Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του Πρωθυπουργού


Από τη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στη Βουδαπέστη για το Σύμφωνο για το Ευρώ

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει το γνωστό επικοινωνιακό κόλπο για να αποσπάσει τη προσοχή της κοινωνίας από την επιχείρηση κατεδάφισης που απρόσκοπτα εκτελεί.

Είχαμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει για προβοκάτσιες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαστε μπροστά σε αντίστοιχο σχεδιασμό.

ΚΟΥΒΑ: Καταγγέλλει την αθώωση από τις ΗΠΑ του εγκληματία Καρίλες


Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες ο πρέσβης της Κούβας στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα παραμένουν στη φυλακή οι 5 Κουβανοί ήρωες
                                     Από τη χτεσινή συνέντευξη του πρέσβη της Κούβας
Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες ο πρέσβης της Κούβας στη χώρα μας, Λουίς Πράδο Γκαρσία, για να καταγγείλει την πρόσφατη (8 Απρίλη) απόφαση αθώωσης του αρχιεγκληματία (πρώην πράκτορα της CIA) Λουίς Ποσάδα Καρίλες, από δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ελ Πάσο του Τέξας, ο οποίος δικάστηκε όχι για τα εγκλήματά του κατά της Κούβας και των λαών άλλων χωρών αλλά για ...υπόθεση παράνομης μετανάστευσης στις ΗΠΑ.
Ο πρέσβης διάβασε τη σχετική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας μετά την απόφαση, όπου σημειώνεται ότι πρόκειται για «κορύφωση της φάρσας που ξεκίνησε πριν 13 βδομάδες» και ότι «η δίκη για ψευδείς δηλώσεις στο πλαίσιο μιας διαδικασίας μετανάστευσης και όχι ως τρομοκράτης αποτελεί προσβολή για το λαό της Κούβας και τις οικογένειες των θυμάτων των ενεργειών του Καρίλες».

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ξαναχτυπούν τα τύμπανα του πολέμου... Ξαναπήραν μπροστά οι δολοφονικές μηχανές των ιμπεριαλιστών, βομβαρδίζοντας και σπέρνοντας το θάνατο στο λαό της Λιβύης... Για να τον «σώσουν» κι αυτόν... Όπως «έσωσαν» τους λαούς στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία... Όπως «έσωσαν» τον παλαιστινιακό λαό από τους σιωνιστές δολοφόνους...
Οι πολεμικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν οι Αμερικάνοι, Γάλλοι και Άγγλοι ιμπεριαλιστές μαζί με τους «πρόθυμους» συμμάχους τους, ο βομβαρδισμός πόλεων της Λιβύης, το ματοκύλισμα του λαού της και η καταστροφή των υποδομών της (πάντα στο όνομα του... ανθρωπισμού!!!) έχουν ξεκάθαρους στόχους: θέλουν να βάλουν την αιματηρή «σφραγίδα» των ιμπεριαλιστών στη Βόρεια Αφρική, να τρομοκρατήσουν τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς, να δημιουργήσουν νέα αντιδραστικά καθεστώτα που θα υπηρετούν πειθήνια τα δικά τους συμφέροντα.
Η κρίση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος -που οξύνει τον ανταγωνισμό όλων των δυνάμεων σε οικονομικό, πολιτικό και γεωτρατηγικό επίπεδο- οδηγεί σήμερα στην έναρξη ενός πολέμου για την κατοχύρωση θέσεων, τον εκτοπισμό ανταγωνιστών και τη στρατιωτική-στρατηγική κυριαρχία. Εξέλιξη που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στους λαούς της περιοχής. Οι ιμπεριαλιστές με τις βόμβες τους στέλνουν αιματηρή «υπενθύμιση» ότι δεν θα διστάσουν να αιματοκυλήσουν όλο τον πλανήτη, όταν τα συμφέροντά τους το επιβάλουν. Η «διέξοδος» από την κρίση τους περνάει πάνω από τα ερείπια χωρών και το θάνατο χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων. Πάνω σε αυτά θα στηρίξουν τις νέες εξορμήσεις τους για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο ηρωικός αγώνας των λαών της Βόρειας Αφρικής και της Αραβικής Χερσονήσου τρόμαξε τους ιμπεριαλιστές. Τους ανάγκασε σε ελιγμούς και προσωρινές υποχωρήσεις μπροστά στην αποφασιστικότητα, τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των εξεγέρσεων που ανέτρεψαν αντιδραστικά καθεστώτα, για δεκαετίες υποταγμένα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, που βύθιζαν τους λαούς στη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Έχουν το θράσος να εμφανίζονται μπροστά στο λαό!

