Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σε ενιαίο ψηφοδέλτιο η Αριστερά προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος !


Την πρόταση να ενταχθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς σε ενιαίο ψηφοδέλτιο έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος.


«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνει σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς: όλη η Αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο» τόνισε ο Αλ. Αλαβάνος στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του Μέτωπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τις απολύσεις στο δημοσιογραφικό χώρο


Στις 31/3/2011 ο όμιλος Αλαφούζου προχώρησε στην απόλυση του δημοσιογράφου-ακτιβιστή Άρη Χατζηστεφάνου και της ραδιοφωνικής παραγωγού του Μελωδία Όλγας Λασκαράτου. Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται στις απολύσεις που συμβαίνουν εδώ και μήνες στο δημοσιογραφικό χώρο. Μόνο τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν 7 διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι του ΣΚΑΪ , 9 εργαζόμενοι στον Όμιλο του Π. Κωστόπουλου και 3 εργαζόμενοι στις «Αττικές εκδόσεις». 

Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υποστηρίζει ότι ο «πρωθυπουργός λέει ψέματα όταν βεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».»


Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υποστηρίζει ότι ο «πρωθυπουργός λέει ψέματα όταν βεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».
Τονίζει ότι «δεν φοβόμαστε τις εκλογές, αλίμονο όμως αν ο λαός περιμένει από εκλογές σε εκλογές να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική». Πιστεύει ότι «η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συμφέρει και τμήμα του κεφαλαίου. Το ζήτημα λοιπόν είναι έξοδος με όρους που θα καθορίσει ο λαός».

Ε «Πήρε ανάσα η χώρα με τη σύνοδο της 25ης Μαρτίου» ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Μπορούσε να κερδίσει περισσότερα;
Α Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, πήρε νέο ονειρεμένο πρόγραμμα υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους. Το Σύμφωνο για το ευρώ είναι Προκρούστης διαρκείας για μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, είναι συμμετοχή στο νέο φαγοπότι που θα γίνει με το ξεπούλημα των δημοσίων εκτάσεων, επιχειρήσεων και υποδομών. Ομως τα καπιταλιστικά αδιέξοδα είναι αξεπέραστα. Δεν μπορούν να βγουν από την κρίση ισοπεδώνοντας μόνο τα λαϊκά δικαιώματα, πρέπει να καταστραφεί και ένα μέρος από τα συσσωρευμένα κεφάλαια. Γι' αυτό δρομολόγησαν την ελεγχόμενη πτώχευση, γι' αυτό ανάβει ο καβγάς πώς θα μοιραστούν οι ζημιές. Και εδώ διαπραγματεύεται καθένας με τη δύναμη που έχει. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα από την πτώχευση του λαού.

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΔΗΛΩΣΗ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ



Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόεδρος του κόμματος εκλέχτηκε ο Φώτης Κουβέλης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 97,31%. Συγκεκριμένα ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον Φ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά.  
Αμέσως μετά ο πρόεδρος του κόμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με συγκινεί και με δεσμεύει θετικά.  Όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο ταξίδι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και τους πολίτες. Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι εμείς, με τη συλλογικότητά μας, κάθε μέρα θα αναπτύσσουμε στενούς, φερέγγυους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες.

Πατριδογνωμόνιο - της Λιάνας Κανέλλη : Η παρακμή των ερωτήσεων


Η παρακμή των ερωτήσεων

Διανύουμε μια ιστορική περίοδο που περιγράφεται με τον επιστημονικώς αποδεκτό όρο παρακμή. Κοινωνίες, έθνη, κράτη, απ' όποια οργανωμένη μορφή συμβίωσης κι αν το εξετάσει κανείς, αναδύουν μια μορφή σύγχρονης παρακμής, που όμοιά της, σε παγκοσμιοποιημένη μορφή, δεν έχει ζήσει ο πλανήτης Γη. Είναι βέβαιο ότι την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί και συχνά τη συγγράφουν οι δυνάστες τους. Οχι, όμως, οριστικά κι αμετάκλητα.
Το τεχνολογικό εξελικτικό προτσές δεν είναι και δε θα μπορούσε να είναι αντίδοτο στην παρακμή, είτε αυτό καθαυτό ωστικό κύμα προόδου, όσο δεν ελέγχεται πολιτικά και σε λαϊκή, μάλιστα, βάση.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ.Μελετάμε την Ιστορία και τη στρατηγική του ΚΚΕ


