Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη σε όλη την Ελλάδα


Tου Γιώργου Λυγουριώτη



Γιουχάισμα, αποδοκιμασίες, προπηλακισμοί αλλά… και βουτιές. Αυτές είναι οι αντιδράσεις της κοινωνίας και των λαϊκών στρωμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Αντιδράσεις που ολοένα και αυξάνονται υπενθυμίζοντας ότι είναι ένα κόμμα ναζιστικό. Αντιδράσεις που δηλώνουν ότι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι. 

Οργή για το μακελειό στη Μανωλάδα - Συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 4 μ.μ. στην πλατεία του χωριού.


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αντιμετώπιση των εργατών γης από τους μεγαλοτσιφλικάδες-φραουλάδες της Νέας Μανωλάδας, που στο αυτονόητο αίτημα των μεταναστών για πληρωμή της σκληρής δουλειάς τους απάντησαν με δολοφονικές σφαίρες και αίμα !




Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τους δεκάδες τραυματίες, παραμένουν για νοσηλεία τέσσερις στο νοσοκομείο Πύργου και τουλάχιστον ένας στο νοσοκομείο του Ρίο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Αυτή την ώρα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ανδρέα Αθανασόπουλο επισκέπτεται το νοσοκομείο του Ρίο και τους τραυματίες που παραμένουν νοσηλευόμενοι.

«Γιατί Σοσιαλισμός».Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος για τον Αλμπερτ Αϊνστάιν.


Σαν σήμερα, στις 18 Απρίλη 1955, πέθανε ο Αλμπερτ Αϊνστάιν.


Με αυτήν την ομολογουμένως όχι και τόσο «ευχάριστη» αφορμή, χρήσιμο είναι να παρακολουθήσουμε την - τόσο επίκαιρη - σκέψη του μεγάλου επιστήμονα.
Τα αποσπάσματα που παραθέτουμε είναι από το άρθρο του Αϊνστάιν με τίτλο «ΓΙΑΤΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ» που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 1o τεύχος του αμερικανικού περιοδικού Monthly Review, το 1949.
*
«Υπάρχει διέξοδος;

Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, για τις φοιτητικές εκλογές.



Σε δήλωσή του ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σημειώνει: 



«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η άνοδος των ποσοστών της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που με βάση τη μέχρι τώρα ροή θα είναι ακόμα πιο σημαντική στα ΤΕΙ, είναι θετικό γεγονός.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την επίθεση στη Μανωλάδα.


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σχετικά με την επίθεση στη Μανωλάδα αναφέρει:


«Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα εκτός από την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που δέχονται καθημερινά,