόνων, αλλά και προληπτικά να μειωθεί η δυνατότητα να υπάρξουν σοβαρές λαϊκές και νεολαιίστικες αντιδράσεις .

    Ένα χρόνο μετά, ωστόσο, η νεολαία και ο λαός δεν ξεχνάνε και δεν παραιτούνται από το δικαίωμα τους να καταγγείλουν την κρατική τρομοκρατία, να θυμηθούν τόσο τη δολοφονία όσο και την πολιτική που τη γεννάει, την πολιτική που παραμένει αναλλοίωτα επιθετική απέναντι στα εργασιακά, μορφωτικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα και να εξεγερθούν απέναντι σε αυτή.

    Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους, όλα τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις να ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ. Να καταγγελθεί από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ η νέα αντιλαϊκή κατασταλτική πολιτική, αλλά και η συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

    Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ(μ-λ) προτείνει, με πρωτοβουλία των οργανώσεων και των κομμάτων, για την ημέρα της επετείου της δολοφονίας, στις 6 Δεκέμβρη, να γίνει ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον τόπο της δολοφονίας στα Εξάρχεια και να ακολουθήσει πορεία με κατάληξη τη Βουλή.

    Η επόμενη και η μεθεπόμενη ημέρα να γίνουν ημέρες αγώνα κα μνήμης, να βρουν τα σχολεία και τις σχολές κατειλημμένες με αποφάσεις από τους φοιτητές και τους μαθητές και να γίνουν μαζικές νεολαιίστικες διαδηλώσεις .

    Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΚΕ(μ-λ) προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες ή να συμμετάσχει σε όποιες πρωτοβουλίες παρθούν και κινούνται σε αντίστοιχες κατευθύνσεις.

    Προλεταριακή Σημαία, 630, 21/11/09

    ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ - Χειρισμοί και διλήμματα «ουσίας».

    Μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί στις 27/28/29 Νοέμβρη, πυκνώνουν οι κινήσεις, οι αποφάσεις και οι προτάσεις από όλες τις πλευρές για τον «χαρακτήρα» του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο.
    Κεντρικό ζήτημα φαίνεται ότι αποτελεί η «κάρτα μέλους» που τόσο πολύ προβλήθηκε από τον Αλαβάνο και τις συνιστώσες που συντάχθηκαν μαζί του το προηγούμενο διάστημα. Γύρω από το ζήτημα της «κάρτας μέλους» γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαριστεί η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, στο κατά πόσο θα είναι μία «από πάνω» συμμαχία ή «ΣΥΡΙΖΑ των μελών». Φυσικά, η συζήτηση γύρω από την οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει και πολιτική σημασία για το πώς βλέπει η κάθε πλευρά την παρουσία του στις πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα σήμερα, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τις «πύλες της κόλασης» για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία κάτω από τις επιταγές της ΕΕ.
    Εχει ιδιαίτερη αξία να δούμε πώς βλέπει πολιτικά, κυρίως, την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού», η ηγεσία του Συνασπισμού, που στην πρόσφατη συνεδρίασή της καθόρισε την πρόταση που θα κάνει στη συνδιάσκεψη. Στην ομιλία του ο Τσίπρας έκανε σαφές προς κάθε κατεύθυνση το πώς αντιλαμβάνεται την «ανασύνθεση» της αριστεράς γενικότερα και του ΣΥΡΙΖΑ πιο συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας τις «βασικές αρχές» που θεωρεί «εκ των ων ουκ άνευ»:
    «Στην αρχή του δημοκρατικού δρόμου για το σοσιαλισμό.
    Στην αρχή του ότι είμαστε η αριστερά των αγώνων αλλά και των προτάσεων.
    Γιατί πιστεύουμε ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να πετυχαίνουν νίκες και να βελτιώνουν τη θέση τους μέσα στον καπιταλισμό, πριν την έλευση της δευτέρας σοσιαλιστικής παρουσίας.
    Στην αρχή του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
    Διότι πιστεύουμε ότι η Ευρώπη είναι η ελάχιστη γεωγραφική περιοχή στην οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν ένα εναλλακτικό μοντέλο πολιτικής και το πέρασμα στο σοσιαλισμό.
    Δεν την ξεχωρίζουμε από το σκοπό μας.
    Από το σκοπό του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία.»
    Τα παραπάνω, που αποτελούν την αποτυχημένη πλατφόρμα του «ευρωκομμουνισμού» και της γενικότερης ρεβιζιονιστικής στροφής μέσα στο κομμουνιστικό κίνημα, που οδήγησε στην ήττα και την παλινόρθωση, φιλοδοξούν να αποτελέσουν στοιχεία της «επαναθεμελίωσης» της αριστεράς της εποχής μας. Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας και συνολικά η ηγεσία του ΣΥΝ, που αισθάνεται ενισχυμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, θέτει απαράβατους όρους προς όλους όσους θέτουν ζητήματα πολιτικής και οργανωτικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποδοχή αυτή δεν αφορά μόνο το γενικότερο προσανατολισμό, αλλά καθορίζει και τη σημερινή πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ περί «προγραμματικής αντιπολίτευσης» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, όπως λέει και ο Τσίπρας, « …το ζητούμενο είναι μια εντελώς διαφορετική πολιτική. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η βαθιά οικονομική κρίση είναι με μέτρα που θα ενισχύουν τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και με στρατηγική που θα ενισχύει την απασχόληση.»
    Η πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΝ για τη σύσταση «επιτροπής διαλόγου» για τη φυσιογνωμία και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς δυνάμεις «του σοσιαλιστικού χώρου που αποδεσμεύονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς που δε συμμετέχουν μέχρι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις που κινούνται στον ευρύτερο οικολογικό χώρο.» είναι η άποψη που είχε διατυπώσει παλιότερα ο Τσίπρας και περικλείει, ουσιαστικά, τις δυνάμεις που προσβλέπει για να διαμορφώσει έναν πολιτικό σχηματισμό που θα μπορέσει να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.
    Οσοι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Συνασπισμού, θεωρούν ότι δίνουν μία μάχη για έναν πραγματικά αριστερό προσανατολισμό έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα που σήμερα έχει διαμορφωθεί τόσο πολιτικά όσο και οργανωτικά και το δίλημμα που ωμά τους τίθεται είναι υποταγή στην δεξιά ρεφορμιστική πολιτική ή αποχώρηση. Και αυτό το δίλημμα δεν απαντιέται παρά μόνο πολιτικά, μέσα στα μέτωπα της ταξικής πάλης που ανοίγονται σήμερα και όχι με κόλπα, χειρισμούς ή και εκβιασμούς. Ολη αυτή η κατάσταση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει αρκετό αριστερό κόσμο στην απογοήτευση και στο περιθώριο να παρακολουθεί τους χειρισμούς των ηγεσιών, ενώ την ίδια περίοδο οι απαιτήσεις για την οικοδόμηση μετώπων αντίστασης μεγαλώνουν όσο κλιμακώνεται η επίθεση των δυνάμεων του συστήματος.
    Η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και την αντίληψη για τον χαρακτήρα της αριστεράς που έχει κυριαρχήσει μέσα σε αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό. Η αντίληψη ότι η αριστερά θα ανασυγκροτηθεί μέσα από συμφωνίες και «σώματα» και όχι μέσα στους λαϊκούς – εργατικούς αγώνες που είναι αναγκαίο να δοθούν σήμερα θα είναι μόνιμη πηγή κρίσης προσανατολισμού για όσους την αποδέχονται και συνεχίζουν να κινούνται με βάση αυτή. Οι συμφωνίες, η αντιπαράθεση, η κοινή δράση είναι διαδικασίες κινήματος και όχι «ιερατείων», μακριά και έξω από τον κόσμο που υποτίθεται αφορούν. Η παραχώρηση από την μεριά της ηγεσίας του ΣΥΝ της ιδιότητας του «μέλους», η οργανωτική ανασυγκρότηση και η «πλουραλιστική» εκπροσώπηση αποτελούν ανώδυνα στοιχεία αφού έχει «εξασφαλιστεί» το κύριο, που είναι το πολιτικό περιεχόμενο.
    Από Προλεταριακή Σημαία 630, 21/11/09