Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ : Για τα σχολικά βιβλία

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 
Τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και ακόμα τα βιβλία δεν έχουν πάει στα σχολεία. Ειδικά στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές δεν έχουν παραλάβει βιβλία σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Συγκεκριμένα, τα βιβλία της «Γλώσσας - Έκφρασης» και των «Μαθηματικών» της Γ' τάξης του ΕΠΑΛ ακόμα έρχονται. Επίσης, σε πολλά σχολεία λείπουν και τα βιβλία των μαθημάτων που διδάσκονται ανάλογα την ειδικότητα του μαθητή και εξετάζονται και αυτά πανελλαδικά (π.χ. το βιβλίο της ειδικότητας των ψυκτικών, των ηλεκτρονικών κλπ...). Το βιβλίο των «Μαθηματικών» ούτε καν βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης.
Την ίδια ώρα το Υπουργείο ανακοίνωσε πρόγραμμα εξετάσεων για μαθήματα που δεν έχουν καλά-καλά διδαχτεί.

Συνέντευξη Άγγελου Χάγιου στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ


Να πάψει η Αριστερά να μασάει τα λόγια της ή να πετάει την μπάλα στην εξέδρα
 
Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» παραχώρησε ο σ. Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όπως αναφέρει, η αριστερά στις νέες συνθήκες πρέπει να «πάψει να μασάει τα λόγια της», να πει ανοιχτά στο λαό ότι το σύστημα δεν διορθώνεται, ανατρέπεται. Εκτιμάει ότι δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια προγραμματικής ή εκλογικής ενότητας της Αριστεράς, αλλά ανάγκη για κοινή δράση και αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:
 
- Ερώτηση: Ζούμε σε μια περίοδο όπου κυοφορείται νέο πολιτικό σκηνικό και πιθανότατα νέοι κοινωνικοί συσχετισμοί. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η αριστερά απαντά θολά» και μεμονωμένα –ο καθένας την άποψή του. Μπορεί να υπάρξει ένας κοινός παρανομαστής συνεργασίας; Ένα κοινό πολιτικό σχέδιο υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων; Ίσως και ένα εκλογικό μέτωπο από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμα και αποχωρήσαντες από το «παλιό» ΠAΣOΚ.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα Τετάρτη 22 Φλεβάρη 4μμ.


ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Ανακοίνωση 
Καλούμε σε παλλαϊκή συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν τα  συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα, την Τετάρτη 22/02, 4μμ στο Σύνταγμα (γωνία Όθωνος και Αμαλίας) ενάντια στα νέα κυβερνητικά αντεργατικά νομοσχέδια εφαρμογής του δρακόντειου μνημονίου που συνοδεύει την έγκριση της νέας αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης και οδηγεί στο σφαγιασμό των συντάξεων, των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών παροχών, σε εξαθλίωση και ταπείνωση το λαό και τη χώρα σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις αποφάσεις του Eurogroup


H εισηγητική ομιλία



«Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι εκπρόσωποι της δικτατορίας των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αποφάσισαν μια προσωρινή, κατά πάσα πιθανότητα, συμφωνία, της ελεγχόμενης και μη άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Η ζωή του λαού σα συνέπεια και αυτής της συμφωνίας, κυριολεκτικά θα γίνει κόλαση ή να το πούμε καλύτερα, μια νέα κόλαση τον περιμένει.
Λέμε ότι είναι προσωρινή συμφωνία, γιατί όλες αυτές οι συμφωνίες που γίνονται ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη καθορίζονται και από την εξέλιξη της κρίσης. Όλα δείχνουν ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει και επομένως, αυτοί που λένε στον ελληνικό λαό ότι «ξέρετε θα παραμείνουμε χρεοκοπημένοι στο ευρώ» δε λένε όλη την αλήθεια. Διόλου απίθανο να μεταφέρεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας μερικούς μήνες ή κανένα χρόνο ή και ενάμιση χρόνο.

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ. Λογαριασμός κατάθεσης : 146/762521-91 στην ΕΤΕ.


Ξεκινάει η οικονομική εξόρμηση που εξήγγειλε το ΠΑΜΕ στις 9 του Φλεβάρη για την ενίσχυση των Χαλυβουργών.


Για πάνω από 100 μέρες οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας δίνουν μια σκληρή μάχη, μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.  Έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία, την απειλή της πείνας. Ακολουθούν το δρόμο που θα ήθελαν να έχουν ακολουθήσει πολλοί περισσότεροι.
Χρειάζεται νέο κύμα αλληλεγγύης κυρίως με οικονομική στήριξη . Είναι χρέος κάθε εργάτη, άνεργου, φτωχού μεροκαματιάρη, της νεολαίας και των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς. Είναι χρέος όλου του λαού απέναντι στα παιδιά του.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η ανάγκη να βλέπει ο λαός την πάλη για την εξουσία, είναι πια στην πρώτη γραμμή.


Σε μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα: «Οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην ομιλία της σημείωσε:


«Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, που συναντηθήκαμε σε μικρότερους, αλλά και σε μεγάλους αγώνες, αυτό που θα πω φαντάζομαι είναι και δική σας αίσθηση, δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχει μια κραυγή αγωνίας ενός πολύ μεγάλου μέρους των εργατοϋπαλλήλων, αυτών που δουλεύουν στους χώρους, που επίσης εσείς δουλεύετε. Αλλά και των εργατών της βιομηχανίας, εργατοϋπαλλήλων που δουλεύουν στο δημόσιο τομέα, των ανθρώπων κυριολεκτικά «που χτυπάνε μύγες» στα μικρομάγαζα, περιμένοντας να μπει κάποιος πελάτης και να πάρει κάτι.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τις αποφάσεις του eurogroup.


Αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες.
Δεν είναι μόνο ότι το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο. Είναι και το ότι όλα όσα μας έλεγαν ότι θα αποφύγουμε και μας απειλούσαν με τρομοκρατικού χαρακτήρα διαγγέλματα, ότι πρέπει να αποφύγουμε αν υπογραφεί αυτή ή συμφωνία, όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, αν αυτή η κυβέρνηση και αυτή η συμφωνία επιζήσουν.
 Η συμφωνία αυτή είναι επώδυνη για την ελληνική κοινωνία, γιατί το επόμενο διάστημα οι μισθοί και οι συντάξεις θα συρρικνωθούν κι άλλο. Τα σχολειά και τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν. Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν θα έχει πρόσβαση σε σημαντικά αγαθά μαζικής κατανάλωσης.

Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας. «Η Ενότητα» .

Tο ΔΣ του Σωματείου των εργαζόμενων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» «Η Ενότητα» έβγαλε ανακοίνωση, με αφορμή νέες μεθοδεύσεις σε βάρος του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, στις οποίες πρωτοστατεί και η «Χρυσή Αυγή». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας

Η Χρυσή Αυγή από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας, όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα. Υπερασπίστηκε τον Μάνεση, λέγοντας πως η πρότασή του για απολύσεις και πεντάωρο ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά. Οτι κάθε επιχείρηση γι' αυτό υπάρχει, για να βγάζει κέρδος. Από την αρχή κατηγορούσε το σωματείο μας ως αδιάλλακτο και υποκινούμενο, ότι με τη στάση του οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο, όπως έγινε με την ΠΙΡΕΛΙ και άλλα εργοστάσια, προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναδέλφους Χαλυβουργούς στο Βόλο με εμάς στον Ασπρόπυργο, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του Ασπρόπυργου κάνουν απεργία, γιατί όταν απολυθούν έχουν εξασφαλίσει παχυλές αποζημιώσεις, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Βόλο.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:Νέα συλλαλητήρια αύριο ενάντια στα μέτρα - σφαγείο.


  • Στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας
  • Η ανάγκη να απαντήσουν οι εργάτες οργανωμένοι και ενωμένοι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις αναδείχτηκε σε χτεσινή συνέλευση στη ΦΑΓΕ


Συλλαλητήρια διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αύριο Τετάρτη, ενώ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος με τον οποίο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της αντεργατικής επίθεσης. Ο εφαρμοστικός νόμος θα αφορά τη μείωση σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ οι ανατροπές σε εργασιακά και μισθολογικά αναμένεται να προχωρήσουν μέσω κοινών υπουργικών αποφάσεων.
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Καθυστέρηση των εμβολιασμών στον Στρατό καταγγέλλει το Κ.K.E.



Για μαζικές καταγγελίες στρατιωτών που κατατάχθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, όπως προβλέπεται, κάνει λόγο το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «επικίνδυνη». 


Το ΓΕΣ παραδέχεται το πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δική του ευθύνη, ενώ αναφέρει ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν εντός των προσεχών ημερών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, οι διοικήσεις των στρατοπέδων επικαλούνται έλλειψη χρημάτων λόγω κρίσης και υπόσχονται ότι ο εμβολιασμός θα γίνει αργότερα.

«Είναι μαζικές οι καταγγελίες φαντάρων από διάφορα στρατόπεδα που κατατάχθηκαν στις αρχές του Φλεβάρη, ότι ακόμα δεν τους έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια. Εμβόλια που θα έπρεπε να έχουν γίνει από την πρώτη κιόλας μέρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυγό Λιβαδειάς έφαγε ο δημοσιοκάφρος του MEGA Παύλος Τσίμας. Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα !


«Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα»



Με το σύνθημα «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» και αβγά υποδέχτηκαν το γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα στη Λιβαδειά.
Ομάδα 20 ατόμων με πανό τον περίμενε έξω από βιβλιοπωλείο της πόλης όπου ο δημοσιογράφος επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ημερολόγιο της κρίσης».

GPO ΓΙΑ ΤΟ MEGA-ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΝΔ 19,4%-ΠΑΣΟΚ 13,1%-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 12%-ΚΚΕ 9,5%-ΣΥΡΙΖΑ 8,5 %-ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ-ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27,2%




Τα χαμηλότερα ποσοστά τους σε δημοσκόπηση όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου- διενεργηθείσα από την εταιρεία GPO - συγκεντρώνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, σε έρευνα που παρουσίασε το Mega. Καταγράφεται άνοδος δύο κομμάτων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η
ΝΔ συγκεντρώνει 19,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,1%,η ΔΗΜΑΡ 12%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΝ 8,5%, το ΛΑΟΣ 5,1%, η ΔΗΣΥ 2,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1,9% και το Άρμα Πολιτών 0,8%.

Αποσπάσματα Ομιλίας του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα - Θεσσαλονίκη, Γήπεδο ΜΕΝΤ, Τούμπα

  •   
  • H κυβέρνηση Παπαδήμου παρέδωσε την Ελλάδα – εμάς και τις επόμενες γενιές – όμηρο στους δανειστές της.  Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο μοιραίος Πρωθυπουργός τους διασφάλισαν πρώτα τα συμφέροντα κάθε δανειστή, ιδιώτη και μη – κάθε τυχάρπαστου και κάθε τοκογλύφου – και σήμερα, στο Eurogroup, άνοιξαν το δρόμο στη χρεοκοπία της χώρας.
  • Εμείς ενημερώνουμε τους δανειστές της χώρας – την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν δεσμεύει την Ελλάδα, παρά μόνον τον εαυτό της.
  • Ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, αμέσως μετά τις εκλογές θα ξηλώσει μία-μία τις παράνομες συμβάσεις, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση.