Κυριακή 24 Απριλίου 2011

The social network («Το κοινωνικό δίκτυο»)


του ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΦΙΝΤΣΕΡ
ΗΠΑ 2010


Tο 2003, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ήδη γνωστός ανά τον κόσμο ως ο νεότερος εν ζωή δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του «Face book», επιστρέφει στο Χάρβαρντ για να ανακριθεί έναντι τριών εναγόντων - και δύο αγωγών: μιας για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από τους αδερφούς Γουίνκελβος και μιας για εξαπάτηση του μέχρι πρότινος συνεταίρου του Εντουάρντο Σαβερίν. O Ζάκερμπεργκ ανασκευάζει το δρόμο προς τη δόξα και το χρήμα με συντριπτικά (όσο και πικρόχολα) ως επί το πλείστον επιχειρήματα, κι ο Φίντσερ τον ακολουθεί κατά πόδας, αποδομώντας έναν προς έναν τους μύθους που περιβάλλουν το εγχείρημα. 

CITIGROUP: "ΚΟΥΡΕΜΑ" 40% ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!


debtload
Άρθρο από την www.iskra.gr

ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟ JP MORGAN KAI GOLDMAN SACHS!
ECONOMIST: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΕΣ!
Συνεχίζεται η συζήτηση για τηναναδιάρθρωση του ελληνικού χρέουςκαι στο χορό μπήκε και η Citigroup, η οποία συστήνει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 40%, σε συνδυασμό με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων,μείωση των επιτοκίων, περισσότερα μέτρα λιτότητας και πώλησηδημόσιας περιουσίας, προκειμένου, όπως λέει, να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Εκτιμά μάλιστα ότι όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο. «Αν μετατεθεί το "κούρεμα" για το μέλλον, αυτό σημαίνει μεγαλύτερο "κούρεμα" για την ίδια μείωση χρέους/ΑΕΠ», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας σε έκθεσή τους.
Σύμφωνα με τη Citi, ένα «κούρεμα» 40% θα δημιουργήσει ανάγκες για μια επανακεφαλαιοποίηση στιςτράπεζες της τάξης των 4 δισ. ευρώ και μια τέτοια αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα επιφέρει dilution 20% στις μετοχές των τραπεζών το 2012. Στις πιο ευάλωτες τράπεζες ενός τέτοιου σεναρίου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η Αγροτική.
Επίσης, βάσει του ανωτέρω σεναρίου, οι περισσότερο εκτεθειμένες ξένες τράπεζες είναι αυτές τουΒελγίου, της Γαλλίας και της Γερμανίας, με τον πιθανό αντίκτυπο στους δείκτες Tier 1 να κυμαίνεται από 8 έως 111 μονάδες βάσης.
Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα σενάρια, που εξετάζονται και από τράπεζες όπως η JP Morgan και η Goldman Sachs.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΠΕΡΤ: Απροκάλυπτη προσπάθεια να φιμωθεί το ΚΚΕ

Με εντολή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, ο «902» και τα άλλα κανάλια αποκλείστηκαν από την εικόνα της συγκέντρωσης του Κόμματος στο Σύνταγμα, που κάλυπταν συνεργεία της ΕΡΤ
Με μια πρωτοφανή μεθόδευση που στρέφεται ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ, η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία της ΠΟΣΠΕΡΤ επιχείρησε χτες να επιβάλει τον αποκλεισμό του «902» και των άλλων σταθμών από την τηλεοπτική εικόνα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την οποία κάλυπταν τα συνεργεία της ΕΡΤ. Μόνο μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και ενώ η συγκέντρωση είχε ήδη ξεκινήσει, η ΕΡΤ «μοίρασε» εικόνα στον «902» και τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε πρώτο πρόσωπο . Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας



ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ..... (ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ)


O εκλεκτός της τρόικας Υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος άρχισε την μεγάλη μάχη της κατάρτισης του υγειονομικού χάρτη της χώρας, ώστε να βγάλει τα δυσλειτουργικά νοσοκομεία της χώρας .... στο σφυρί!

Προκειμένου να βοηθήσουμε χρειάζεται να επισημάνουμε τα παρακάτω।

Παρακαλούμε κε Υπουργέ στις έρευνές σας να λάβετε υπόψη και τα εξής:

-Τις ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων στα νοσοκομεία της ελληνικής επαρχίας।

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 Πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων για κοινή ερώτηση.
Ανταποκρίθηκε θετικά ο Ν. Χουντής

Πρωτοβουλία για κοινή ερώτηση στο θέμα της εκποίησης και οικοδόμησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ανέλαβαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε θετικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, που συνυπογράφει με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο το κείμενο της ερώτησης.
Στην κοινή ερώτηση υπογραμμίζεται το πολύ υψηλό έλλειμμα πρασίνου που παρουσιάζει η Αθήνα με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους στόχους που θέτει το Πράσινο Βιβλίο της Ε.Ε. για το αστικό περιβάλλον, για να τονιστεί ότι η επικείμενη οικοδόμηση του Ελληνικού, μερική ή ολική, κάνει την επίτευξη των στόχων αυτών απολύτως ανέφικτη, ακόμη και στο απώτερο μέλλον.

Δεδομένη θεωρείται η ανοιχτή πλέον πτώχευση της χώρας, η οποία κατ’ ευφημισμό βαφτίζεται αναδιάρθρωση χρέους.


Δεδομένη θεωρείται η ανοιχτή πλέον πτώχευση της χώρας, η οποία κατ’ ευφημισμό βαφτίζεται αναδιάρθρωση χρέους.Πρόκειται για μια επιλογή προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων, ενώ στο παρασκήνιο έχει οξυνθεί η διαπάλη μεταξύ των ανταγωνιζόμενων κεφαλαίων (διεθνών και ντόπιων) και των ιμπεριαλιστικών κρατών για τον τρόπο και το χρόνο χρεοκοπίας. 







Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως πρόκειται για μία ακόμα κλιμάκωση στην ιστορικών διαστάσεων επίθεση του κεφαλαίου στους εργαζόμενους, με όργανο τη σύγχρονη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Η κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων και του επιπέδου ζωής θα επιδιωχθεί να είναι ισοπεδωτική και μόνιμη.