Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ-Απολύσεις στην COSMOTE και στο Γερμανό



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μαζί με την διοίκηση της COSMOTE και την εργοδοσία της Γερμανός προχώρησαν σε 120 απολύσεις στην COSMOTE και δεκάδες στο Γερμανό .
Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους αυτών των εταιριών.
Τους εργαζόμενους να αντισταθούν να μην αποδεχτούν τις απολύσεις κάνοντας πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν

ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


  • Απάντηση - καταπέλτης σε ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου
  • Παραλίγο παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πολιτική ασύλου

Αδειάζει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν για το σχεδιαζόμενο τείχος στον Έβρο. Σε απάντηση της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Malmström σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, υπογραμμίζεται  ότι «η Επιτροπή θεωρεί ότι η κατασκευή φράκτη δεν θα επιλύσει από μόνη της το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Είναι πιθανό η μεταναστευτική ροή να στραφεί προς άλλα τμήματα των εξωτερικών χερσαίων ή θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας ή προς άλλα κράτη μέλη».

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης




«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη βόρεια Ελλάδα. Και σε μια περίοδο που η τιμή της ζάχαρης διεθνώς και στην Ευρώπη ανεβαίνει, εν τούτοις στη χώρα μας ετοιμάζονται κατ’ επιταγήν του μνημονίου να εκποιήσουν τη μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία. Και βεβαίως να οδηγήσουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια της ζάχαρης αλλά και χιλιάδες αγρότες οι οποίοι έχουν εισόδημα εξ αιτίας της παραγωγής τεύτλων τα οποία δίνουν στα εργοστάσια της ζάχαρης.
Αυτή είναι μια καταστροφική λογική.


Eπίδομα ανεργίας ΤΕΛΟΣ για την συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων.


NEWSIT.GR



Η είδηση σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ανέργους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης αφού προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, του κοινοτικού επιτρόπου δηλαδή για οικονομικά θέματα.
 
Ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή να διευκρινίσει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.
 
Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την απεργία των μεταναστών



Η κατάσταση με την απεργία πείνας των μεταναστών έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω της αδιάλλακτης στάσης τόσο του υπουργείου Εσωτερικών όσο και των απεργών μεταναστών. Υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.
Η διαδικασία για την εύρεση λύσης πρέπει να ανοίξει. Η Δημοκρατική Αριστερά υιοθετεί τις προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και συγκεκριμένα:
 Τη διάκριση των μεταναστών που διαμένουν «χωρίς χαρτιά» στη χώρα σε δύο κατηγορίες:

Νέες κινητοποιήσεις στο Γουισκόνσιν


Σε νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων προχώρησε την Τρίτη ο κυβερνήτης του Γουισκόνσιν Σκοτ Γουόκερ,καθώς ανακοίνωσε νέες περικοπές 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τα σχολεία και τις τοπικές κυβερνήσεις, ενώ παράλληλα διεξάγονταν κινητοποιήσεις εργαζομένων από το Αϊντάχο έως την Ιντιάνα για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Την ώρα που παρουσίαζε στη Γερουσία της πολιτείας τα νέα μέτρα λιτότητας, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Καπιτώλιο διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει περικοπές στο δημόσιο τομέα και κυρίως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συνεχίζοντας έτσι τις καθημερινές τους διαμαρτυρίες που διεξάγουν εδώ και δύο βδομάδες.

Πορεία αλληλεγγύης στις εξεγέρσεις των αραβικών λαών-Πέμπτη 3 Μαρτίου 6μμ, πλ. Κλαυθμώνος.


Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Πορεία αλληλεγγύης στις εξεγέρσεις των αραβικών λαών-Πέμπτη 3 Μαρτίου 6μμ, πλ. Κλαυθμώνος.
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί σε πορεία αλληλεγγύης στις εξεγέρσεις των αραβικών λαών που διοργανώνουν στην Αθήνα οργανώσεις της Αριστεράς την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 6:00 μμ από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Αττική: αέρας δηλητηριασμένος με αρσενικό!




Αναδημοσίευση από το blog της Green Attack - μέτωπο για το περιβάλλον
Ανάμεσα στα αιωρούμενα μικροσωματίδια που “κυκλοφορούν ελεύθερα” στην ατμόσφαιρα της Αττικής, ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι περιλαμβάνονται βαρέα μέταλλα, όπως το αρσενικό (ναι, το γνωστό δηλητήριο). Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα της επιθεώρησης πυρηνικής φυσικής «Nuclear Instruments and Methods in Physics Research» που για πρώτη φορά μελέτησε τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αθήνας και των γύρω περιοχών. Η έρευνα έγινε από καθηγητές φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμμετοχή επιστημόνων του Δημόκριτου.
 Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ύπαρξη αρσενικού στην ατμόσφαιρα οφείλεται στην καύση ντίζελ, (που χρησιμοποιούν για να κινηθούν τα ταξί, πολλά από τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, φορτηγά, αλλά και οι καυστήρες θέρμανσης).

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την οικονομία 2/3/2011


Η φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ δεν πρέπει να κρύψει από τους εργαζόμενους την ουσιαστική συμφωνία και των δύο με το περιεχόμενο του μνημονίου που εφαρμόζεται και με το μνημόνιο διαρκείας της ΕΕ που έρχεται. Ακόμα, ότι η στρατηγική τους οδηγεί το λαό στην πτώχευση.

Ξεσηκωμός ! Συνθήματα κατά της πράσινης χούντας ,της Ε.Ε και του ΔΝΤ ! Γράφει ο Red Star


Σύντροφοι , ο αγώνας  για τον σοσιαλισμό δεν τερματίζεται ούτε με μια απεργία, ούτε με μια μεγάλη κινητοποίηση.Ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά, κάθε ώρα και στιγμή. Δεν ξεκινά ούτε σταματά στις ανακοινώσεις των κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς. Πάνω από όλους μετρά η δικιά μας θέληση, να παλέψουμε για ισότητα, δικαιοσύνη, ανθρωπιά.Όταν το θελήσουμε πραγματικά, τότε τίποτα δεν μας σταματά !

 Παραθέτω μερικά συνθήματα που ακούστηκαν στις απεργιακές πορείες σε  όλη την χώρα για να μην ξεχνάμε ότι και αυτή την στιγμή που καθόμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, στην εξουσία είναι ο εχθρός.

"Αλί, αλί και τρις αλί, Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί"

"Δεν σε θέλει ο λαός παρ' το ΔΝΤ και μπρος !"

"Ψωμί, Παιδεία ,Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73"

ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Συγκέντρωση – πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους αραβικούς λαούς


Πέμπτη 3/3 στις 6.00 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Πρεσβεία Αιγύπτου, γραφεία ΕΕ, πρεσβεία ΗΠΑ
Να εκφράσουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αραβικούς λαούς που μάχονται για την ανατροπή των αντιλαϊκών και τυραννικών καθεστώτων. Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από τα αντιλαϊκά σχέδια στη Μέση Ανατολή.