Για τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ», «6η Ολομέλεια της ΚΕ» και «12η Ολομέλεια της ΚΕ», μίλησε στην Κρήτη ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και του Τμήματος Ιστορίας
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τελευταίο σταθμό τα Χανιά, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις - βιβλιοπαρουσιάσεις που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ για τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10 - 14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 11-12 Μάρτη 1956»και «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 5-15/2 1968». Την Τετάρτη στο Ηράκλειο και προχτές στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, τις παρουσιάσεις έκανε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας.
Μεταξύ άλλων, ο ομιλητής σημείωσε για τις εκδόσεις των κομματικών ντοκουμέντων:
«Μέσα απ' αυτές τις εκδόσεις μπορεί ο αναγνώστης να γνωρίζει πώς η καθοδήγηση του Κόμματος αποτιμά τη δράση του τη δεκαετία του 1940 και χαράζει την πολιτική του για το επόμενο διάστημα. Το ΚΚΕ εξετάζει σε συνθήκες οξυμένης διαπάλης τη δράση του, ως ηγετική δύναμη στον αγώνα του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και στην ένοπλη πάλη του ΔΣΕ, με τον βρετανικό και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την εγχώρια αστική τάξη.

HΠA-ΓAΛΛIA-BPETANIA KATAΣTPEΦOYN TH ΛIBYH KAI ΔOΛOΦONOYN TO ΛAO THΣ



Ξεκίνησε ο τέταρτος κατακτητικός πόλεμος των ιμπεριαλιστών
ενάντια στη Λιβύη με βομβαρδισμούς από αέρα και θάλασσα
και τη στήριξη των ντόπιων «επαναστατών»-λακέδων τους από στεριά

Kαταγγελία της βάρβαρης επίθεσης των ιμπεριαλιστών και της εμπλοκής της Eλλάδας 
Aλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Λιβύης

Mεγάλη σύγχυση και θολούρα υπάρχει και καλλιεργείται σκόπιμα από την ενορχηστρωμένη τώρα και μήνες ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και τα ντόπια φερέφωνά τους στη χώρα μας για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τους σκοπούς της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επίθεσης που εξαπολύθηκε πριν μια εβδομάδα, ενάντια στο λιβυκό λαό.
H σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός επιτείνεται ακόμη περισσότερο μέσα στο λαό αφού υπάρχει και αναπαράγεται μια μόνο φωνή από την τηλεόραση, τον τύπο, το ραδιόφωνο, τους ανταποκριτές, τους κάθε είδους αναλυτές, κι αυτή είναι η φωνή της ιμπεριαλιστικής Δύσης.

Αποσπάσματα συνέντευξης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»


 

 Εμείς στην συγκυρία που έχουμε βρεθεί σήμερα ζητάμε δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας για να μπορέσει να μπλοκάρει ο ελληνικός λαός τα σχέδια φτωχοποίησής του και να σταματήσει τον οδυνηρό κατήφορο για τη χώρα.
Ζητάμε τη ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος «από πάνω προς τα κάτω».
Διεκδικούμε ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα των δημοσίων χρεών με άμεση επαναδιαπραγμάτευση των δημοσίων χρεών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης διαγραφής μέρους αυτού.

Η Αραβική Άνοιξη .Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.Του Σάββα Μιχαήλ


Του Σάββα Μιχαήλ


 
1. Πριν ένα μήνα, ο πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της περίφημης Fed, ο πανίσχυρος Ben Bernanke ρωτήθηκε ορθά-κοφτά από έναν ακροατή του «εάν η κεντρική τράπεζα των HΠΑ είναι ένοχη για την επανάσταση στην Αίγυπτο» (Financial Times, 26/27 Μαρτίου 2011). Ο Μπερνάνκε, όπως ήταν αναμενόμενο, έσκισε τα ιμάτιά του ότι είναι εντελώς «unfair», άδικο, να ενοχοποιείται η ρευστότητα που τροφοδότησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα με την«ποσοτική χαλάρωση 2» (Quantitative Easing 2) για το παλιρροϊκό κύμα πληθωρισμού προς τις χώρες του Νότου που πυροδότησε και την επαναστατική θύελλα στον αραβικό κόσμο. Κι όμως αυτός που ερώτησε δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να μιλήσει για το σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Η πρόταση του Κόκκινου για το ΣΥΡΙΖΑ.Με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ταξική, διεθνιστική και ανατρεπτική Αριστερά που


