Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το ΠΑΜΕ μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενική αντεπίθεση. Να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς της ότι πασχίζει για το γενικό καλό.

Φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας. Καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μια διαρκή λιτότητα και φτώχεια, σαρώνει ότι δικαιώματα έχουν απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανώσουν χωρίς καθυστέρηση την αντίσταση της εργατικής τάξης, να αποκρούσουν την νέα αντεργατική λαίλαπα και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να δώσουν ισχυρή απάντηση στα σχέδια των μονοπωλίων, κυβέρνησης και Ε.Ε. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
Τους καλεί να πάρουν απόφαση και να προετοιμαστούν για νέους αγώνες αρχίζοντας με απεργία στις 11 του Φλεβάρη. Καλούμε την εργατική τάξη να μπει στον αγώνα έχοντας ως αφετηρία τις ανάγκες της. Να απορρίψουν την μείωση μισθών και εισοδήματος, το ασφαλιστικό κλπ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να απορρίψουν τις θέσεις και την ταχτική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή τους σε κοινωνικούς διαλόγους με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και οι προτάσεις για την εισοδηματική πολιτική, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Υπηρετούν και συγκαλύπτουν την κυβερνητική πολιτική και την μεγαλοεργοδοσία.
Γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση να προετοιμάσουν συνεδριάσεις Δ.Σ., Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις των επιτροπών αγώνα, των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, να συζητηθούν τα συμπεράσματα της προηγούμενης απεργίας και να παρθούν νέες αποφάσεις.
Η φωνή μας, η ανάγκη απεργιακής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική να φτάσει παντού. Και στον τελευταίο χώρο δουλειάς σε ολόκληρη τη χώρα. Στις γειτονιές, στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.
Να μπουν μπροστά και στη μάχη αυτή καινούργιες δυνάμεις, εργατόκοσμος που έχει αγωνιστικές διαθέσεις. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, των ταξικών οργανώσεων να δώσουν πρώτα το παράδειγμα.
Το επόμενο αγωνιστικό βήμα μας να είναι ένα ακόμη πιο ισχυρό χαστούκι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στη Ν.Δ., στην ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Προχωράμε με ελπίδα, ζωντάνια, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.





Η Εκτελεστική Γραμματεία

KATΩ OI MIΣΘOI ΠANΩ OI ΦOPOI Tο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» που υπαγορεύει η EE και εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση του ΠAΣOK

H νέα χρονιά ξεκινά με μια καθολική επίθεση της κυβέρνησης του ΠAΣOK σε βάρος των εργαζομένων και ενώ συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση η κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας και γίνονται πιο επώδυνες οι συνέπειές της πάνω στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Άγρια λιτότητα και ανελέητη φοροεπιδρομή συνιστά η απόφαση της κυβέρνησης, καθ' υπαγόρευση της EE, να επιβάλει τριετές και όχι τετραετές «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Σύμφωνα με την απόφαση αυτή τα 30 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού ελλείμματος και η μείωσή του από 12,7% σε 3% του AEΠ, θα καλυφθούν όχι σε τέσσερα χρόνια, όπως είχε ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου πριν ένα μήνα, αλλά σε τρία χρόνια, γεγονός που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση και αποστράγγιση του λαϊκού εισοδήματος. H κυβέρνηση αποφάσισε, δηλαδή, την επιτάχυνση και σκλήρυνση της αντιλαϊκής επίθεσης. Έτσι η τετραετία του ΠAΣOK που ξεκίνησε πριν τέσσερις μήνες θα είναι μια τετραετία σφοδρής και ανελέητης λιτότητας.
H κυβέρνηση προχωρεί τώρα σε δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών και σε αύξηση των κρατικών φορολογικών εσόδων. Που σημαίνει απλά: Oνομαστική μείωση στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων (θα ακολουθήσει άμεσα και ο ιδιωτικός τομέας), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες. 
Πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα ανελέητη φοροληστρική επιδρομή με αύξηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά, με νέους φόρους στα ακίνητα και αναμενόμενη εκτίναξη των αντικειμενικών αξιών, με νέες ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα περιέχονται στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» που θα υποβάλει η κυβέρνηση Παπανδρέου τις επόμενες ημέρες στις Bρυξέλλες προς έγκριση, για να πιστοποιηθεί για άλλη μια φορά ποιος αποφασίζει την οικονομική πολιτική στη χώρα μας και ποια συμφέροντα υπηρετούνται απ' αυτή την πολιτική. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, την προηγούμενη Tετάρτη 5 Γενάρη, ξεκίνησε ο οικονομικός έλεγχος και η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την EE με την άφιξη κλιμακίου ελεγκτών της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής και της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας, το οποίο θα ελέγχει κάθε μήνα την εφαρμογή του υπαγορευμένου από την EE «Προγράμματος Σταθερότητας».
Mπροστά σ' αυτή την καθολική αντιλαϊκή επίθεση που απειλεί να ρίξει τους εργαζόμενους στο πιο σκληρό καθεστώς εκμετάλλευσης, καταπίεσης, φτώχειας και στερήσεων, μπροστά σε μια υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία τύπου Παναγόπουλου, που κάνει τη ΓΣEE στήριγμα της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, άλλο δρόμο δεν έχουν παρά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να ορθώσουν τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα για την απόκρουση της σφοδρής κυβερνητικής επίθεσης και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Κ.Κ.Ε:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Λ. Κύρκου


Όπως και χθες έτσι και σήμερα ο Λ. Κύρκος και συνολικά ο χώρος των μεταλλαγμένων κομμουνιστών και της ψευτοανανέωσης τον οποίο εκφράζει αποδεικνύεται ότι σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για το λαό και τον τόπο ήταν και παραμένει φανατικός εχθρός της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης και χειραφέτησης, φορέας της ταξικής λαϊκής υποταγής και υποστηρικτής των στρατηγικών επιλογών και συμφερόντων της πλουτοκρατίας, του καπιταλισμού. Δικαιολογημένη λοιπόν η εμπάθεια που τρέφει για το ΚΚΕ, αφού πάντα βρισκόταν στην αντίπερα όχθη, δικαιολογημένοι και οι έπαινοι που δέχεται από τους διάφορους εκπροσώπους και υποστηρικτές της αστικής τάξης.
Η ιστορία όμως, όπως και η κοινωνική εξέλιξη, είναι αμείλικτη. Δεν δικαίωσε ούτε πρόκειται να δικαιώσει τους εκφραστές της ταξικής υποταγής, αλλά θα καταδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη χρεοκοπία τους.


Επιστολές προς Παπανδρέου, Τέντε Λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία καταλογίζει η μητέρα του Αλ.Γρηγορόπουλου





Επιστολές προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε απέστειλε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Βερτζίν Τσαλικιάν. Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ζητά για άλλη μια φορά τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα και όχι στην Αμφισα, ενώ στην επιστολή προς τον κ. Τέντε καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα.
Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιείται και στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, αντιτάσσεται για ακόμη μία φορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου να διεξαχθεί η δίκη του ειδικού φρουρού Επ.Κορκονέα που κατηγορείτια για τη δολοφονία του παιδιού της, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας και ζητάει την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Στην επιστολή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «επιτακτική ανάγκη και ελάχιστο χρέος στη μνήμη του νεκρού παιδιού μου με αναγκάζει να σας γράψω την παρούσα επιστολή, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη για τη δολοφονία του, αφού προηγούμενες αιτήσεις μου και παραστάσεις των δικηγόρων μου προσέκρουσαν, εντελώς αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου, στον κυματοθραύστη κρατικών και Πολιτειακών Οργάνων».
Παράλληλα, αναφέρεται στις δυσκολίες διεξαγωγής της δίκης στην Αμφισσα υπογραμμίζοντας ότι τη Δευτέρα η μητέρα της εισήχθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την μεταφορά της στην Αμφισσα που θα διεξαχθεί η δίκη.
Ακόμα, στην επιστολή της αναφέρει ότι τής είναι αδιανόητο πως η συντεταγμένη πολιτεία φέρεται να αδυνατεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας εκ προοιμίου δίκαιης δίκης, επιλέγοντας τόπο διεξαγωγής της την Αμφισσα.
Επιστολή προς Ι.Τέντε
Στην επιστολή προς τον εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε, μέσω του δικηγόρου του, η κ. Τσαλικιάν καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση, αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα των δύο ειδικών φρουρών, που φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου της και ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας στις 20 Ιανουαρίου 2010.
Μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή της: «Υπό την ιδιότητα της πολιτικώς ενάγουσας στην υπόθεση της δολοφονίας του υιού μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέτω υπό την κρίση σας τα ακόλουθα σφάλματα και παραλείψεις της μέχρι τούδε διαδικασίας, τα οποία χωρίς να θέλω να αποδώσω σε κανέναν πρόθεση συγκάλυψης, αντικειμενικά παρεμποδίζουν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, δημιουργούν δε προϋποθέσεις προνομιακής μεταχείρισης των κατηγορουμένων.
» Ειδικότερα: 1. Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ.Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο.
» 2. Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου, του μαθητή Ν.Ρ., ο οποίος κατέθεσε ότι ο Επ.Κορκονέας «πυροβόλησε προς το μέρος του» (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί).
» 3. Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ.Κορκονέας.
» 4. Η δίκη μεταφέρθηκε στην Αμφισσα χωρίς μάλιστα να αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η επιλογή της Αμφισσας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού:

» 5. Δεν κλητεύτηκαν από τον Εισαγγελέα ουσιώδεις μάρτυρες.
» 6. Δεν αναζητήθηκε ο υπηρεσιακός φάκελος των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές καταδίκες και να εκτιμηθεί η προσωπικότητα αυτών».

Ήδη η επιστολή διαβιβάστηκε από τον Τέντε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας.


Πηγή:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για δηλώσεις Υπ. Εργασιας για ΟΤΕ - εθελούσια έξοδο εργαζομένων


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος στην εθελουσία, αλλά αφού έχει από καιρό ολοκληρωθεί, ο ΟΤΕ πρέπει να πληρώσει άμεσα όλες τις υποχρεώσεις του στο ΙΚΑ
Σχετικά με το μπλοκάρισμα της εθελουσίας 631 υπαλλήλων του ΟΤΕ από τον Υπουργό Εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ήταν ριζικά αντίθετος στην συμφωνία της ντροπής των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με τη Διοίκηση του ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο 5500 υπαλλήλων του το 2006 και 631 πριν έξι μήνες, γιατί ήταν σε βάρος του ΙΚΑ, των νεοπροσλαμβανομένων σ’ αυτόν και των φορολογουμένων, με στόχο να γίνει αυτή η δημόσια επιχείρηση ελκυστικότερη προς ξεπούλημα στην γερμανική πολυεθνική Deutsche Telekom.
Από τη στιγμή όμως που η εθελουσία έξοδος έχει ήδη πραγματοποιηθεί και εδώ και έξι μήνες έχουν φύγει οι τελευταίοι 631 υπάλληλοι, που ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους από τον ΟΤΕ και τις συντάξεις τους από το ΙΚΑ, αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο ΟΤΕ να πληρώσει άμεσα όλες τις υποχρεώσεις του μέχρι το τελευταίο ευρώ στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων του.
To Γραφείο Τύπου

Ιράν: Νεκρός σε βομβιστική επίθεση πυρηνικός επιστήμονας που υποστήριζε την κυβέρνηση.Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την αντιπολίτευση και το Ισραήλ για την δολοφονία του επιστήμονα.


Έκρηξη βόμβας στην Τεχεράνη προκάλεσε το θάνατο του Ιρανού πανεπιστημιακού Μασούντ Μοχάμαντι, όπως μεταδίδουν τα κρατικά Μέσα. Για ανάμειξη Ισραήλ και ΗΠΑ κάνει λόγο το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.«Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, ενδείξεις του τριγώνου της κακίας που αποτελείται από το Σιωνιστικό καθεστώς, την Αμερική και τους πράκτορες τους είναι ορατές στην τρομοκρατική ενέργεια», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.Τα ιρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Μοχάμαντι, καθηγητής πυρηνικής φυσικής, σκοτώθηκε από βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο κοντά στην κατοικία του.«Σήμερα το πρωί, ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Τεχεράνης ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό του, όταν σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε παρακείμενη μοτοσυκλέτα και πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο», εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης Αμπάς Τζαφάρι Ντολαταμπάντι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna, ενώ πρόσθεσε ότι «η σορός του μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία και ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και τα κίνητρά τους».
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αποδώσουν την επίθεση στους «αντεπαναστάστες» και το Ισραήλ, ενώ ο επίσημος τηλεοπτικός σταθμός Αλ-Αλάμ, επικαλούμενος «καλά πληροφορημένους αξιωματούχους», μετέδωσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της έκρηξης, για την επίθεση μπορεί να ευθύνονται "οι υποκριτές" (οι Μουτζαχεντίν του λαού"), ή το σιωνιστικό καθεστώς», δηλαδή το Ισραήλ.Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι ο «Μασούντ Μοχάμαντι ήταν ένας πρωτοπόρος και αφοσιωμένος καθηγητής που μαρτύρησε σε μία τρομοκρατική επίθεση των αντεπαναστατών και στοιχείων της παγκόσμιας καταπίεσης».
«Η δολοφονία του Μασούντ Αλι-Μοχάμαντι, πυρηνικού επιστήμονα και αφοσιωμένου επαναστάτη καθηγητή του πανεπιστημίου της Τεχεράνης προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο», μετέδωσε το κρατικό κανάλι IRIB.«Ως αποτέλεσμα της βόμβας που τοποθέτησαν Σιωνιστές και Αμερικανοί πράκτορες, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τα τζάμια στα παρακείμενα κτήρια έσπασαν», όπως επισημαίνει.
Σύμφωνα με το IRNA, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Το Fars μετέδωσε ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.Κανείς δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όπως αναφέρει το Press TV, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο της Ιρανικής Αντίστασης (CNRI), κύρια συνιστώσα του οποίου αποτελούν οι Μουτζαχεντίν του Λαού, διέψευσε ότι ενέχεται στην επίθεση.
«Η ιρανική αντίσταση καταδικάζει την απόπειρα του καθεστώτος των μουλάδων να επιρρίψει την ευθύνη για τη δολοφονία του Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, ενός εμπειρογνώμονα στα πυρηνικά, στην Οργάνωση των Μουτζαχεντίν του Ιρανικού Λαού (OMPI). Η σύνδεση αυτής της δολοφονίας με την OMPI είναι ένα πλήρες ψεύδος», δήλωσε εκπρόσωπος του CNRI στο Παρίσι.«Η OMPI δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό το φόνο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, για τον οποίο οι κατηγορίες αυτές «προετοιμάζουν το έδαφος για εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων που συμπαθούν την OMPI».



