Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Απίστευτο ! Πιθανόν και ο καυτός Ερμής να έχει νερό !


Με κίτρινο οι περιοχές έντονης ανάκλασης του ραντάρ μέσα στους κρατήρες του Ερμή, περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει πάγος νερού.



Ο Ερμής είναι πλανήτης ακραίων θερμοκρασιών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία στον ισημερινό του εγγύτερου στον Ήλιο μέλους του ηλιακού συστήματος φτάνει τους 400 βαθμούς Κελσίου, ικανή να λιώσει το μόλυβδο. Τη νύχτα, η θερμοκρασία βυθίζεται στους -150 βαθμούς! (Επί δεκαετίες θεωρούνταν ότι ο Ερμής δείχνει πάντα την ίδια πλευρά στον Ήλιο, όπως συμπτωματικά συνέβαινε όταν βρισκόταν στην καλύτερη θέση παρατήρησης από τη Γη. Όπως αποδείχτηκε, ο Ερμής κάνει μια πολύ αργή περιστροφή γύρω από τον άξονά του, που διαρκεί 58,7 γήινες ημέρες).
Υπάρχουν, όμως, στον Ερμή και ορισμένα σημεία που έχουν πιο σταθερή θερμοκρασία.

Ανακοίνωση του χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - «Μείζον εθνικό έγκλημα η εκποίηση της κρατικής ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και ΤΤ».


Η τρικομματική μνημονιακή Κυβέρνηση φαίνεται ότι είχε συμφωνήσει πριν από τις εκλογές με τις Βρυξέλλες τη διάλυση των κρατικών τραπεζών ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και ΤΤ.

Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί ο διαφαινόμενος κυβερνητικός σχεδιασμός για σπάσιμο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, με την εκκαθάριση του δεύτερου και την άρον - άρον εκχώρηση του πρώτου στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο.  Γι’ αυτό και δεν προχωρούν, ούτε καν  με τους όρους που ακολουθήθηκαν για τις ιδιωτικές τράπεζες, στην ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο φεστιβάλ μεταναστών.


Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο φεστιβάλ μεταναστών






Για μια ακόμα χρονιά βρισκόμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι οι μετανάστες και οι μετανάστριες που οδηγήθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο στην προσφυγιά, στην ξενιτιά, εξαιτίας πολέμων, πείνας, φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και διωγμών, είναι και θα είναι ταξικά αδέλφια μας, νοιώθουμε διεθνιστική αλληλεγγύη. Δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα, δεν το εξιδανικεύουμε, ούτε το ωραιοποιούμε, ούτε έχουμε δικαίωμα να το κρύψουμε κάτω από το μαξιλάρι. Είναι υπαρκτό πρόβλημα. Όμως πριν αγγίξουμε για μια ακόμα φορά το σοβαρό αυτό θέμα, ξεκαθαρίζουμε το βασικό, το θεμελιακό πρόβλημα, ότι απορρίπτουμε τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία.

Ιαπωνία: 100.000 στους δρόμους ενάντια στην επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων.

  Παρά την πρωτοφανή τραγωδία πέρυσι, η Ιαπωνική κυβέρνηση έχει σχέδια να επαναλειτουργήσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Τόκυο ,από προηγούμενη τεράστια διαδήλωση κατά των πυρηνικών.
Περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους του Τόκιο για να διαδηλώσουν για την επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία παρά την περυσινή πυρηνική καταστροφή που γνώρισε η χώρα, εκτιμούν οι διοργανωτές της διαδήλωσης.

Ο αριθμός των διαδηλωτών μπορεί να ξεπεράσει τους 100.000 εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας ότι η κυβέρνηση μπορεί να επαναλειτουργήσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, είπε ο Σατόσι Καμάτα, επικεφαλής της οργάνωσης πολιτών Sayonara Nukes, η οποία διοργάνωσε την πορεία διαμαρτυρίας.

K.K.E:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας 16/7/2012.


Η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την Αγροτική Τράπεζα.






