Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση της Η.Διώτη, για γενετικώς τροποποιημένες καλλιέργειες -«Κοινό αγαθό οι σπόροι και οι παραδοσιακές ποικιλίες τους».



Με αφορμή πρόσφατο νόμο στη Γαλλία που απελευθερώνει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων από τη μια και περιορίζει από την άλλη την ελεύθερη χρήση σπόρων από τους αγρότες, κατατέθηκε ερώτηση από την βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη,  σχετικά με τους σχεδιασμούς των συναρμοδίων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο θέμα της διάσωσης και διατήρησης σπόρων και παραδοσιακών ποικιλιών, στο πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας. Η ερώτηση αφορά και τη συγχώνευση και απαξίωση των αγροτικών ιδρυμάτων που υπάγονται στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) όπως η Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού, και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κ.Κ.Ε : Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.



Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:
Workers' Party of Korea

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Και το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών θα προσέθετε η κ. Παπαρήγα σε αυτά των πολιτικών τα οποία βγήκαν στη δημοσιότητα. Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε πάντως ότι το "πόθεν" δεν θα μαθευτεί.




Στέλιος Μπαμιατζής -news247.gr


Να δοθεί και το "πόθεν έσχες" των επιχειρηματιών στη δημοσιότητα ζήτησε η γγ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα.
Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το "έσχες" θα βγει, το "πόθεν" δεν πρόκειται να βγει, κληθείσα να σχολιάσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2009.
"Εγώ θα πρόσθετα, στο πόθεν έσχες των πολιτικών και το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών", παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, το οποίο, όπως είπε, "δεν είναι ανάγκη να βγει πηγαίνοντας στις τράπεζες της Ελβετίας".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ΑΘΗΝΑΣ. ΓΛΕΝΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ - Πέμπτη 22/12 στις 7:30μμ.



Έχουν ήδη συμπληρωθεί πάνω από 50 μέρες της μεγαλειώδους απεργίας των εργαζoμένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. Η θέση όλων μας είναι δίπλα τους. Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο.
Για τη στήριξη του αγώνα τους, οι τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας οργανώνουν γλέντι αλληλεγγύης την Πέμπτη 22/12 στις 7:30μμ στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).
Την εκδήλωση θα ανοίξει με μουσικό πρόγραμμα ο ηθοποιός Βασίλης Βλάχος ενώ το γλέντι θα συνεχιστεί με το ρεμπέτικο συγκρότημα «ΑΠΟΝΤΕΣ».

ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ: Στήνουν σκηνικό «έντασης» μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.



Σκηνικό έντασης και «πιθανών απρόβλεπτων εξελίξεων» επιχειρούν από χτες να στήσουν Νότια Κορέα και Ιαπωνία στην ευρύτερη περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου με αφορμή τον θάνατο του ηγέτη της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή ενώ ταξίδευε σιδηροδρομικώς.
Ο νοτιοκορεατικός στρατός τέθηκε σε κατάσταση «υψίστης ετοιμότητας» και επαγρύπνησης για «παν ενδεχόμενο». O Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Λι Μιουνγκ-Μπακ τηλεφώνησε στον Αμερικανό ομόλογό του Μπάρακ Ομπάμα, ανακοινώνοντας πως συμφώνησαν αμφότεροι στη «στενή παρακολούθηση των εξελίξεων». Παράλληλα, «ανώνυμοι» Νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί διέρρεαν πληροφορίες για την πραγματοποίηση βορειοκορεατικής δοκιμής πυραύλου μικρού βεληνεκούς...
Στις προσπάθειες δημιουργίας κλίματος συμμετείχαν διάφοροι «αναλυτές» σε ΗΠΑ και Ν. Κορέα που δεν απέκλειαν ως πιθανό είτε κάποιο σοβαρό θερμό επεισόδιο είτε ακόμη και πόλεμο, θεωρώντας ότι ο νέος ηγέτης της ΛΔ Κορέας, Κιμ Τζονγκ Ουν (νεότερος γιος του θανόντος), «θα προσπαθήσει έτσι να αποδείξει τις ηγετικές ικανότητές του σε παλιότερα στελέχη» του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών Κορέας.

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη στο ρ/σ «ΑΝΤ1 radio 97,2»


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ «ΑΝΤ1 radio 97,2»  (K. Λασκαράτος) είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
  • Τα αδιέξοδα στην οικονομία εντείνονται
Η διαρκής χειροτέρευση της κατάστασης για την χώρα και τον ελληνικό λαό, που πλήττει τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, η δογματική εμμονή και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δυστυχώς και της ευρωπαϊκής ηγεσίας σε ένα αδιέξοδο δρόμο, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Μέσα στον Ιανουάριο του 2012 θα υποχρεωθούν να πάρουν νέα μέτρα γιατί υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού και εκτροχιασμός στις δαπάνες.

«ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ» ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ -Δριμύ «κατηγορώ» στο καπιταλιστικό σύστημα


Στους κινηματογράφους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταυτόχρονα, η original γερμανική και γαλλική version
Μια από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές δημιουργίες, «Η όπερα της πεντάρας», το κλασικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Γκεόργκ Βίλχελμ Παμπστ, με την αξεπέραστη μουσική του Κουρτ Βάιλ, προβάλλεται στους κινηματογράφους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταυτόχρονα η original γερμανική και γαλλική version. Ενα επίκαιρο, σαρκαστικό, σχόλιο για το σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Μια σάτιρα για όσα σήμερα απλώς επαναλαμβάνονται στο γύρισμα του χρόνου, εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης...
«Κυρίες και κύριοι σκεφτείτε,
τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας
μπροστά στην ίδρυσή της
και τι η δολοφονία ενός ανθρώπου
μπροστά στην πρόσληψή του» (Μπέρτολτ Μπρεχτ)
Καυτηριάζοντας την αστική υποκρισία