Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: Προκλητικές δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ.


ΝΑΤΟικοί στρατιώτες στο προτεκτοράτό τους Κοσσυφοπέδιο
 
Οι εξελίξεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο τίθενται, μεταξύ άλλων, επί τάπητος στη ΝΑΤΟική σύνοδο στις Βρυξέλλες με το ΓΓ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Αντερς Φογκ Ράσμουσεν να δηλώνει χτες στη «Φωνή της Αμερικής» πως θα εξεταστεί «πόσο γρήγορα μπορεί να αυξηθούν οι εντάσεις και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της εκεί ΝΑΤΟικής αποστολής».
Ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγγύηση ασφαλείας» στο Κοσσυφοπέδιο «για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως εθνότητας, θρησκείας». Κληθείς να σχολιάσει τη χρήση αληθινών πυρών ΝΑΤΟικών στρατιωτών κατά Σέρβων διαδηλωτών κοντά στο φυλάκιο Γιάρινιε πριν μια βδομάδα, ο Ράσμουσεν ισχυρίστηκε ότι οι στρατιώτες «έκαναν μία πράξη αυτοάμυνας» και η ΝΑΤΟική δύναμη, ΚFOR, ενεργεί σύμφωνα με την αποστολή που της έχει ανατεθεί. Κάλεσε Βελιγράδι και Πρίστινα να επαναλάβουν το «διάλογο» γιατί τάχα έτσι θα λυθούν όλα τα μεταξύ τους προβλήματα...
Πάντως, o μεσολαβητής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες, Ρόμπερτ Κούπερ, θα επισκεφθεί το Βελιγράδι αύριο (7/10) και την Πρίστινα στις 10/10.

ΕΛ(Λ)ΑΣ 2011: Η Ελευθερία του Τύπου και οι πολίτες στο στόχαστρο...


Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα όλων των Ε.Δ.Ε. για περιστατικά αστυνομικής βίας και κακομεταχείρισης των τελευταίων μηνών ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
«(...) Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης».

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την απαράδεκτη αστυνομική αυθαιρεσία και αγριότητα στη χθεσινή μεγαλειώδη ειρηνική απεργιακή πορεία.



Η χθεσινή βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλωτές  και δημοσιογράφους καταδεικνύει τη σαφή πρόθεση της ηγεσίας της αστυνομίας (πολιτικής και φυσικής) να περάσει το μήνυμα της άγριας καταστολής σε κάθε αγωνιστική αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνεται από τις (αποδεδειγμένες και γελοίες) υποθέσεις κατασκευής ενόχων με ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών οργάνων, από τους ξυλοδαρμούς συλληφθέντων τη στιγμή της σύλληψης, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς αλλά και μέσα στη Γ.Α.Δ.Α.

Αλληλεγγύη με το κίνημα των Αγανακτισμένων και την εβδομάδα δράσης στις Βρυξέλλες (08-15.10.2011)


Η ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης με το κίνημα των Αγανακτισμένων που θα έρθουν από όλη την Ευρώπη για την εβδομάδα δράσης που διοργανώνουν στις Βρυξέλλες από τις 8 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Μέσω τριών επίσημων επιστολών προς τον Δήμαρχο της Κομμούνας του Koekelberg, τον Υπουργό - Πρόεδρο της Περιφέρειας της πρωτεύουσας των Βρυξελλών και τον Δήμαρχο της Κομμούνας των Βρυξελλών, καλεί τις αρχές να προσφέρουν φιλοξενία και να λύσουν το πρόβλημα της διαμονής των ακτιβιστών που προέκυψε όταν οι αρχές απέσυραν την άδεια που αρχικά τους είχαν δώσει για να κατασκηνώσουν σε συγκεκριμένο μέρος.

Η προσπάθεια για την διάδοση και άνοδο της κυκλοφορίας του Ριζοσπάστη θα συνεχιστεί και την επόμενη Τρίτη 11 Οκτώβρη.



