Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Π.Α.ΜΕ : Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε ακόμα πιο μαζικά !



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοβουλία που εξάγγειλε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας, Δήμαρχος κ. Καμίνης στην οποία συμφώνησε και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας κ Κακλαμάνης, σχετικά με την ψήφιση νομοσχεδίου που θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Με προσχήματα και προφάσεις ότι ένας τέτοιος νόμος είναι αναγκαίος γιατί τάχα οι διαδηλώσεις μειώνουν την αγοραστική κίνηση, οι παραπάνω παρατάξεις θέλουν να θέσουν στο απυρόβλητο τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των προηγούμενων γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων καθώς και της σημερινής (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ), που οδήγησαν και οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας, που περικόπτουν δραστικά μισθούς και συντάξεις και οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- 11 Δεκεμβρίου 2011,Κερατέα : ένας χρόνος μετά, σύμβολο αντίστασης και Ανατροπής

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Η Κερατέα, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011 τιμά τους αγώνες του λαού της εναντίον της κρατικής τρομοκρατίας. Χρειάστηκαν 128 ημέρες  ηρωικού ξεσηκωμού, για να νικήσει η πόλη  τον τρόμο, τα  δακρυγόνα ,τις συλλήψεις , τους  ξυλοδαρμούς, τις δίκες.
  • Ο λαός της Κερατέας νίκησε  με αυτοοργάνωση   και χαλύβδινη πίστη ότι ο αγώνας για το περιβάλλον ήταν  και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Νίκησε, γιατί αναπτύχθηκε σε όλο τον ελληνικό λαό ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης.   Γιατί πίστεψε ότι ένας λαός ενωμένος μπορεί να νικήσει . Και νίκησε.
  • Ο αγώνας του λαού της Κερατέας έχει προσλάβει σήμερα συμβολική διάσταση. 

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής


Οι ευρωπαίοι ηγέτες έμειναν πιστοί στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει εδώ και 24 μήνες: εκείνη του πολύ αργά και σε λάθος κατεύθυνση. «Πέτυχαν» μια διακυβερνητική συμφωνία «προθύμων» που οδηγεί στη διάλυση του ευρώ και την εξαθλίωση των ευρωπαϊκών κοινωνιών αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη ανάμειξη του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Για άλλη μία φορά με τις επιλογές τους, που έχουν τη σφραγίδα μιας στενά δογματικής προσέγγισης, εκείνης του νεοφιλελευθερισμού και του μονεταρισμού, μετά από τη συμφωνία του γερμανογαλλικού άξονα, που προανήγγειλαν τη Δευτέρα οι Σαρκοζί – Μέρκελ, έδειξαν ότι αδυνατούν, λόγω ιδεολογικών παρωπίδων, να δώσουν τη δομική, συστημική απάντηση που απαιτεί η σημερινή κρίση χρέους και κυρίως ανάπτυξης που γνωρίζει η Ευρώπη.

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη 13η διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.


Αθήνα 9-11 Δεκέμβρη 2011



Θέμα: Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Η διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ. Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, των σύγχρονων λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, την ενίσχυση του προλεταριακού διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Θερμά σας καλωσορίζουμε ξανά στην Αθήνα. Όπως γνωρίζετε εδώ ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κόμματός μας η πρώτη συνάντηση κομμουνιστών και εργατικών κομμάτων το 1998 για το συντονισμό και την κοινή δράση, αλλά και την ανασυγκρότηση του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος που αντιμετωπίζει ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική κρίση.
Το 2005 εδώ στην Αθήνα συλλογικά αποφασίσαμε να ταξιδέψει αυτή η διεθνής συνάντηση σε άλλα κράτη και ηπείρους, στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Αφρική. Σήμερα ξαναβρισκόμαστε και πάλι στην Αθήνα, για να μελετήσουμε την πείρα, να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτήν την σημαντική διαδρομή, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στις νέες συνθήκες της βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης, των παλιών και νέων εστιών πολέμων για το ξαναμοίρασμα των αγορών.

Ιρλανδία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Βρυξελλών.



Μεγάλο προβληματισμό έχει δημιουργήσει στις Βρυξέλλες το ανοιχτό ενδεχόμενο να διενεργήσει η Ιρλανδία δημοψήφισμα για τη διαφαινόμενη απόφαση της Συνόδου Κορυφής που βάζει… δημοσιονομικό χαλινάρι σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. “H Ιρλανδία ίσως χρειαστεί να διενεργήσει δημοψήφισμα σχετικά με ενδεχόμενη συμφωνία για τη δημιουργία δημοσιονομικής ένωσης στην ευρωζώνη”, επιβεβαίωσε η Ιρλανδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Reuters. «Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 και θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες», όπως είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η Λουσίντα Κράιτον από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής.

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Δ.Παπαδημούλη για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία!


Δ. Παπαδημούλης: «Ο κ. Βενιζέλος είναι πολυάσχολος, αλλά δεν είναι αναντικατάστατος – Θα στείλω επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της βουλής


Μιλώντας στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
«Είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται με κυβερνητική απόφαση η ερώτηση μου, σχετική με την καθυστέρηση της κύρωσης από την Ελληνική πλευρά, συμφωνίας που αφορά ανταλλαγή πληροφοριών για καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.  Πρόκειται για ένα θέμα που σκανδαλίζει δικαίως  την κοινή γνώμη.
 Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Βενιζέλος είναι πολυάσχολος. Ενημερώθηκα μόλις χτες το βράδυ  ότι θα ακυρωθεί  η συζήτηση της ερώτησης γιατί ο κ. Βενιζέλος είναι στο Eurogroup. Ο κ. Βενιζέλος όμως έχει τρείς που τον αναπληρώνουν, γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει 50 μέλη, τον κ. Σαχινίδη, τον κ. Οικονόμου και τον κ. Μουρμούρα.

