Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Εγκληματική η δράση του Ισραήλ

Με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Με τη σημερινή μας επίσκεψη, στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για μια ακόμη φορά στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, να εκφράσουμε την καταδίκη της εγκληματικής δράσης του Ισραήλ που προχωρά αυτές τις μέρες σε νέα, ουσιαστικά, εγκλήματα πολέμου,

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει:
«Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την εκλογή νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε το λόγο επί διαδικαστικού ζητήματος για να αναφέρει ότι οι ευρωβουλευτές που δεν είναι ενταγμένοι σε πολιτική ομάδα μπορούν να μιλούν μόνο για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό του κόμματος που ανήκουν.

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο σήμερα στην Ομόνοια ενάντια στην αξιολόγηση και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα απευθύνει το ΠΑΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση και την ποινικοποίηση των αγώνων.
Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου αναφέρει:
«Για μια ακόμα φορά κινητοποίηση εργαζομένων χαρακτηρίζεται από την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη παράνομη και καταχρηστική. Αυτή τη φορά χαρακτηρίστηκε παράνομη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να απέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις διαδικασίες "αξιολόγησης".
Τελικά παράνομος κρίνεται κάθε αγώνας εργαζομένων και επειδή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα αποτελούν την αιτία νέων κινητοποιήσεων, νέοι νόμοι ετοιμάζονται για να δυσκολέψουν έως και να καταστήσουν αδύνατη κάθε απόφαση για απεργία.