Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 


 Σχετικά με τις δηλώσεις του γνωστού απολογητή της μνημονιακής καταστροφής Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι «παρατρομοκρατική οργάνωση» και κάτι ανάλογο προς το «Σιν Φέιν» θέλουμε να πούμε ότι εάν ο κύριος Παπαδημητρίου μας θεωρεί «παρατρομοκράτες» επειδή επιμένουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην Τρόικα και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να στηρίζουμε τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, να συγκρουόμαστε με τις χουντικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τότε το εκλαμβάνουμε ως τίτλο τιμής.

Μ-Λ ΚΚΕ : Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα.

 Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα.



 Καθώς ο λαός και η χώρα  μπαίνουν στην πέμπτη χρονιά των μνημονίων  της φτώ­χειας, της ληστρικής  εκμετάλλευσης, της  άγριας καταπίεσης και  νεοαποικιακής υποδούλωσης, η κυβέρνηση Σαμαρά, αξιοποιώντας  και την ανά­ληψη της προ­εδρίας της ΕΕ, στήνει ένα σκηνικό  απάτης  και δημα­γωγίας μπροστά  στην υπόκωφη κοινωνική βοή για να περισωθεί  και να γαντζωθεί  όσο γίνεται περισ­σό­τ­ερο στις καρέκλες της αντιλαϊκής  εξουσίας.

Δραστηριότητες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

 Σε συγκέντρωση στην Καλλιθέα θα μιλήσει την Κυριακή 19 Γενάρη στις 11π.μ. ο Βασίλης Δημόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ. 


Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε καφενείο στην διεύθυνση Φιλαρέτου και Αριστείδου.

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 19 Γενάρη, στις 7 μ.μ.στο Καπνομάγαζο (πίσω από το Εργατικό Κέντρο). Θα επακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Τάσο Καλαφάτη.

Ανάπτυξη για ποιον;

 Αξιοποιώντας το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» και ορισμένες επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως αυτή για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Πρίνου από το βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό της BP, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της προσπαθούν να ενισχύσουν την εικόνα ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. 


Με τον ίδιο τρόπο, επιχειρούν να πείσουν το λαό ότι «οι θυσίες του πιάνουν τόπο», ότι «τα δύσκολα πέρασαν» και ότι από την ανάπτυξη που έρχεται, έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Μιχάλη Βαρδάνη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 


Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Μιχάλη Βαρδάνη.

Ο Μιχάλης Βαρδάνης γεννήθηκε το 1936 στην Απείρανθο της Νάξου. Το 1958 εξέρχεται της Σχολής Ευελπίδων, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Ο αντιστράτηγος ε.α. Μιχ. Βαρδάνης κατέληξε πολύ νωρίς στις επιλογές του για τους στόχους που ήθελε να πετύχει στη ζωή του και για την ιδεολογία του.

Επτά παιδιά και μια γυναίκα σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Αμερικάνων στο Αφγανιστάν : Ο Πρόεδρος της χώρας, Καρζάι «δυσφορεί» για τους θανάτους αμάχων από αμερικανικές επιθέσεις

 Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, κατηγόρησε σήμερα τις δυνάμεις των ΗΠΑ ότι σκότωσαν οκτώ αμάχους, μια γυναίκα και επτά παιδιά, όταν προέβησαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην επαρχία Παρουάν, βόρεια της Καμπούλ.


Σε ανακοίνωση της αφγανικής προεδρίας αναφέρεται πως ο Καρζάι «καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τον βομβαρδισμό των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων (...) ο οποίος είχε αποτέλεσμα το θάνατο μιας γυναίκας και επτά παιδιών».