Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Σχόλια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στον Ν. Ρωμανό.

Σχόλιο του ΚΚΕ

Εμμένει η κυβέρνηση στην άρνησή της να χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό που, ύστερα από εξετάσεις, πέτυχε στο ΤΕΙ Αθήνας. Ο Ν. Ρωμανός, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πραγματοποιεί εδώ και 22 μέρες απεργία πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Σε σχόλιό του για το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα νέο. Αυτό ισχύει και για όσους κρατούνται στις φυλακές, πολύ περισσότερο που η εκπαίδευση θα έπρεπε να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της διαδικασίας κοινωνικής επανένταξης.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Καισαριανή για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, εργαζόμενοι της Καισαριανής, νέοι και νέες, αυτή η νίκη απόψε είναι μια μεγάλη νίκη για την Καισαριανή, είναι νίκη όλου του λαού της. 



Απόψε μίλησε για άλλη μια φορά η ανταρτομάνα Καισαριανή, η ηρωίδα πόλη των μεγάλων δημοκρατικών λαϊκών αγώνων. Αυτή η νίκη που έδωσε ο λαός της Καισαριανής στο σύντροφο Σταμέλο, στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι μια νίκη που υπόσχεται καθημερινή πάλη, λαϊκή συμμαχία, αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της τρόικα, των μνημονίων, των συνεχών αντιλαϊκών μέτρων.

Ανακοίνωση του KKE για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στο Δήμο Καισαριανής.

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Χαιρετίζουμε το λαό της Καισαριανής που ανέδειξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε νέα δημοτική αρχή της πόλης. Τον καλούμε από αύριο κιόλας να συνεχίσει να στηρίζει, με τη αγωνιστική του παρέμβαση και συμμετοχή, τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και να αποτελέσει ουσιαστικό στήριγμα στα προβλήματα, τις αγωνίες και τους αγώνες τους.