Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Διευρύνεται το πεδίο της έντασης για τα Φόκλαντ


Διεθνοποιείται συνεχώς η ένταση που επικρατεί εδώ και μέρες γύρω από τα νησιά Μαλβίνας ανοικτά της Αργεντινής (Φόκλαντς κατά τους Βρετανούς), για την κυριαρχία των οποίων οι δύο χώρες ήδη έχουν διεξάγει έναν πόλεμο το 1982. Αφορμή του νέου γύρου έντασης, η εξόρυξη πετρελαίου που ανακοίνωσε η Βρετανία, γεγονός που προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις της Αργεντινής.
Malvinas Islands



Τεράστια η καταστροφή από τα 8,8 ρίχτερ-Στα 122 τα θύματα στη Χιλή - Τσουνάμι στον Ειρηνικό

Στα 122 υπολογίζονται μέχρι στιγμής τα θύματα του μεγαλύτερου σεισμού που έχει πλήξει τη Χιλή εδώ και μισό αιώνα σχεδόν. Μεγάλες οι καταστροφές στις υποδομές και σε σπίτια. Τσουνάμι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό. 




Σεισμικά κύματα πλήττουν τον Ειρηνικό Ωκεανό στο σύνολό του, μετά το σεισμό των 8,8 βαθμών που σάρωσε τη Χιλή τις πρώτες πρωινές ώρες. Το φαινόμενο αναμένεται να παύσει στην Ιαπωνία με κύματα ύψους 30 εκατοστών, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. "Το τσουνάμι μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα", ανέφερε ο 'Ερικ Λο, προσθέτοντας ότι θα σταματήσει στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού.

Το επίκεντρο του σεισμού, που χτύπησε στις 3.34 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) - ήταν κοντά στην πόλη Κονσεπσιόν, η οποία έχει πληθυσμό 670.000 κατοίκων. Η δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και έγινε αισθητή στις επαρχίες Μεντόζα και Σαν Χουάν, στη γειτονική Αργεντινή. Ακολούθησανισχυρότατοι μετασεισμοί, μεγέθους μέχρι και 6,9 βαθμών Ρίχτερ.  



Αυξάνονται τα θύματα από το σεισμό στη Χιλή



Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων από το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στην Χιλή, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας Μισέλ Μπατσελέ, μόνο στην περιοχή Μαουλέ, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 85 άνθρωποι.
Από τον ισχυρό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ έχει προκληθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά κτίρια στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Κοντά στην πρωτεύουσα έχει καταρρεύσει, μάλιστα, μία γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο. Κλειστό παραμένει το διεθνές αεροδρόμιο στο Σαντιάγκο.

Ολυμπιακή-Aegean:Kαλός ή κακός ο ανταγωνισμός κύριε Βγενόπουλε;


thumb
Με τα όσα έχουν δηλώσει την εποχή που είχαν βάλει στο μάτι την Ολυμπιακή οι… κύριοι των ελληνικών αιθέρων Βασιλάκης (Aegean) καιΒγενόπουλος (Olympic Air), θα μπορούσε να θεμελιωθεί διδακτορική διατριβή για τις «βλαβερές συνέπειες των μονοπωλίων και τις ευεργετικές (για το κοινωνικό σύνολο) συνέπειες του ανταγωνισμού». Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, και για τους εν λόγω αξιότιμους Έλληνες επιχειρηματίες καλός είναι ο ανταγωνισμός, ακόμη καλύτερες όμως είναι οι μονοπωλιακές πρακτικές, αν μπορούν να τις επιβάλουν προς το συμφέρον τους.
Η είδηση των τελευταίων ημερών που μιλά για την κινηματογραφική ταχύτητα με την οποία οι δύο (Βασιλάκης - Βγενόπουλος) «ορκισμένοι εχθροί» των ελληνικών αιθέρων οδεύουν προς συνεργασία και συγχώνευση, μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε σε μια έκκληση - ερώτημα: Παιδιά… οργανωθείτε και αποφασίστε, να μάθουμε και εμείς τι τελικά ισχύει: Τα μονοπώλια είναι καλό ή κακό πράγμα για την τσέπη μας;

Αναβιώνουν τα Δεκεμβριανά μετά από 65 χρόνια που οι Χίτες συνεργαζόντουσαν με τον Γ.Γ.Παπανδρέου κατά της αριστεράς-Παπανδρέου χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη ! Το δήλωσε και στην βουλή: Γ. Παπανδρέου: "Ευχαριστώ" τον Γ. Καρατζαφέρη!

Επιτέλους άκουσε το "ευχαριστώ" που περίμενε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον Γιώργο Παπανδρέου για την απλόχερη στήριξη που του παρέχει. Επρόκειτο για την επιβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συστηματικά -το έκανε και χθες- επισημαίνει την συναίνεση του ΛΑΟΣ στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ."Κύριε Καρατζαφέρη, ξέρω ότι στη μεγάλη αυτή εθνική κρίση, τηρήσατε υπεύθυνη στάση", είπε ο πρωθυπουργός επιβραβεύοντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε το σύνολο της παρέμβασής του για να δείξει ότι δεν ταυτίζεται με τη Ν.Δ.!


ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ




Παζάρια με εχέγγυο τη σφαγή του λαού - Ετοιμο να ανακοινωθεί το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων. Στην Ελλάδα χτες ο επικεφαλής της «Ντόιτσε Μπανκ»


Με το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων να βρίσκεται προ των πυλών και τα νομοσχέδια που θα επιφέρουν σαρωτικές ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, μισθούς και φορολογία να ακολουθούν, η κυβέρνηση κλιμακώνει τις αμέσως επόμενες μέρες τον πόλεμο που έχει κηρύξει σε βάρος του λαού.
Χτες, ο πρωθυπουργός, αφού πρώτα ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει «σκληρές αποφάσεις», στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη, προκειμένου να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα. Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.