* Πολιτική ανυπακοή σε μνημόνιο, κυβέρνηση, τρόικα και Ε.Ε.
* Στάση πληρωμών τώρα!
* Εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση των μεγαλομετόχων
* Εργατική και κοινωνική αλληλεγγύη - εργατικός και κοινωνικός έλεγχος
* Σοσιαλιστικό πρόγραμμα-απάντηση στην καπιταλιστική κρίση

Η «επανεκκίνηση» δεν θα ευοδωθεί χωρίς εμβάθυνση
της αριστερής στροφής και δημοκρατική συγκρότηση με μέλη, συγκροτημένα και αποφασιστικά σώματα, εκλεγμένα όργανα

Η «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται σε μια συγκυρία που οι αυταπάτες τελειώνουν και οι προοπτικές ξεκαθαρίζουν.

Ξεκαθάρισε πλέον ότι το Μνημόνιο δεν επιβλήθηκε για να λύσει την κρίση χρέους του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά για να περιορίσει τις απώλειές του από τη συντελεσθείσα χρεοκοπία, να σώσει τις ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες από τις συνέπειες μιας ανοιχτής χρεοκοπίας, να σώσει το ευρώ και τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων που συνδέονται με το πρότζεκτ του ευρώ από τις συνέπειες της ελληνικής χρεοκοπίας.

Πρωτοφανής, για τις τελευταίες δεκατίες, είναι η απόφαση των σωματείων στο χώρο των ΜΜΕ να εξαγγείλουν τετραήμερη πανελλαδική απεργία από την ερχόμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή !


Πρωτοφανής, για τις τελευταίες δεκαετίες, είναι η απόφαση των σωματείων στο χώρο των ΜΜΕ να εξαγγείλουν τετραήμερη πανελλαδική απεργία από την ερχόμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και το σταμάτημα των απολύσεων. Προφανώς δεν είναι απλή υπόθεση μια τετραήμερη απεργία στο χώρο που δραστηριοποιείται η ελίτ της ελληνικής ολιγαρχίας, καθώς τα Μέσα έχουν ολοένα και πιο αποφασιστικό ρόλο στον αστικό συνασπισμό εξουσίας. Οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ ήταν και είναι από τους βασικούς υποστηριχτές της πολιτικής του Μνημονίου, της άγριας επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, εφαρμόζοντας το Δόγμα του Σοκ και γκεμπελικές τακτικές παραπληροφόρησης.

διαγωνίως,Λαϊκός Δρόμος-ΝΑΡ και Λιβύη



H «στήλη» του Λαϊκού Δρόμου γνωρίζει καλά τον αρθρογράφο της Kαθημερινής και στέλεχος του NAP Πέτρο Παπακωνσταντίνου. O τελευταίος, πλέοντας μέσα στο πέλαγος του «παγκοσμιοποιημένου και ολοκληρωτικού καπιταλισμού» του NAP, παρ' ότι γνωρίζει, και με επισκέψεις του τις αραβικές χώρες, πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο.
Διότι η πολιτική δεν είναι «να βιώνεις» και να φέρνεις τα γεγονότα στα πολιτικά σου μέτρα αλλά να διαθέτεις κριτική και διαλεχτική σκέψη, να γνωρίζεις τις αντιφάσεις, να προβλέπεις...
O Π.Π. ούτε λίγο, ούτε πολύ ακριβώς τις ώρες της επέμβασης των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη έγραψε πως ο Kαντάφι τα... βρίσκει με τους δυτικούς. Eίναι το σχήμα πως οι διεφθαρμένες αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις των αραβικών χωρών έχουν ενταχθεί και ενσωματωθεί πλήρως στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα.

Οπαδοί του Λίβυου ηγέτη διαδήλωσαν, καταδικάζοντας παράλληλα τις νατοϊκές επιδρομές.



Oι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες που απεικόνιζαν τον Καντάφι, ενώ με συνθήματα καταδίκαζαν τις επιδρομές από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Η διαδήλωση διαλύθηκε μπροστά από την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κάηκαν φωτογραφικά πορτρέτα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες γίνεται από τους εξεγερμένους αγώνας, να ανακαταληφθεί η πόλη Μπρέγκα, δυτικότερα στην ακτή από την Ατζαμπίγια.