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε στους Αγ. Αναργύρους χθες. Όσο για τα ΜΜΕ και αυτούς που βιάζονται να υιοθετήσουν αυτά που μεταδίδουν, που όμως όταν τους αφορά τα καταγγέλουν, καλό είναι να κρατούν μικρό καλάθι. 
Δεν κινήθηκαν οι διαδηλωτές πρώτοι για να γίνουν τα επεισόδια, προκλήθηκαν από άλλους που μετά έβγαιναν στα κανάλια "τραυματισμένοι"! Η πρακτική να μαζεύονται ΠΑΣΟΚοτραμπούκοι και μπράβοι σε κάθε διαμαρτυρία και η προβοκάτσια τείνουν να γίνουν πάγια τακτική.


Με τον προκλητικό τίτλο «Πορεία προς το λαό» ονόμασε η αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις εξορμήσεις των κυβερνητικών στελεχών που ξεκίνησαν αυτές τις μέρες. Θορυβημένη από το κλίμα οργής και αγανάκτησης που δικαιολογημένα κυριαρχεί στις συνειδήσεις λαού και νεολαίας εξαιτίας της ανελέητης αντιλαϊκής επίθεσης που δεν έχει τελειωμό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να εμφανιστεί «κοντά στο λαό».
Έχει όμως κι ένα ακόμη λόγο: θέλει να προετοιμάσει το κλίμα λίγο πριν το νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που θα ανακοινώσουν αύριο Παρασκευή και θα εφαρμόσουν άμεσα, πριν το καλοκαίρι. Μέτρα που επιβάλλει το «Σύμφωνο για το ευρώ» που συνυπέγραψε τέλη Μάρτη η κυβέρνηση. Μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου. Μέτρα που θα σημάνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για το λαό και τους εργαζόμενους: που θα επεκτείνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, που θα ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πρόνοια.

Επιστολή του ΠΑΜΕ προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του STAR


Προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα  Σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού STAR

 κ. Κυριακόπουλο
Φάξ: 2111891129
Κε Κυριακόπουλε,    
            Πληροφορηθήκαμε την επιστολή που στείλατε προς τους εργαζόμενους του σταθμού σας. Μια επιστολή τρομοκρατική, που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους και να υποκύψουν στις απαιτήσεις σας για να υπογράψουν και να βάλουν οι ίδιοι τη θηλιά στο λαιμό τους. Τους κάλεσε μάλιστα με την υπογραφή τους να επιλέξουν τον τρόπο που θα χάσουν τα δικαιώματά τους, που θα μείνουν χωρίς ΣΣΕ.

Greenpeace vs Facebook



Δεν είναι η πρώτη φορά που η Greenpeace στρέφεται εναντίον του Facebook, ζητώντας του να πάψει να χρησιμοποιεί άνθρακα ως πηγή ενέργειας για τα κέντρα δεδομένων του. Είναι όμως η πρώτη φορά που η περιβαλλοντική οργάνωση το κάνει... μέσω του κοινωνικού δικτύου και μάλιστα καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ.
«Έντεκα ώρες μετά την έναρξη της προσπάθειάς τους, δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο έσπασαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα σχόλια σε μία δημοσίευση και μέσα σε 24 ώρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα διόδια



Η κυβέρνηση με ελιγμούς και απάτες, ταυτόχρονα με την απροσχημάτιστη τρομοκρατία, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη λαϊκή κατακραυγή και πάλη που απαιτεί την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το γνωστό κόλπο του Χότζα, γιατί ούτε περί αυτού πρόκειται, αλλά περί συμπαιγνίας μεταξύ κυβέρνησης, μεγαλοεργολάβων και τραπεζών.