Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 : Τα ψηφοδέλτια νίκης του Κ.Κ.Ε. στην Φθιώτιδα !


ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ




ΖΑΡΚΑ - ΚΑΣΤΡΙΤΣΗ ΧΡΥΣΑΦΩ (ΧΡΥΣΑΝΘΗ) του Λεωνίδα, Αγρότισσα, Μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγάνας,
ΚΑΡΑΠΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αποστόλου, Βιομηχανικός Εργάτης, Πρόεδρος Σωματείου ΠΑΚΟ,
ΝΤΙΝΟΥ - ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ιωάννη, Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Λαμίας, Μέλος ΔΣ ΟΓΕ,
ΠΑΠΠΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Λάμπρου, οικονομολόγος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας,

6 Μάη, ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ -ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ - Νομαρχιακές Οργανώσεις του Κ.Κ.Ε.


 6 Μάη, ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ.



 Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καλεί κάθε φίλο, ψηφοφόρο του Κόμματος, έγκαιρα να μάθει σε ποιο εκλογικό τμήμα και περιοχή ψηφίζει, και να εξασφαλίσει την έγκαιρη μετακίνησή του.

Κάθε ψήφος συμβάλλει στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Για τυχόν βοήθεια και πληροφόρηση, μπορεί ο οποιοσδήποτε να απευθυνθεί στην Επιτροπή Ετεροδημοτών του ΚΚΕ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια, γραφεία ΚΟ Αττικής), αλλά και στα τηλέφωνα: 210-3302411 και 210-3301106.

Τηλέφωνα και φαξ των Οργανώσεων Πόλης του ΚΚΕ
ΟργάνωσηΤηλέφωνοΦαξ
Κομματική Οργάνωση Αθήνας210 5282500210 8821000
Κομματική Οργάνωση Πειραιά210 4114801-2210 4134914
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης231 0 2865802310 286581
Τηλέφωνα και φαξ των Νομαρχιακών Οργανώσεων του ΚΚΕ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ!


Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Έληξαν ειρηνικά και αγωνιστικά πριν από λίγο, οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις(πλατεία Κοτζιά, Μουσείο) και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα.
Ιδιαίτερο χρώμα στις πορείες προσέδωσε η παρουσία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και πρώτα απ' όλα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ...
Τόσο στις συγκεντρώσεις όσο και στις πορείες κυριάρχησαν συνθήματα με εκλογικό χαρακτήρακαι κυρίως συνθήματα ενάντια στην τρόικα, το μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, για την ανατροπή του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας.

ΕΞΩ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ... ΕΥΡΩ! Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γιώργου Δελαστίκ.

Σκάει στα γέλια για τη φαιδρότητα των Ευρωπαίων ή γίνεται έξω φρενών εναντίον τους για την προκλητικά εχθρική στάση τους κατά της Ελλάδας, όποιος τύχει να ρίξει μια ματιά στα συνολικά στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους των κρατών της Ευρωζώνης και της ΕΕ για το έτος 2011, που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Γιούροστατ, την περασμένη εβδομάδα. Υποτίθεται ότι οι Ελληνες υφίστανται όλη αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους, την τραγική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και τον ατιμωτικό εξευτελισμό της υπαγωγής της χώρας μας σε καθεστώς ξένης επικυριαρχίας και εθνικής υποτέλειας, επειδή η Ελλάδα δεν πληροί τα κριτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΕΕ. Εχει δηλαδή έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% του ΑΕΠ της και δημόσιο χρέος υψηλότερο του 60% του ΑΕΠ, όπως ορίζουν τα περιβόητα κριτήρια του Μάαστριχτ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4.


Πολίτες των Ιωαννίνων,

Φίλες και Φίλοι,
Έρχεται η 6η Μαΐου της ανατροπής. Πλησιάζει η ώρα του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Toύτη τη στιγμή ένα είναι σαφές:
τα συναιτεράκια του μνημονίου, Σαμαράς και Βενιζέλος, έχουν έναν και μόνο αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ!

Έχουν έναν και μόνο εφιάλτη: την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ο πανικός τους είναι έκδηλος.
Ο ένας φοβάται μην και πάρουμε διερευνητική εντολή, ο άλλος αναμασά αστεία επιχειρήματα για να συσπειρώσει τους οπαδούς του.
Τους απαντάμε: ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε. Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά.

Μαζική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Δευτέρα 30 Απρίλη.