Πηγές: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ,www.naftemporiki.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μόνιμη δράση της CIA



Μέγας σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία, τέτοιος που προκάλεσε και διαταγή προκαταρκτικής έρευνας εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών, όσον αφορά δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού VanityFair βάσει του οποίου η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA αμέσως μετά την 11η Σεπτέμβρη έστειλε στο Αμβούργο ομάδα εκτελεστών της Blackwater για να δολοφονήσουν Γερμανό πολίτη.
Με βάση το ρεπορτάζ, ο ύποπτος συριακής καταγωγής Μαμούν Νταρκαζανλί, παρακολουθούνταν επί βδομάδες όμως η εκτέλεσή του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω του ότι η Ουάσιγκτον άλλαξε τελικά γνώμη! Την ίδια στιγμή, το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι τουλάχιστον 25 πράκτορες της CIA αλώνιζαν στην κυριολεξία στη Γερμανία μετά την 11η Σεπτέμβρη, με στόχο την απαγωγή υπόπτων ή ακόμη και την εκτέλεσή τους και η Γερμανία ήταν στο επίκεντρο καθώς ο Μοχάμεντ Ατα, ο οποίος φέρεται ως κύριος εκτελεστής της ενέργειας ενάντια στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου ζούσε και δρούσε στο Αμβούργο. Κατά το Spiegel ωστόσο το σχέδιο εκτέλεσης δεν προχώρησε, καθώς δεν το επέτρεψε ο γερμανικός τομέας της CIA υπό το σκεπτικό ότι «είναι φίλη χώρα» και ότι «χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τη βάση τους στη Γερμανία».
Πάντως εκτός των εισαγγελικών αρχών που έχουν διατάξει ήδη έρευνα το ζήτημα απασχόλησε και το γερμανικό κοινοβούλιο καθώς βουλευτές κατήγγειλαν ότι η CIA κάνει ό,τι θέλει στη Γερμανία χωρίς να λογοδοτεί στις αρχές της χώρας, παραβιάζοντας έτσι την πράξη την κυριαρχία της. Κατηγόρησαν επίσης και τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, την BND, που δήθεν ...δεν αντελήφθη το παραμικρό.
Ας σημειωθεί ότι η έρευνα που ξεκινά στη Γερμανία είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε κράτος - μέλος της ΕΕ σχετικά με τις παράνομες και δολοφονικές ενέργειες πρακτόρων της CIA καθώς τον προηγούμενο Νοέμβριο ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε 23 πράκτορες της CIA για την απαγωγή ενός Αιγύπτιου ιμάμη από το Μιλάνο, ο οποίος μεταφέρθηκε στην πατρίδα του όπου βασανίστηκε...


