Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

20 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα


Ζει στους αγώνες για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Την Κυριακή 9 Γενάρη η εκδήλωση τιμής και αγώνα, στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα στην Πάτρα.
 
Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τις 8 Γενάρη 1991, όταν δολοφονήθηκε στην Πάτρα ο κομμουνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας. Μέλος του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο), μαθηματικός, 38 ετών, αγωνιστής εκπαιδευτικός. 
Μια πολιτική δολοφονία μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, με τις μαζικές καταλήψεις και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια, ένα ακόμα μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην συντηρητική αντεργατική πολιτική.

Δήλωση Π.Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή τη σημερινή συμμετοχή του πρωθυπουργού σε συνέδριο στη Γαλλία και το ευρωομόλογο

Όλο τον προηγούμενο χρόνο ο πρωθυπουργός  δεν διαπραγματεύτηκε, δεν αντιστάθηκε, δεν πήρε πρωτοβουλίες για την σύναψη συμμαχιών εντός της Ευρώπης, αλλά ταυτίστηκε με τα συμφέροντα των πιο ακραίων νεοφιλελευθέρων κύκλων και των κυρίαρχων οικονομικών δυνάμεων.
Σήμερα μιλά για ευρωομόλογο, «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».  Αλλά και πάλι ο πρωθυπουργός δεν διευκρινίζει τι και πώς  το εννοεί.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,Α-πλη-στί-α!

Α-πλη-στί-α!
Η απληστία τους δεν έχει όριο. Όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 το Ενεργητικό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εκτινάχθηκε στα 697,438 δισ. ευρώ,δηλαδή από τα τέλη του 2009 (όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα) αυξήθηκε κατά περίπου 83 δισ. ευρώ!
Σημειωτέον πως, όταν μιλάμε για Ενεργητικό των τραπεζών (των ίδιων τραπεζών που έχουν επιδοτηθεί την τελευταία διετία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με 78 δισ.) αναφερόμαστε μόνο στις απαιτήσεις τους και στον ενθυλακωμένο πλούτο τους σε χρήμα. Δηλαδή, στον παραπάνω πακτωλό δεν περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, όπως κτίρια, γραφεία, υποκαταστήματα, κατοικίες, αυτοκίνητα, εξοπλισμός, ιδιοκτησίες ή κατοχή μετοχών εργοστασίων, επιχειρήσεων κλπ.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου: ΑΝΤΕ ... ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΑΤΕ ΦΕΤΟΣ....ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου: ΑΝΤΕ ... ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΑΤΕ ΦΕΤΟΣ....ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ Τ...: ". απο kalios."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-Κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ



Στις τράπεζες είναι συγκεντρωμένο ένα μεγάλο μέρος του ιδρώτα των εργαζομένων. Είναι η συσσωρευμένη κλοπή του μόχθου χιλιάδων και χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών.
Στην ιδιοκτησία τους συμμετέχει όλη η αφρόκρεμα των καπιταλιστών: τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι από κοινού εκμεταλλεύονται και ληστεύουν το λαό και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου.
Αυτοί είναι η καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος, η πραγματική εξουσία. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Είναι ακριβώς αυτοί που υπαγόρευσαν τα μνημόνια και απαιτούν από το λαό να σκύψει το κεφάλι και να δουλεύει ως τα βαθιά γεράματα για ένα κομμάτι ψωμί.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με το σχέδιο καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων για τα διόδια

Με την ποινικοποίηση της μη καταβολής διοδίων και των λαϊκών κινητοποιήσεων για την κατάργησή τους η κυβέρνηση επιχειρεί να προστατεύσει τη ξεδιάντροπη ληστεία που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές στο λαό, μέσω των διοδίων.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για την κάρτα του πολίτη

Τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για συγχώνευση της κάρτας του πολίτη με τη λεγόμενη φοροκάρτα ενδέχεται να μας οδηγήσουν σε ένα οργουελικού τύπου κράτος που θα ελέγχει σε τέτοιο βαθμό τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών του, ώστε η διασύνδεση των δημόσιων αρχείων και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για ηλεκτρονικό φακέλωμα των ευρωπαίων πολιτών, να μπορούν να καταστήσουν τα δεδομένα αυτά γνωστά σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, μυστικών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιριών.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ : Εισακούστηκε η διαφωνία του Κ.Κ.Βενεζουέλας.Ανάκληση της αύξησης στο ΦΠΑ από τον Τσάβες.