Η προώθηση άμεσα και γρήγορα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ από την  κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση - χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΒΖ - ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ  θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά.
Το σχέδιο σπασίματος - διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό - κακό και πώληση του υγιούς τμήματος σε ιδιώτες σημαίνει:

Εκδήλωση-συζήτηση ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΗ, 7:30 μμ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ (Θέατρο Οικονομίδη)

Το λαϊκό-εργατικό κίνημα
αντιμέτωπο με το νέο γύρο επίθεσης
ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!
Διοργάνωση
ΚΚΕ(μ-λ) • Μ-Λ ΚΚΕ

H εκλογική ανάπαυλα της κούφιας παροχολογίας και των δημαγωγικών υποσχέσεων για την υποτιθέμενη επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα τελείωσε. Eπιστρέφουμε, ολοταχώς, στο γνωστό ασφυκτικό κλίμα του εκβιασμού «νέα, αγριότερα μέτρα ή άτακτη χρεοκοπία της χώρας» ο οποίος είναι διαρκής, με κλιμακούμενη ένταση. Η πειθήνια εφαρμογή του αντιλαϊκού Mνημονίου από τη συγκυβέρνηση είναι δηλωμένη και ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τους προστάτες του ότι όχι μόνο αποδέχεται και θα διασφαλίσει, με αποφασιστικότητα, την πλήρη εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονίων υποδούλωσης, αλλά και ότι θα την επιταχύνει, προαναγγέλλοντας έτσι τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
H τρόικα και η «ομάδα κρούσης» με επικεφαλής τον X. Pάιχενμπαχ είναι, ήδη, εδώ, ενώ προετοιμάζεται και η μόνιμη εγκατάσταση, στην Eλλάδα, ενός επίτροπου - παντεπόπτη - ανθύπατου της EE. Συντεταγμένα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και η εγχώρια ολιγαρχία, οργανώνουν το επόμενο κύμα της επίθεσης.
Tα σκληρά ιμπεριαλιστικά τελεσίγραφα και τα ευθυγραμμισμένα εγχώρια αναμασήματα περί μνημονιακού μονόδρομου, ο εκβιασμός πως όχι μόνο οι ανειλημμένες δεσμεύσεις πρέπει να υλοποιηθούν ταχύτατα, αλλά και όποια πρόσθετα «οικονομικά προγράμματα» απαιτηθούν, τροφοδοτούν τη λαϊκή οργή και αντίθεση, διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στο λαό, από τη μία πλευρά, και τον ιμπεριαλισμό και την εγχώρια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, από την άλλη.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α : Με μπλόφες συνεχίζει να κοροϊδεύει το λαό !


Οι μπλόφες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α



Ποιος δε θυμάται τις μπλόφες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε προεκλογικά από το ΚΚΕ συνεργασία, για να πάρουν τάχα μαζί το μπόνους των 50 εδρών, όταν ήταν γνωστό ότι -ανεξάρτητα από τη δεδομένη άρνηση του ΚΚΕ- αυτές δίνονταν μόνο στο πρώτο κόμμα και όχι σε συνασπισμούς κομμάτων. 'Η, ποιος να ξεχάσει το πυροτέχνημα με τις μονοεδρικές, όπου και εκεί ζήτησε συνεργασία ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας το λαό ότι αυτές, ακόμα και αν κερδίζονταν από μια ενδεχόμενη συνεργασία κομμάτων, θα αφαιρούνταν υπέρ του πρώτου κόμματος από άλλες περιφέρειες.
Φαίνεται πως ο κομπογιαννιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι «δευτέρα φύση» του, στην προσπάθεια να ξεγελάσει το λαό, αφού επιμένει να του λέει ψέματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το πιο πρόσφατο κρούσμα:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.


Η 15η Ιουλίου 1974 στάθηκε η απαρχή της πιο μεγάλης καταστροφής που έπληξε την Κύπρο στην σύγχρονη ιστορία της.



Το φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ επεχείρησε την ανατροπή και τη δολοφονία του Μακαρίου και είχε ως αποτέλεσμα τη βάρβαρη εισβολή του τουρκικού Αττίλα. Από τότε έχουν περάσει 38 χρόνια και η Τουρκία εξακολουθεί να έχει υπό τη στρατιωτική της κατοχή το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβάλλοντας με τη βία των όπλων τη διχοτόμηση. Εξακολουθεί να υπάρχει ζήτημα αγνοουμένων, εγκλωβισμένων, προσφύγων και παθόντων.