Έχοντας τα στοιχεία (από http://www.dmgpress.gr/xls.asp ) για την περιοχή Αθήνας-Πειραιά 3.477 φύλλα  (τα πανελλαδικά τα περιμένω σύντομα) της Τρίτης 4 Οκτώβρη που δείχνουν μια άνοδο της κυκλοφορίας 472 φύλλων ή +13 %  του Ριζοσπάστη περίπου σε σχέση με την περασμένη Τρίτη 27 Σεπτέμβρη (3.005 φύλλα) (ίσως βοηθήσαμε και εμείς λιγάκι σε αυτό !) ανακοινώνω πως η προσπάθεια εκ μέρους μου για την διάδοση και άνοδο της κυκλοφορίας του θα συνεχιστεί.
Η πρώτη συμβολική  προσπάθεια θα έχει λοιπόν και συνέχεια παρά την αποτυχία της και την απόκλιση από τους στόχους κυκλοφορίας που αναφέρω παρακάτω.

Ανακοίνωση του K.K.E. για τη συκοφαντική επίθεση της Α. Διαμαντοπούλου (υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας) κατά των μαθητών και του ΚΚΕ .

Η υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας, αντί να απολογηθεί στους χιλιάδες γονείς και μαθητές για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και στη ζωή τους, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους, να συκοφαντήσει τους αγώνες τους, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και να επιτεθεί στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ που στηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους.
Ενώ γνωρίζει ότι το οργανωμένο μαθητικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με ενέργειες που δυσφημούν την πάλη των μαθητών, βρίσκεται σε παραλήρημα, συναγωνίζομενη άλλα στελέχη της κυβέρνησης σε αντιδραστικότητα μέτρων, αυταρχισμού, προβοκάτσιας και καταστολής, ανταποκρινόμενη στην εύνοια της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Κ. Αρβανίτης -Μ. Κατσίμη)



• Σε μεγάλη μερίδα μισθωτών του δημοσίου, αντί να έρθει μισθός δεκαπενθημέρου, έχει έρθει αντίδωρο. Είναι αυτό που εμείς ονομάζουμε συντεταγμένη χρεοκοπία. Αυτό είναι συντεταγμένη χρεοκοπία.
• Πόσο εξοικονομεί η χώρα από τους 30 χιλιάδες στην εφεδρεία.  300 εκατομμύρια ξέρετε τι είναι στον προϋπολογισμό της χώρας; Όσο περίπου τα μυστικά κονδύλια τα οποία σηκώνουν από τα υπουργεία  χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι υπουργοί.
• Το 2012 θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά για την ελληνική οικονομία που θα είναι σε ύφεση. Τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ύφεση για την ελληνική οικονομία είχαμε να δούμε από το ΄41-΄44, την περίοδο της Κατοχής.

Προς ολοκληρωτική κατάργηση της σίτισης στις φοιτητικές εστίες;




Απαντητική επιστολή του ΤΕΙ Αθήνας, με αφορμή το δημοσίευμα για τη διακοπή σίτισης των οικότροφων σπουδαστών του στη ΦΕΑ
Οχι μόνο στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ), αλλά και στις τρεις συνολικά εστίες που διαμένουν σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας, τους κόπηκε η δωρεάν σίτιση εντός των εστιών! Τα παραπάνω προκύπτουν από απαντητική επιστολή του προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, Δημητρίου Νίνου, προς τον «Ριζοσπάστη», με αφορμή τη δημοσίευση της καταγγελίας των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ ότι στους οικότροφους σπουδαστές της ΦΕΑ ανακοινώθηκε πως το ΤΕΙ δε θα πληρώνει πια για τη σίτισή τους εντός της εστίας.
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, για την παύση των σχετικών κονδυλίων, επικαλείται την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, το οποίο είχε στην αρμοδιότητά του τις εστίες.

Τι έκπληξη! Αποφυλακίστηκε ο Σαραλιώτης!