Μαζική, μαχητική και με έντονη την παρουσία της νεολαίας ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Απρίλη, στο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Μπροστά από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην Πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από χίλιοι νέοι, εργαζόμενοι, αγωνιστές του κινήματος και των τοπικών και κλαδικών επιτροπών του Μετώπου από όλη την Αθήνα.Στις 8.00 μ.μ. στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Ρούσης, κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης μίλησε για τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών. «Το δίλημμα μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί είναι παραπλανητικό, γιατί διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις με βάση τη στάση τους απέναντι στα μέτρα της κρίσης, και όχι με βάση τη στάση τους απέναντι στις αιτίες τους», τόνισε.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις εκλογές 30/4/2012.


«Η μόνη ευκαιρία που έχει ο εργαζόμενος λαός είναι να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις 6 του Μάη. 




Να μην έχει αυταπάτες ότι μπορεί να βρει κάποια ανακούφιση στα προβλήματά του από μία κυβέρνηση που σχηματίζεται με γάμο συμφέροντος ή με πλαστούς αρραβώνες κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ή με αυταπάτες ότι θα αντιμετωπίσει το μνημόνιο και το χρέος. Τέτοιες κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής, απογοητεύουν τους λαούς.
Δεν υπάρχει στο σύγχρονο κόσμο ούτε μία τέτοιου τύπου αριστερή κυβέρνηση, που, χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, να κατάφερε να δώσει βιώσιμη λύση για το λαό.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση για τις εκλογές έγινε από το Κ.Κ.Ε στην Θεσσαλονίκη ! Μεγάλο πλήθος και πάθος !



Αναδημοσίευση από http://www.salonicanews.com

Ναι, ήταν πολιτική συγκέντρωση! Και πολιτικό λόγο είχε (αντιμνημονιακό, φυσικά) και πλήθος και πάθος και νεολαία και παλιούς κομμουνιστές και (πάνινες) σημαίες και... η πλατεία ήταν γεμάτη! 




Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη μας έκανε να καταλάβουμε ότι έχουμε εκλογές! Κατ' αρχήν, οργανώθηκε στην πιο πολιτική πλατεία της χώρας, την πλατεία Αριστοτέλους! Κι αυτό, παρά την απαγόρευση που εξέδωσε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
Έπειτα, είχε πολιτικές θέσεις. Συμφωνείς, ή διαφωνείς, η Αλέκα Παπαρήγα έχει να παρουσιάσει πολιτικές θέσεις. 
Το κυριότερο, είχε κόσμο! Δείτε:
Κατ' αρχήν η συγκέντρωση είχε ομιλήτρια που... συγκέντρωσε πάνω της τα φλας!

Κι όταν λέμε ότι τα φώτα ήταν πάνω στην συντρόφισσα Παπαρήγα, το εννοούμε!



Πάνω από 10.000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να ακούσουν την γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ήταν, δηλαδή, πενταπλάσιοι από όσους βρέθηκαν στην ομιλία Βενιζέλου(εξάλλου, το κόμμα είχε πάντα καλή οργάνωση, ενώ το κίνημα την... απώλεσε).Και στην πλατεία ήταν όλοι.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Την Πρωτομαγιά οι εργάτες σμίγουν στη «Χαλυβουργία».

 Την Τρίτη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι, τιμώντας τους αγώνες της πρωτοπόρας τάξης και κλιμακώνοντας την αλληλεγγύη στους ηρωικούς απεργούς

Με στόχο να κλιμακωθεί η ολόπλευρη αλληλεγγύη στον παλικαρίσιο αγώνα που δίνουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου συνεχίζονται μέχρι τελευταία στιγμή οι ετοιμασίες για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ετσι, την Τρίτη, στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του Ασπροπύργου, στόχος είναι να φτάσουν όχι μόνο οι απεργοί και διαδηλωτές όλης της Αττικής, καθώς εκεί έχει οριστεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και τα συνθήματα, οι φωνές, οι χτύποι της καρδιάς των διαδηλωτών όλης της χώρας:

Προκήρυξη-Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για Πρωτομαγιά.


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!




Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της εργασίας αντιμέτωπο με τον κανιβαλισμό των διαρκών μνημονίων. Το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ εξαπολύουν μια άγρια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Επιδιώκουν την κατάργηση κάθε δικαιώματος, τους οδηγούν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική εξαθλίωση, για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την βαθιά ιστορική του κρίση.
Στην χώρα μας οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και δυο χρόνια αντιμέτωποι με τη λαίλαπα του μνημονίου.

Πρωτομαγιά αντίστασης κι αγώνα
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

 


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ, 10:00 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 10:00 π.μ.
Μπροστά στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού, που τσακίζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και υποδουλώνει τη χώρα, η εργατική τάξη έχοντας δίπλα της τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλείται να σταθεί πρωτοπόρος στην πάλη του λαού μας για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της πείνας, της ανεργίας, της καταστολής και της υποτέλειας! Αυτό είναι το μήνυμα και ταυτόχρονα το αγωνιστικό προσκλητήριο που στέλνει η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά.
Βυθισμένος σε μια παρατεταμένη κρίση, ο παγκόσμιος καπιταλισμός δείχνει τα παρακμιακά και ολέθρια χαρακτηριστικά του. Μέσα από την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική δυστυχία, που σκορπίζει γύρω του, προβάλλει επίκαιρη η μεγάλη ιστορική αναγκαιότητα: Να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και την καταπίεση και να βαδίσει στο δρόμο μιας κοινωνίας σοσιαλιστικής, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΚΚΕ & ΣΥΝ: ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ!

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ηγεσία του ΚΚΕ αποφάσισε δια του ΠΑΜΕ να μην οργανώσει πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα. Η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ καλεί στις 10:00 στην Ομόνοια, στις 10:30 στη .... πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) όπου θα βρίσκεται το ΕΚΑ και μετά στη Καισαριανή!
Ο λόγος που οδήγησε τους πρώτους σε αυτή την απόφαση, όπως σημειώνει ο «Ριζοσπάστης», είναι πως «ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς δεν είναι σαν μια άλλη πρωτομαγιάτικη επέτειος» και παραθέτει στη συνέχει τα στοιχεία της επίθεσης του κεφαλαίου σε μισθούς και συντάξεις, για τη μαζική ανεργία κ.ά. Και γι’ αυτό, όπως ισχυρίζεται, «θα πρέπει οι εργαζόμενοι όλης της Αττικής να πάνε στον Ασπρόπυργο, έξω από τις πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας (…) εκεί που έξι μήνες τώρα οι απεργοί χαλυβουργοί δίνουν έναν σκληρό και ηρωϊκό αγώνα». 
Οι δεύτεροι για παρόμοιους λόγους μάλλον θέλουν να τιμήσουν τους εκτελεσθέντες στο Σκοπευτήριο.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ
Δευτέρα 30 Απρίλη 2012
Άγρια δολοφονία δύο μεταναστών στο Μενίδι από οργισμένο «Έλληνα» που τους κυνήγησε με όπλο και ενώ πριν έπεσε πάνω τους με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε σοβαρά άλλον ένα...
Τρεις νεκροί μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη μετά από καταδίωξη από την αστυνομία και των οποίων το όχημα το εμβόλισε τζιπ της FRONTEX...
Την ίδια μέρα τα ΜΜΕ πρόβαλλαν με χαρά το άνοιγμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα με τους πρώτους 56 να έχουν μεταφερθεί ήδη εκεί μέχρι να απελαθούν...

Όταν ο αρνητής της δημοκρατίας Μιχαλολιάκος υμνούσε τον νεκρό Χίτλερ.


H Χρυσή Αυγή προσπαθεί να πείσει ότι δεν εχθρεύεται τη δημοκρατία, ότι δεν έχει σχέση με τον ναζισμό και ότι απλά αποτελεί ένα πατριωτικό κίνημα. Είναι όμως έτσι;


Σαν σήμερα στις 30 Απριλίου 1945, λίγο πριν την είσοδο των Σοβιετικών στο Βερολίνο ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτονεί με τη σύζυγό του Εύα Μπράουν. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους για το Γ' Ράιχ.
Σαραντα δύο χρόνια αργότερα, την ίδια μέρα, το 26ο τεύχος του περιοδικού της Χρυσής Αυγής αφιερώνει το εξώφυλλό του στον Γερμανό δικτάτορα. Το κεντρικό άρθρο υπογράφεται από τον ηγέτη της ομάδας, Νίκο Μιχαλολιάκο. Σταχυολογούμε ενδεικτικά τα εξής αποσπάσματα:
«Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) εις την γήινη παρουσία Του. [...] 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός».

Δήλωση της Ιφιγένειας Καμτσίδου, υποψήφιας βουλευτή Επικρατείας με αφορμή τη καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου ότι συνιστά Συνταγματική εκτροπή η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.


ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με αφορμή τη καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου ότι συνιστά Συνταγματική εκτροπή η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι δε θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θα επιδιώξει να την αξιοποιήσει προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ και Επ. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Ιφιγένεια Καμτσίδου, δήλωσε :