Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταδίκη των χαλυβουργών.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 

Η δικαστική απόφαση, που καταδικάζει σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες 24 χαλυβουργούς για τον 9μηνο απεργιακό τους αγώνα, είναι εμπνευσμένη από τον δόγμα «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης, που - ως γνωστόν - εγκαινιάστηκε με την καταστολή της απεργίας των χαλυβουργών.

Όλες οι δυνάμεις χωρίς καθυστέρηση για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όλες οι δυνάμεις χωρίς καθυστέρηση για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. 


H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τις γυναίκες που με αποφασιστικότητα ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τις απειλές της εργοδοσίας, την ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και έδωσαν τη μάχη της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε γραφείο και τόπο δουλειάς.

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Ουκρανίας ! Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση σε βάρος βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας από Ουκρανούς φασίστες.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική επίθεση δυνάμεων του φασιστικού κόμματος "Ελευθερία" στην Ουκρανική βουλή εναντίον του A' Γραμματέα Π. Σιμονιένκο και βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας.


Ο αντικομμουνιστικές προκλήσεις των ουκρανών φασιστών θα πέσουν στο κενό.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, παραβρίσκεται στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.



Σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την όποια πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει στη συνέχεια, αφού όλα αυτά θα πατήσουν πάνω σε σωρεία αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, θα πατήσουν πάνω στη μόνιμη εποπτεία της ΕΕ, στα μνημόνια διαρκείας.