"Πρώτο: Η υπόθεση δεν έχει «κλείσει» οριστικά, δεδομένης και της δίκης στο Εφετείο. Καμιά «εμπιστοσύνη» δεν μπορεί να υπάρχει στην αστική ταξική «Δικαιοσύνη» και στις «εκπλήξεις» που επιφυλάσσει.
Δεύτερο: Ο Κορκονέας κι ο Σαραλιώτης μπορεί να καταδικάστηκαν, δεν «καταδικάστηκε» όμως η πολιτική που «όπλισε» το χέρι τους, η πολιτική ενός συστήματος που τους «γεννά». Το αντίθετο! Αυτή «ζει και βασιλεύει» -και δεν θα μπορούσε να ’ταν διαφορετικά- μέσα από την ένταση της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας, μέσα από την ποινικοποίηση των αγώνων, τη «στοχοποίηση» του ίδιου του λαού, της νεολαίας, των απεργών, των διαδηλωτών, την αφαίρεση των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οταν μάλιστα, στη φάση που έχουμε μπει, «απαιτείται» σκλήρυνση, όξυνση και αναβάθμισή της!"
Αυτά γράφαμε τον Οκτώβρη του '10 όταν βγήκε η καταδικαστική απόφαση για τους δύο δολοφόνους. Κάποια στιγμή κάτι θα βρουν και για τον άλλο φονιά. Αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα προκλητικό, αν ισχύουν οι λόγοι που γράφει η Ελευθεροτυπία για την απελευθέρωσή του:

ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ- Εφαλτήριο για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη.


  • Χιλιάδες εργαζόμενοι σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις δεκάδων σωματείων σε όλη τη χώρα βροντοφώναξαν: Οχι στην «εργασιακή εφεδρεία», την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία
  • Ξεχωριστή η μαζική παρουσία των μαθητών, που παλεύουν για σχολείο με βιβλία και καθηγητές, για τη μόρφωση που τους κλέβουν

Εφαλτήριο για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ έδωσαν, χτες, μια πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας με τη μαζική, μαχητική και δυναμική συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Χρεοκοπία της Ελλάδας το 2012 προβλέπει και Γιαπωνέζικος οίκος αξιολόγησης Nomura.



Επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει η Nomura, που εκτιμά ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διασώζεται μέχρι τις αρχές του 2012, ενώ στη συνέχεια θα αναγκαστεί να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Nomura, Bob Janjuah, αυτή τη στιγμή διανύουμε την τρίτη φάση μιας παγκόσμιας αναταραχής στις αγορές, που θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα, οι μετοχές διεθνώς θα κάνουν νέα «βουτιά» 30%.
Η Nomura επισημαίνει ότι τα βασικά προβλήματα στις αγορές παραμένουν. Η αναιμική παγκόσμια ανάπτυξη των αναπτυγμένων χωρών θα συνεχιστεί για άλλα τρία με πέντε χρόνια, ενώ τα σφάλματα των πολιτικών ηγεσιών θα παραμείνουν, όπως και τα «ανεπαρκή» ιδρύματα πολιτικής του «παλαιού κόσμου».

3η πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.




Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στο ΤΕΙ Πειραιά, θα διεξαχθεί η τρίτη πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Θα συμμετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, μεμονωμένοι συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων, φοιτητές και φοιτήτριες που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Στην πανελλαδική συνάντηση θα γίνει απολογισμός δράσης του προηγούμενου διαστήματος, σχεδιασμός και οργάνωση της πάλης για τη νέα χρονιά και εκλογή της νέας Πανελλαδικής και Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ελεύθερος ο ηθικός αυτουργός στη δολοφονία Γρηγορόπουλου ! Αντί για 10 χρόνια φυλακή έκατσε 10 μήνες.Αυτή είναι η "τυφλή δικαιοσύνη" των αστών...




Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριοτου 2008 στα Εξάρχεια της Αθήνας, το πενταμελές Εφετείο Λαμίας αποφάσισε την αναστολή έκτισης της ποινής του 32χρονου πρώην ειδικού φρουρού Βασίλη Σαραλιώτη, που είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί για την πολύκροτη υπόθεση.