«Ούτε κατά μία μονάδα, ούτε κατά δύο ούτε καθόλου... δεν υπάρχει αύξηση του ΦΠΑ ενόψει» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, κλείνοντας το ζήτημα για την «αναμενόμενη αύξηση» του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ-IVA), που είχε εξαγγείλει πριν ένα μήνα. Τότε το ΚΚ Βενεζουέλας είχε ανοιχτά διαφωνήσει με μια τέτοια προοπτική και είχε ζητήσει όχι μόνο αύξηση, αλλά και κατάργηση στα βασικά αγαθά, εθνικοποίηση όλου του τραπεζικού συστήματος, χτύπημα των μονοπωλίων που σε αρκετούς τομείς κυριαρχούν στη Βενεζουέλα.

Επιθέσεις των ΜΑΤ και πάλι στη Κερατέα!

ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ! Έτσι τιτλοφορείται η τελευταία ανάρτηση στο blog του Οβριόκαστρου Κερατέας, απόλυτα δικαιολογημένα. Η επίθεση της αστυνομίας χθες βράδυ ξεπέρασε κάθε όριο, επιτίθονταν ανεξέλεγκτα σε μικρούς και μεγάλους, σπάσανε αυτοκίνητα των κατοίκων, απειλούσαν ότι θα τραβήξουν τα όπλα, και στο τέλος αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ! Οι κάτοικοι οργίστηκαν και πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση, γύρω στα χίλια άτομα, στο αστυνομικό τμήμα και το κτίριο της τροχαίας απαιτώντας την επιστροφή των πινακίδων και διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση.
Σήμερα είχαν κανονίσει να τελέσουν τον αγιασμό των υδάτων σε ένα ποτάμι που βρίσκεται κοντά στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ. Και πάλι η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε. Η κυβέρνηση απ' ότι φαίνεται όχι μόνο δεν λέει να κάνει πίσω αλλά είναι αποφασισμένη να φτάσει τη σύγκρουση στα άκρα αμολώντας τους δολοφόνους ΜΑΤατζήδες με ξακάθαρη εντολή να χτυπύν ανεξέλεγκτα και να δοκιμάζουν ότι νέο σκέφτεται να προμηθεύσει στους μηχανισμούς καταστολής (αύρες ρήψης νερού, λέιζερ, πλαστκές σφαίρες κ.λπ.).
Παραθέτουμε την ανάρτηση του Οβριόκαστρου όπου αποτυπώνεται ξεκάθαρα η οργή των κατοίκων:

Με αυτά που κάνατε απόψε δε δημιουργήσατε φόβο, ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ. Και από το πρωί θα το εισπράξετε. ΜΕ ΤΟΚΟ ΑΛΗΤΕΣ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Επικίνδυνο κυβερνητικό βήμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου


Δηλώσεις για την αυριανή επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ της Τουρκίας και τις γενικότερες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε τα εξής:

«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν, δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλον τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Που σημαίνει, στην πραγματικότητα, ότι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες.

Τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά την Κερατέα.Nέα επεισόδια τη νύχτα.


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στην Κερατέα, με οδομαχίες, μολότοφ, πετροπόλεμο, αλλά και χημικά από την πλευρά των αστυνομικών.
Τα επεισόδια έγιναν στη λεωφόρο Λαυρίου, όπου βρίσκεται το μπλόκο των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. Η ένταση επεκτάθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο πολιορκήθηκε για αρκετή ώρα από μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων.