Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ 29/8/2012.


Κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ 29/8/2012



Καλούμε το λαό να χαράξει τη δική του προοπτική, να στηριχθεί στη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης, στη συσπείρωση και συμμαχία εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, μαζί με τη νεολαία και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, για να επιστρέψει η αισιοδοξία και η δύναμη για μια νικηφόρα πορεία ρήξης και ανατροπής  της  εξουσίας των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών ομίλων, απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ, με την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.

Το ΠΑΜΕ για το ρατσιστικό χτύπημα εργάτη στη Μανολάδα.


ΠΑΜΕ



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κτηνώδη ρατσιστική συμπεριφορά των δραστών στη Μανολάδα που βασάνισαν Αιγύπτιο εργάτη γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια συνέχεια στη βάρβαρη πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. απέναντι στους μετανάστες για να συνεχίσουν κατόπιν την ίδια αυταρχική και δολοφονική συμπεριφορά σε όποιον εργάτη θα τολμάει να σηκώσει κεφάλι.

Επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρα, προς τον πρωθυπουργό με θέμα: Επαφές του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες και η συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου.


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα: «Επαφές του Πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες και η συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου», η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα: «Επαφές του Πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες και η συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου»

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΠΛΣ, ΠΟΕΥΠΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα



«Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια περικοπών στο χώρο των ενστόλων παίρνοντας βέβαια υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία ήδη έχει υποστεί πολύμορφες περικοπές και επίσης δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και για ανώτερους μισθούς.

To K.K.E. για την έκθεση της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την έκθεση της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις



Όταν η έκθεση της λεγόμενης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) καταγράφει ότι οι νομότυπες παρακολουθήσεις της αστυνομίας και της ΕΥΠ ξεπερνούν τις 50.000 για τον τελευταίο χρόνο, γίνεται ολοφάνερο ότι η παρακολούθηση και η καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και του ίντερνετ είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο.

Ούτε... στην τουαλέτα! Καπιταλιστικές "ελευθερίες" : Χρονομετρούν το κατούρημα σε εταιρίες στην Ελλάδα !


Ούτε... στην τουαλέτα !

Γρηγοριάδης Κώστας


Πριν μερικά χρόνια, η είδηση για τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ της Αργεντινής που η εργοδοσία τους... φόρεσε πάνες για να μη χασομεράνε στην τουαλέτα ίσως να είχε προκαλέσει έκπληξη στη χώρα μας. Σήμερα, στους μεν εργοδότες θα βάζει ιδέες, στους δε εργαζόμενους θα γεννά εφιάλτες. Οι ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» δε γνωρίζουν κανένα όριο.
Η καταγγελία που φιλοξένησε σε χτεσινό ρεπορτάζ ο «Ρ» βεβαιώνει πόσο «προοδεύουν» τα πράγματα και στην Ελλάδα:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΣΩΤΗ : Απλήρωτοι εργαζόμενοι μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.


Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Στο χώρο του εμπορίου οι εργαζόμενοι δέχονται άγρια επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα τους από τη μεγαλοεργοδοσία, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες τους.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν εξάλλου στη διάθεση τους ένα βαρύ οπλοστάσιο από αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, οι οποίοι τους δίνουν την δυνατότητα να ξεζουμίζουν  τους εργαζόμενους.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α : Για τις διώξεις των 72 μαθητών στην Αλεξανδρούπολη.


ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Η περυσινή σχολική χρονιά άρχισε χωρίς βιβλία, φαινόμενο πρωτοφανές στη μεταπολιτευτική τουλάχιστον περίοδο. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις πανελλαδικά σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και οι μαθητές πολλών σχολείων προχώρησαν σε ολιγοήμερες καταλήψεις διαμαρτυρίας. Ένα χρόνο μετά  καλούνται τα δεκαπενταμελή των λυκείων της Αλεξανδρούπολης –τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, συνολικά 72 μαθητές- να απολογηθούν για εκείνη την κατάληψη, χωρίς όμως να υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Συκοφάντες του σοσιαλισμού.


Του Γιώργου Κακουλίδη

Στην «Καθημερινή» πανηγυρίζουν για κατορθώματα στις χώρες της πρώην σοσιαλιστικής κοινότητας, οι οποίες, υποτίθεται, «κατάφεραν μέσα σε είκοσι χρόνια κάτι εντυπωσιακό και ίσως πρωτοφανές στη σύγχρονη Ιστορία: τη διπλή μετάβαση, δηλαδή, την οικοδόμηση μιας οικονομίας της αγοράς, πλαισιωμένης ταυτόχρονα από δημοκρατικούς πολιτικούς θεσμούς».