Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εξελίξεις [28/1/2013].


Η εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα



«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η πολιτική «νόμος και τάξη» έχει πολύ κοντά ποδάρια. Μπορεί προς στιγμήν να έχει δήθεν κάποιες επιτυχίες, κάποιοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ξεπεράσουν το φόβο της επιστράτευσης, και όλοι μαζί να σκίσουν τα σχετικά έγγραφα, θα έρθει όμως η στιγμή, άλλωστε αυτό έχει δείξει και όλος ο 20ος αιώνας, που κλάδοι, ολόκληρος ο λαός θα ξεπεράσει και το φόβο. Θα ξεπεράσει και όποιες συγχύσεις έχει ή αυταπάτες, γιατί υπάρχουν και αυτά.
Γιατί σήμερα κάποιοι εργαζόμενοι αισθάνονται φόβο; Όχι βεβαίως γιατί είναι δειλοί.

ΚΚΕ: Χαιρετίζει τους αγώνες της αγροτιάς σε όλη τη χώρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.


Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς σε όλη τη χώρα χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταδικάζοντας την επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της συγκυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:
«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, σε όλη τη χώρα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, των φόρων και χαρατσιών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή, προκειμένου να γιγαντωθούν οι μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις.

Μειωμένες οι συντάξεις και οι μισθοί του Γενάρη


Την Τετάρτη 30 Γενάρη θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο σύνολο των δικαιούχων, οι οποίες έχουν υποστεί επιπλέον πετσόκομμα.
Υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί νέο χαράτσι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των ταμείων 5%-20% .
Το χαράτσι επιβάλλεται στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης ή άλλης σύνταξης (χηρείας, από άλλο Ταμείο), ως εξής:

Να αντισταθούμε στην κινηματική υποχώρηση Να εμπιστευτούμε το λαό Να στηριχτούμε στους αγώνες του

Εκταμιεύτηκε λοιπόν ακόμη μια δόση! Τρόικα, ΔΝΤ και ΕΕ παρουσιάζονται ικανοποιημένοι από τις «επιτυχίες» της χώρας και, προπάντων, μεγαλόψυχοι επειδή δείχνουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό. Επί της ουσίας, βέβαια, κοιτάνε για μια ακόμη φορά το συμφέρον τους, γι’ αυτό και προτιμάνε την Ελλάδα σε κώμα παρά νεκρή. Αφήστε που κρατώντας τη χώρα σε μηχανική υποστήριξη προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα, να απομακρύνουν δηλαδή τον κίνδυνο του κραχ από την Ευρώπη και να δώσουν παράταση σε μια κρίση που δεν λέει να ξεπεραστεί τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκόσμια.

Το ΚΚΕ προτείνει...


Το ΚΚΕ, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του, έχει καταγγείλει τη φορολεηλασία που υφίστανται οι εργαζόμενοι καλώντας τους σε αγώνα ενάντια στη φοροληστεία.


Στο σχέδιο νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών τους νόμων, που το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή, προβλέπεται:
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.

Οι ηλίθιοι και οι πανηλίθιοι του Ελληνικού Διαδικτύου.Με αφορμή την ληστεία στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη.Ένα επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Επίκαιρο σχόλιο του Red Star



Η εμπάθεια σημαντικής μερίδας του πληθυσμού προς  το Κ.Κ.Ε είναι πασίγνωστη σε όλους.Ανθρωπάκια χωρίς ζωή, φασίστες-νεοναζί, νεοφιλελεύθεροι, αριστεριστές, πασόκοι, νεοδημοκράτες, αναρχικοί, νοικοκυρές σε απόγνωση και διάφοροι άλλοι τύποι με το που εμφανίζεται ένα νέο για το Κ.Κ.Ε στο διαδίκτυο τρέχουν να ρίξουν λάσπη, να βρίσουν και να χλευάσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.Πόσο μάλιστα όταν  η είδηση αφορά  την πιο δημοφιλή βουλευτίνα-πολιτικό της χώρας αυτή την στιγμή, την Λιάνα Κανέλλη.

Όλους αυτούς τους τύπους τους ενώνει ο αντικομμουνισμός, και ο φόβος ότι δεν θα αργήσει η μέρα που ο Ελληνικός λαός θα ξυπνήσει και θα δει μόνο με το Κ.Κ.Ε θα καταφέρει να δει άσπρη μέρα.

Ανακοίνωση του KKE για την εισβολή αγνώστων στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη .


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η προειδοποιητική εισβολή σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους που διερευνώνται από το Κόμμα μας.