Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΥΒΑ - Φ. Κάστρο: «Πιο ισχυρός από ποτέ ο αποκλεισμός»

Συνέντευξη στην καθημερινή μεξικάνικη εφημερίδα «Λα Χορνάδα» παραχώρησε ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τη μακροχρόνια επιθετικότητα των διαδοχικών κυβερνήσεων των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Τόνισε πως ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα παραμένει πιο ισχυρός σήμερα όσο ποτέ, σημειώνοντας ότι έχει κατοχυρωθεί και με τους νόμους Χελμς Μπάρτον - ένα νόμο που παραβιάζει όλα τα διεθνή δικαιώματα, το διεθνές εμπόριο και την κυριαρχία των λαών, γιατί προβλέπει κυρώσεις για όλους εκείνους που έχουν σχέσεις με τη χώρα - και το νόμο Τοριτσέλι - που εκτός από την ενίσχυση του αποκλεισμού έχει στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένης αντεπαναστατικής δράσης, ως δήθεν εσωτερικής αντίδρασης.

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ Κώστας Μαρματάκης και Τζούλιο Συναδινός, από το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).
Από την συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Στ.Γιαννακόπουλο.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τον ΠΣΑΠ και να ανταλλάξουμε σκέψεις.
Εμείς χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ ενάντια στη βία στον αθλητισμό, και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κοινωνία  πιέζεται απ΄ όλες τις πλευρές.

Στις 3 Οκτώβρη δίνουν το βραβείο Quadriga στο Παπανδρέου, γιατί...έσωσε την Οικονομία μας ! Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι έξω από την βουλή για να του δώσουμε το δικό μας βραβείο (ΝΑΙ αυτό της ανοιχτής παλάμης)

Bραβεύεται ο πρωθυπουργός για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας.



Το βραβείο Quadriga θα παραλάβει στις 3 Οκτωβρίου, «Ημέρα της Ενότητας» και εθνική εορτή της Γερμανίας στο Βερολίνο, ο Γ. Παπανδρέου. 





Το βραβείο Quadriga απονέμεται από το 2003 κάθε χρόνο σε πρόσωπα ή ομάδες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού για την προσφορά τους για την καλύτερη διασφάλιση του μέλλοντος της κοινωνίας. 




Έξι νεκροί τουλάχιστον σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας στη Μοζαμβίκη.

Το λιγότερο έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές της χώρας.
Police officers arrest protesters during a rally in the neighbourhood of Benfica, in the suburbs of Maputo, Mozambique
 H αστυνομία συλλαμβάνει φτωχούς διαδηλωτές στην Benfica που είναι προάστιο της πρωτεύουσας  Maputo,Photo: EPA

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών του ψωμιού, του πετρελαίου, του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Να γίνει η Πανελλαδική διαδήλωση στη ΔΕΘ 11 Σεπτέμβρη αφετηρία νέων αγώνων



ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
Από την περασμένη άνοιξη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Απάντησαν με μεγάλες πανεργατικές απεργίες και αγώνες δείχνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας δεν υποτάσσονται, ούτε συναινούν. Διότι μπροστά στη βαθιά καπιταλιστική κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θέλουν να επιβάλουν τον κοινωνικό μεσαίωνα.
Με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που σαν τον κλέφτη υπέγραψε η κυβέρνηση στις 6 Αυγούστου, θα έχουμε εκτίναξη της ανεργίας και της ακρίβειας, μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, κλειστούς παιδικούς σταθμούς.

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ» Δηλώνει (και αυτός) αθώα περιστερά Κάθε ευθύνη στην υπογραφή συμβάσεων με το Δημόσιο αρνήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΝΔ


Συνεχίζεται η παρέλαση υπουργών του δικομματισμού που δηλώνουν αναρμόδιοι για τις αμαρτωλές συμβάσεις της «ΖΗΜΕΝΣ» με το Ελληνικό Δημόσιο, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τις διαδρομές των χρημάτων από τα περίφημα «μαύρα ταμεία».
Μετά τον Ν. Χριστοδουλάκη (πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ), χτες ήταν η σειρά του Γ. Αλογοσκούφη (υπουργός Οικονομικών επί ΝΔ) να δηλώσει «αναρμόδιος» για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο 1990-1996 ανάμεσα στην πολυεθνική και τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Απαγόρευση καπνίσματος :Υποκρισία με την υγεία του λαού...



Υποκρισία με την υγεία του λαού...


ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ! Ενα ακόμη χαφιεδο - νούμερο στη διάθεσή μας. Ενας τηλεφωνικός αριθμός που μας «καλεί» να ρουφιανέψουμε! Και μάλιστα ανώνυμα...
Μέχρι τώρα μπορούσες να «καρφώσεις» κάποιον, αν τον υποψιάζεσαι για τρομοκράτη. Πρόσθεσαν και τη δυνατότητα να «δώσεις» κάποιον που φοροδιαφεύγει. Τώρα μπορείς να καταγγείλεις και όποιον καπνίζει!
Ολα αυτά αν είσαι ...καλός πολίτης και υποστηρίζεις την «εθνική προσπάθεια», ώστε η χώρα να ανακάμψει και να ορθοποδήσει.
(Τον αριθμό δε σας τον γράφουμε. Για όποιον ενδιαφέρεται βρίσκεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης).

Κάλεσμα της KE του ΚΚΕ προς τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες που έως τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, γυναίκες, νέοι, συνταξιούχοι, όλοι εσείς που για χρόνια στηρίζατε τις ελπίδες σας στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς με αίσθημα ευθύνης αλλά και προσδοκίας. Όλα αυτά που ζείτε και αντιμετωπίζετε σήμερα δεν προέρχονται από κάποια λάθη, ή κάποιες παραλείψεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά από τη συνειδητή πολιτική στήριξης και υπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων. Η απόδειξη για αυτό είναι, ότι όλα τα χρόνια και με όλες τις κυβερνήσεις, τόσο στη φάση της ανάπτυξης όσο και τώρα στην κρίση, κερδισμένο πάντα είναι το μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν και ούτε μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα παραπλήσια, δήθεν καλύτερα κόμματα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση

Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη Διά Βίου Μάθηση, πίσω από το περιτύλιγμα φανταχτερών λέξεων, σκοπό έχει να προσφέρει στο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εύκολα μετακινούμενο από κλάδο σε κλάδο και από τόπο σε τόπο, ώστε να διευκολύνεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά του.
Με το νομοσχέδιο αυτό τομείς της κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) περνούν στις Περιφέρειες και στους Δήμους και δημιουργούνται όργανα που θα ελέγχουν την λεγόμενη εκπαιδευτική αγορά (δημόσια και ιδιωτική), η οποία πλέον διευρύνεται και ενοποιείται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπουν πιο δυναμικά στο παζάρι της κατάρτισης, στη χειραγώγηση και εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων.

ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ; Η θέση των Οικολόγων Πράσινων για την απαράδεκτη δήλωση του Κ.Τσόκλη στην ΕΡΤ

"Και δεν είναι ωραίο πράγμα στο κάτω κάτω βρε παιδί μου η επίθεση;" (Κ. Τσόκλης, στην κρατική τηλεόραση)
Ο βιασμός αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα ως σήμερα, ως μία από τις ειδεχθέστερες μορφές βίας κατά των γυναικών.
Παρόλα αυτά στην χώρα μας φιλοξενούνται και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση απόψεις οι οποίες νομιμοποιούν ηθικά το έγκλημα του βιασμού, ταυτίζουν θύτη και θύμα ή ακόμη χειρότερα αντιστρέφουν τους ρόλους και τέλος προτρέπουν ανοικτά σε τέλεση αυτού του εγκλήματος εξαίροντάς το ως «ένδειξη ζωντάνιας των ανδρών και έκφραση πάθους» (!).
Όλα αυτά μάλιστα, σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από τις επιθέσεις βιασμού τόσο σε ενήλικες γυναίκες (Κέρκυρα και Προσκυνητές Κομοτηνής) αλλά και σε 11χρονο κορίτσι (Αρκαδία), που δολοφονήθηκε μετά το βιασμό της.
Ένα μικρό δείγμα των δηλώσεων παρατίθενται παρακάτω:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. ....