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ




Με πολύ χαρά συναντηθήκαμε με τον Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον σ. Κυπριανού. Η συζήτησή μας βεβαίως επικεντρώθηκε στο μεγάλο θέμα του Κυπριακού που αυτές τις μέρες έχει μεγαλύτερη ανάδειξη και λόγω των συνομιλιών. Η θέση μας είναι γνωστή και από αυτή τη θέση δεν μετακινούμαστε. Προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται και στην Κύπρο.
Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ένα ενιαίο ομόσπονδο κράτος, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτό διασφαλίζει και τη συμβίωση των δύο κοινοτήτων και τα συμφέροντα των ελληνοκυπρίων και των τουρκοκυπρίων και πάνω απ' όλα διασφαλίζει να υπάρχει ένα κράτος με ενιαία προσωπικότητα, γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα περιπλέξει και θα οξύνει τα πράγματα μέχρι εκεί που δεν πάει, παίρνοντας υπόψη το σύνολο των εξελίξεων στην περιοχή.
Η στάση βεβαίως της ηγεσίας της Τουρκίας και του κ. Ταλάτ να αγνοούν ότι οι ελληνοκύπριοι απέρριψαν το σχέδιο Ανάν, είναι μία στάση εξεγήσιμη αλλά απορριπτέα και καταδικαστέα για εμάς.
Εμείς που ευθυγραμμιστήκαμε και με τη θέληση του κυπριακού λαού εναντίον του σχεδίου Ανάν, παραμένουμε πιστοί σε αυτό που τόσα χρόνια ο ΟΗΕ, έστω έχει απεικονίσει με σημαντικές και καίριες αποφάσεις. Είναι μία λύση ξαναλέμε που σήμερα συμβάλλει, αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Οποιοδήποτε άλλο πισωγύρισμα θα μας βρει αντίθετους και στο πλευρό βεβαίως του κυπριακού λαού και στο πλευρό των συντρόφων μας στην Κύπρο.


Αλληλεγγύη για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας

Αλληλεγγύη για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας

Συντονισμένος Αγώνας για να μην κλείσει η ELITE

Καμιά εργάτρια-Κανένας εργάτης άνεργος

σταθερή δουλειά για όλους

Συναδέλφισες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι στη γειτονιά μας,

Άλλη μια επιχείρηση το τελευταίο διάστημα μετά τον Αθανασιάδη την Petit Elephant κ.ά., η ELITE, κλείνει πετώντας στον δρόμο 250 εργαζόμενους. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας, χάνονται καθημερινά χωρίς να μπορεί κανείς να τις καταγράψει με ακρίβεια. Η ανεργία σε πολλές περιοχές χτυπάει κόκκινο, σε νομούς της Β. Ελλάδας ξεπερνάει το 35%, στην οικοδομή η πτώση φτάνει το 30% και πανελλαδικά η ανεργία προσεγγίζει το 20%.

Η πολιτική προνομίων & οι φόρο-απαλλαγές προς τους επιχειρηματίες, όχι μόνο δεν φέρνουν μείωση της ανεργίας όπως μας έλεγαν, αλλά αξιοποιήθηκαν από τους εργοδότες για να βρουν νέους δρόμους κερδοφορίας σε γειτονικές χώρες ή σε άλλους κλάδους.

Το κεφάλαιο στην Ελλάδα, με την ενεργό συμπαράσταση του κράτους, καταφέρνει να αυξάνει την εκμετάλλευση, αποκομίζοντας από τη μια τεράστια κέρδη και στέλνοντας από την άλλη χιλιάδες εργάτες στο περιθώριο της οικονομικής-κοινωνικής ζωής.

Χιλιάδες τα παραδείγματα (ΛΑΝΑΡΑΣ-SEX-FORM-ΠΑΛΚΟ-ΚΕΡΑΝΗΣ-ΣΙΣΕΡ- κ.ά), εργοστασίων που έκλεισαν, πετώντας τους εργάτες, μάλιστα απλήρωτους στον δρόμο.


Σήμερα σε περίοδο κρίσης οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, για να φορτωθούμε εμείς την κρίση τους, υιοθετούνται από τις κυβερνήσεις και εφαρμόζονται ως ενιαία κρατική πολιτική, με αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων-τις χιλιάδες απολύσεις-τη περικοπή δαπανών για υγεία- παιδεία- την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από την ληστεία των αποθεματικών τους, αλλά και την κατάργηση κάθε προνοιακής δομής.

Το δίλημμα για όλους, για κάθε εργαζόμενο που ζει μόνο από τη δουλειά του είναι:

ή να αποδεχτoύμε σαν τάξη την εξολόθρευση ενός τμήματος του εργατικού πληθυσμού που πραγματοποιείται με το κλείσιμο επιχειρήσεων-τις απολύσεις-τη μακροχρόνια ανεργία και τη χειροτέρευση της θέσης ΟΛΩΝ μας,

ή να αντιδράσουμε συνολικά και συντονισμένα αμφισβητώντας το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας και της ασύδοτης κερδοσκοπίας του κάθε επιχειρηματία-καπιταλιστή,

διεκδικώντας και επιβάλλοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων με οποιαδήποτε μορφή, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της δουλειάς για όλους, απειθαρχώντας στον ωμό εκβιασμό και την τρομοκρατία των απολύσεων του εργοδότη.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι της γειτονιάς,

Μπροστά στην καταιγίδα που έχει ξεσπάσει, να ορθώσουμε τοίχο προστασίας σε κάθε απόλυση, σε κάθε αφαίρεση δικαιωμάτων, ενάντια στις πολιτικές που συρρικνώνουν κατακτήσεις, κόντρα στη συνεχιζόμενη μείωση θέσεων εργασίας, βάζοντας εμπόδια στο κλείσιμο των επιχειρήσεων που πετάνε χιλιάδες εργάτες στο δρόμο, δημιουργώντας ένα κίνημα υπεράσπισης των θέσεων εργασίας, αλλά και τις προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας τους.

Αυτή την περίοδο, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να γίνουμε μια γροθιά, υπερασπιζόμενοι ο ένας τον άλλον.

Σήμερα εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση μας χρειάζεται να βρεθούμε στο πλάι των 250 εργατριών-εργατών-υπαλλήλων της ELITE, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις αρχές ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Όλοι μπορούμε να δώσουμε κάτι, …από την παρουσία μας στο χώρο του κατειλημμένου εργοστασίου, το μάζεμα υπογραφών, τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις αλληλεγγγύης, το μοίρασμα ανακοινώσεων και την ενεργό συμμετοχή μας στην «ΕΠΙΤΡΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τους εργαζόμενους της ELITE» που δημιουργήθηκε στη γειτονιά.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε εργαζόμενο-άνεργο να συμμετέχει στην συγκέντρωση-πορεία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ELITE, την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ώρα 12π.μ. έξω από τον χώρο του εργοστασίου. Η συγκέντρωση θα φτάσει στο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις 13.30.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ELIT μας αφορά όλους

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΑΓΩΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους εργαζόμενους της ELITE

Αθήνα 11-1-2010

ΞΕΚΙΝΗΜΑ:Φόροι κι άλλοι φόροι ενάντια στα λαϊκά στρώματα


Είναι γνωστό ότι για να γίνουν πιστευτά τα μεγαλύτερα ψέματα είναι απαραίτητο να στηριχτούν πάνω σε κάποιες αλήθειες. Αυτό το δόγμα η σημερινή κυβέρνηση το έχει αναγάγει σε επιστήμη. Ξεκινώντας από το απερίγραπτο μπάχαλο της διακυβέρνησης της ΝΔ και την διεθνή οικονομική κρίση, προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η πολιτική της για το «συμμάζεμα» της οικονομίας θα είναι κοινωνικά δίκαιη και, εν πάση περιπτώσει, αναγκαία. Σήμερα, «όλοι» πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και «όλοι» πρέπει να συμβάλλουμε με τις απαραίτητες θυσίες. Ποιοι είναι αυτοί οι «όλοι»; Μα είναι απλό, απαντάει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) μέσω του μειλίχιου Παπακωνσταντίνου: Όλοι εσείς.

Γιατί «εμείς» δώσαμε την έκτακτη εισφορά του 1 δις που μας ζήτησε η κυβέρνηση και καθαρίσαμε. Δεν έχει σημασία που αυτό το 1 δις δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 1% των κερδών μας την τελευταία δεκαετία (140 δις ευρώ σύμφωνα με τον ICAP). Η χειρονομία είναι που μετράει ... Τώρα είναι η σειρά σας.

Και η σειρά μας βέβαια ήρθε άμεσα, με την παλιά, δοκιμασμένη συνταγή των έμμεσων φόρων. 1 δις από την αύξηση του φόρου σε τσιγάρα και ποτά, πριν καλά καλά μπει ο καινούριος χρόνος. 1,5 δις από την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, 2-3 δις από την αύξηση του ΦΠΑ, που «προς το παρόν» δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης και πάει λέγοντας. Την ίδια στιγμή, μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, - υπολογίζεται γύρω στο 4% - πάλι με μοχλό τις αλλαγές στο φορολογικό τους καθεστώς. Και? έχει ο Θεός για τα περαιτέρω, αφού τα κουκιά είναι μετρημένα: 8 δις το χρόνο πρέπει να μαζεύει για την επόμενη τριετία το υπουργείο οικονομικών, ώστε να υλοποιήσει τη δέσμευση για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%. Όλα εμείς θα τα πληρώσουμε ...

Το ... «κίνημα συλλογής αποδείξεων»

Όλα; Όχι, απαντάει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε σοσιαλιστές και χτυπάμε τους έχοντες και κατέχοντες. Πώς θα τους χτυπήσετε; ρωτάει ο πολίτης, γεμάτος ελπίδα. Μήπως θα επαναφέρετε τον συντελεστή των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, κίνηση που θα έλυνε αυτομάτως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος; Όοοχι, δεν εννοούσαμε αυτό. Εμείς θα κάνουμε κάτι καλύτερο: Θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Και επειδή ακριβώς είμαστε σοσιαλιστές, δεν θα το κάνουμε με σωστούς μηχανισμούς ελέγχου και πραγματική πολιτική βούληση να βάλουμε χέρι σε μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, ιδιοκτήτες μπουζουξίδικων και κατόχους offshore εταιριών. Θα δημιουργήσουμε ένα λαϊκό κίνημα: Το Κίνημα Συλλογής Αποδείξεων (ΚΙΣΑ). Και μάλιστα, όποιος πολίτης δεν συμμετέχει στο ΚΙΣΑ, θα τιμωρείται άμεσα: θα τον βάζουμε να πληρώνει περισσότερο φόρο, αφού θα του μειώσουμε το αφορολόγητο.

Και θα είναι αποτελεσματικό αυτό το μέτρο; ξαναρωτάει ο πολίτης, με πολύ λιγότερες ελπίδες πλέον, γιατί θυμάται ότι τέτοιες προσπάθειες έχουν ξαναγίνει αρκετές φορές στο παρελθόν - οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται το περίφημο σλόγκαν «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!». Βέβαια και θα είναι αποτελεσματικό. Προσδοκούμε να εισπράξουμε 1,2 δις ευρώ από αυτό το κίνημα. Το γράψαμε και στον προϋπολογισμό μάλιστα. Εδώ ο πολίτης σηκώνει πλέον τα χέρια ψηλά. Τόση μανούρα για 1,2 δις; Μήπως να τα δώσουμε κι αυτά εμείς και να γλιτώσουμε και τον μπελά;

Αναξιοπαθών επιχειρηματίας ... με βίλα

Για να σοβαρευτούμε λίγο: Κανείς (από εμάς) δεν έχει αντίρρηση να πληρώσουν όλοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν ασύστολα για να χτίζουν βίλες και ν' αγοράζουν κότερα και Πόρσε. Το αντίθετο, το απαιτούμε μάλιστα. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει όπως είπαμε πιο πάνω μόνο με πραγματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και εξοντωτικές ποινές για τους παραβάτες. Γιατί δεν είναι βέβαια κοινωνικά δίκαιο να εξισώνεται ο γιατρός του Κολωνακίου με τον πωλητή στη λαϊκή αγορά και τον πλανόδιο. Αν θέλει η κυβέρνηση να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, ας μας δώσει αυτή απόδειξη: Όταν κατασχεθεί η πρώτη βίλα του αναξιοπαθούντα επιχειρηματία ο οποίος δικαιούται μέχρι και ... επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης με το εισόδημα που δηλώνει, τότε μόνο μπορεί να πειστεί ο πολίτης ότι κάτι πάει να αλλάξει. Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε πια.