Γκάλοπ της Metron Analysis - ΝΔ 29,3 % - ΠΑΣΟΚ 17,1 %- ΚΚΕ 13,6 %-ΣΥΡΙΖΑ 10,7 %


Στον Ελεύθερο Τύπο δημοσιεύεται σήμερα η δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία καταγράφει τόσο την πρόθεση ψήφου όσο και την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ*:
ΠΑΣΟΚ 11% (17,1%)
ΝΔ 18,8% (29,3%)
ΚΚΕ 8,7% (13,6%)

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ -Καυγάς για τις εκλογίστικες συνεργασίες



Τριάντα δύο συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απ' τη Θεσσαλονίκη, με ανοιχτή επιστολή στη Γραμματεία του σχήματος, εκφράζουν την αντίθεσή τους «σε σχέση με το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε και μετά την τελευταία επισφράγιση της συνεργασίας με τη λεγόμενη Κοινωνική Αριστερά». Οπως αναφέρουν, η επιλογή αυτή «επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο της συγκρότησης της "μεγάλης κεντροαριστεράς" που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ -Φασιστικά συνθήματα σε σχολικό συγκρότημα


Την έντονη αντίδραση γονέων, μαθητών και καθηγητών έχει προκαλέσει η αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στους αύλιους χώρους του σχολικού συγκροτήματος στις Μεσαμπελιές στο Δήμο Ηρακλείου (11ο Λύκειο - 5ο Γυμνάσιο). Τα συνθήματα ανέφεραν: Η Ελλάδα είναι ελληνική - Κάτω οι ξένοι - Ενας μετανάστης εργάτης ένας Ελληνας άνεργος - αριστεροί προδότες κ.ά.
Μάλιστα, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί παρόμοια συνθήματα και σ' άλλα σχολεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους στο Ηράκλειο. Οι ενέργειες αυτές υποδηλώνουν την προσπάθεια οργανωμένης παρέμβασης διαφόρων φασιστοειδών στοιχείων, με στόχο να μπολιάσουν στους μαθητές ρατσιστικά και εθνικιστικά ιδεώδη.

ΣΥΡΙΖΑ-Βήματα προς τη συγκρότηση εναλλακτικού μπλοκ εξουσίας


    Αποδέκτες βρίσκει η πρόταση για ενότητα και συμπόρευση ενάντια στην κοινωνική λεηλασία που σταθερά υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο σε πολιτικές κινήσεις και προσωπικότητες, αλλά, κυρίως, στην κοινωνία. “Απόδειξη” του θετικού κλίματος είναι η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις που οργανώνει το σχήμα σε όλη τη χώρα, σχεδόν καθημερινά, προβάλλοντας την εναλλακτική πρόταση της αριστεράς στην κρίση.

    ΙΤΑΛΙΑ - Η κατάντια του συμβιβασμένου συνδικαλισμού



    Την ...αγωνιστικότητα και την ετοιμότητά τους έδειξαν για άλλη μια φορά οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της Ιταλίας, καθώς ανακοίνωσαν χτες πως θα προχωρήσουν σε κοινή τρίωρη (!) στάση εργασίας για την προσεχή Δευτέρα, αντιδρώντας έτσι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπολύει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης.
    Πρόκειται για τις ηγεσίες των συνδικάτων «Cgil», «Cisl» και «Uil» που για χρόνια συμμετέχουν στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο», καλλιεργούν την καταστροφική για τους εργάτες ταξική συνεργασία, αποκοιμίζοντας και αφοπλίζοντάς τους, ενώ ακόμα και τώρα δηλώνουν ότι θα ζητήσουν μια συνάντηση με τον Μόντι, στη διάρκεια της οποίας θα του ζητήσουν «τις απαραίτητες αλλαγές» σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της λιτότητας που έχει αποφασιστεί.

    Αλέξης Τσίπρας-Tσίπρας: «Ο Παπαδήμος δεν θα έχει αντίλογο στο γερμανικό αναμορφωτήριο που θέλει να επιβάλει η Μέρκελ»



    «Η ηγεσία της Ε.Ε. οδηγεί εδώ και δυο χρόνια με τις επιλογές της την ευρωζώνη στην καταστροφή. Το χειρότερο είναι ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται διαρκώς σ΄ αυτές τις συνόδους Κορυφής δίχως εναλλακτικό σχέδιο να καταθέσει» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας

    «Ο κ. Παπαδήμος πριν από λίγο καιρό σ΄ αυτές τις διαπραγματεύσεις καθόταν από την απέναντι πλευρά του τραπεζιού. Σήμερα φαντάζομαι δεν θα μπερδευτεί και θα καθίσει στη σωστή πλευρά. Παρόλα αυτά όμως θα πάει χωρίς σχέδιο. Χωρίς αντιπρόταση» είπε. 

    Γκάλοπ της Public Issue - ΝΔ 30 % -ΠΑΣΟΚ 15,5 % -ΣΥΡΙΖΑ 14 % -ΚΚΕ 13,5 %


    Τα στοιχεία από τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ''Καθημερινή''
    Η δημοσκόπηση αυτή δεν καταγράφει την πρόθεση ψήφου αλλά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων, η οποία γίνεται με αποχή που φτάνει το 32,5 %.
    ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ:
    ΝΔ  30%
    ΠΑΣΟΚ 15,5%
    ΚΚΕ 13,5%
    ΣΥΡΙΖΑ 14%
    ΛΑΟΣ 6 %