Παναγιώτης Βογιατζής

Αλληλεγγύη στους εργάτες της ELITE

Με πρωτοβουλία της εφημερίδας "Μήνυμα για όλους" που εκδίδουν κάτοικοι της περιοχής των Σεπολίων πραγματοποίηθηκε σύσκεψη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕLITE που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου από την περασμένη Παρασκευή.Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ELITE, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων 144 & 163 δημοτικών σχολείων, του συλλόγου των δασκάλων, της Επιτροπής Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα, της Επιτροπής Πολιτών για την υπογειοποίηση του Προαστιακού, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων, της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και αρκετοί κάτοικοι.Για το τι συμβαίνει στην ELITE έχουμε ξαναγράψει ( Στον αέρα οι 250 εργαζόμενοι της ELITE) . Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου μας ενημέρωσαν για όλο το χρονικό των εξελίξεων στο εργοστάσιο. Ήδη από πριν το Νοέμβρη η εργοδοσία, παρ' όλη την αύξηση της παραγωγής, των παραγγελιών και των πωλήσεων, είχε προχωρήσει στην απόλυση 10 εργαζομένων συμβασιούχων κατά βάση. Το Νοέμβρη προχώρησε αιφνιδιαστικά στο κλείσιμο του εργοστασίου δηλώνοντας αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους. Τα υπόλοιπα λίγο ως πολύ είναι γνωστά. Μια διόρθωση σε σχέση με το προηγούμενο κείμενο που δημοσιεύσαμε. Ενώ αρχικά τους είχαν υποσχεθεί την οικονομική ενίσχυση των 1000 ευρώ όχι μόνο δεν τους δώθηκε τίποτα αλλά τώρα τους λένε για 500 και αν! Κάτι σαν φιλανθρωπία δηλαδή, σα να τους κάνουν χάρη αν τους τα δώσουν!
Χθες η εργοδοσία τους "πρότεινε" να τους δώσει έναντι των χρωστούμενων του ...Νοέμβρη και τα υπόλοιπα κατά τα μέσα του Φλεβάρη, με τον όρο να αφήσουν οι εργαζόμενοι το εμπόρευμα που βρίσκεται στις αποθήκες του εργοστασίου να βγει στην αγορά.Η αγωνία των εργαζόμενων για το μέλλον τους είναι έκδηλη. Υπάρχουν ανάμεσά τους αρκετά ζευγάρια που δουλεύουν στο εργοστάσιο, αρκετοί που θέλουν 2 - 3 χρόνια για να βγούν στη σύνταξη. Με μικρά παιδιά, με φοιτητές που σπουδάζουν, με δάνεια και υποχρεώσεις όπως κάθε εργατική οικογένεια, και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι. Είναι όμως και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ανυποχώρητα πια. Αφού άκουσαν πολλά και διάφορα από εργοδοσία και κυβέρνηση καταλαβαίνουν, όπως και οι ίδιοι λένε, ότι αυτοί οι δύο είναι "σύμμαχοι" και πως ο μόνος τρόπος για να πετύχουν τους στόχους τους είναι ο δικός τους αγώνας. Γι' αυτό και δεν αποδέχονται καμία άλλη πρόταση εκτός από αυτή του να τους πληρωθούν αυτά που τους χρωστάνε και να εξασφαλιστούν όσοι είναι κοντά στη συνταξιοδότηση. Όσο δεν γίνονται τουλάχιστον αυτά δεν πρόκειται να φύγουν από το εργοστάσιο, το οποίο το περιφρουρούν μέρα νύχτα χωρισμένοι σε τέσσερις βάρδιες. Θα έλπιζαν και θα ήθελαν όπως λένε να συνεχίσει το εργοστάσιο τη λειτουργία του, χωρίς απολύσεις και όρους, χωρίς να τους πολυαπασχολεί η μορφή και το ποιός θα το λειτουργήσει, αλλά δεν το βλέπουν με βάση τις επιλογές του εργοδότη αλλά και της κυβέρνησης.Μια πληροφορία που μάθαμε επίσης σήμερα και δείχνει κατά τη γνώμη μας τις ..."κατευθύνσεις" τις εργοδοσίας είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ELITE έχει ανοίξει 66 μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα (εν μέσω της κρίσης, που την επικαλείται κιόλας!) και ότι επίσης έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές παπουτσιών από το εξωτερικό. Φυσικά και τα κέρδη δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα!Οι εργαζόμενοι θεωρούν πολύ σημαντικές, και υπολογίζουν σε αυτές, οποιεσδήποτε κινήσεις αλληλεγγύης γίνονται. Αυτό που προέκυψε από τη σύσκεψη, μετά από αρκετή συζήτηση, είναι ότι το κλείσιμο του εργοστασίου της ELITE, που συμπαρασύρει και άλλες μικρότερες επιχειρήσεις οδηγώντας στην ανεργία εκτός από τους 250 και άλλους 2000 (άλλοι μιλάνε και για 3000) εργαζόμενους, δεν πρέπει να μείνει στα στενά όρια του εργοστασίου. Ότι πρέπει να γίνει υπόθεση του ευρύτερου εργατικού και λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο, να μαζευτούν υπογραφές συμπαράστασης, να βγουν ψηφίσματα από σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, να γίνουν εξορμήσεις στις γειτονιές. Ακούστηκαν αρκετές προτάσεις για το τι ακόμη θα μπορούσε να γίνει, απομένει όμως να αποφασίσουν οι ίδιοι τις επόμενες κινήσεις τους και με βάση αυτές θα κινηθούν και οι υπόλοιποι ανεξάρτητα από τις όποιες πρωτοβουλίες μπορεί να παρθούν σε επίπεδο γειτονιάς. Ήδη την αλληλεγγύη τους εκδήλωσαν απ' ότι μάθαμε, εκτός από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη φορείς, η Ένωση Γονέων του 4ου Δ.Δ. της Αθήνας και το σωματείο Τεχνικών του δήμου.Αποφασίστηκε σήμερα Τρίτη να γίνει εξόρμηση στους σταθμούς Μετρό των Σεπολίων και Αττικής όχι μόνο για ενημέρωση του κόσμου αλλά και με κάλεσμα για ενεργή συμμετοχή στην αυριανή πορεία από το εργοστάσιο στο υπουργείο Εργασίας όπου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:00
ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ELITE ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΑΓΩΝΑΣ