Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-37o Φεστιβαλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.


37o Φεστιβαλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
Ο.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
8-9-10 Σεπτέμβρη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη
Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και πρωτοβουλίας των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Είναι φτιαγμένο με αισιοδοξία για ένα μέλλον σοσιαλιστικό, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στην εργατική τάξη, στους ανθρώπους του μόχθου, στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δήλωση του Π.Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, για τις πολιτικές εξελίξεις



Όλοι, πλην του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, έχουν αντιληφθεί πως στερείται της οποιασδήποτε δημοκρατικής νομιμοποίησης, πως προΐσταται μιας κυβέρνησης αποτυχημένης και κοινωνικά άδικης. Την ίδια στιγμή, η καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης από διάφορες πλευρές αλλά και η ουσία των προτάσεων του κ. Σαμαρά αποδεικνύουν πως, η ΝΔ με την πολιτική της αποτελεί το δίχτυ σωτηρίας της μνημονιακής πολιτικής αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κεντροδεξιάς συγκυβέρνησης.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν σε σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα το απόγευμα της Κυριακής.Ελεύθερη διέλευση για τους οδηγούς



Ελεύθερα περνούν από μια σειρά σταθμούς διοδίων την Κυριακή οι οδηγοί λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρωμένοι σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια Μαλγάρων, Νεστάνης, Ρίου, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού, Ακτίου, Γέφυρας Ρίου-Αντιρίου, Κορίνθου, Αφιδνών, Κορωπίου, Πολύμυλου Κοζάνης, 89ο χιλ. Αθηνών- Λαμίας, Τραγάνας και Αγίας Τριάδας Λαμίας.

Ύβρεις από τον Σοσιαλδημοκράτη Προέδρο της Κυπριακής Βουλής-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ βουλευτή Σταύρου Ευαγόρου επί δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου και του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Γιαννάκης Ομήρου-Ξεπέρασε κάθε όριο.


Ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής είναι ο δεύτερος τη τάξει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στην απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ασκεί καθήκοντα Προέδρου. Είναι θεσμός τον οποίο ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπηρέτησε για εφτά χρόνια κατά τρόπο συναινετικό και αποτελεσματικό. Ανάλογα έπραξαν και άλλοι Πρόεδροι της Βουλής. Έτσι αναμένουμε ότι θα πολιτεύεται και ο κ. Ομήρου. Ο οποίος σε μια σχετικά σύντομη συνέντευξη του μίλησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για πολιτικά πρόσωπα, με τα οποία μέχρι πρότινος συνεργαζόταν.

Συναίνεση-Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.




Ο Λοβέρδος, ο Ρέππας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, ο Χατζηδάκης, ο Βενιζέλος, ο ΛΑ.Ο.Σ. (και όχι μόνον αυτοί) μιλούν για «συναίνεση» και «συνεργασία».
Εκδοτικά συγκροτήματα είτε επαινούν τη «συναίνεση» στην Παιδεία και τη θεωρούν ως «γενική πρόβα» μιας ευρύτερης «συναίνεσης»,
είτε εισηγούνται τη «συναίνεση» εξακολουθητικά, αφού όπως λένε - προσπαθώντας να πείσουν το ακροατήριό τους και να στρώσουν το έδαφος - «χρειάζεται συνεργασία», «ευρεία συνεργασία», «συνεργασία κυβερνητική».
*
Πέρα, όμως, από το τι «χρειάζεται» ο τόπος, υπάρχει και το τι βιώνει ο τόπος.

Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού συνεχίζει να βαθαίνει!Του Χάρη Σαββίδη


Του Χάρη Σαββίδη
Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
 Καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από την χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers και την οξεία κρίση του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος, η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού συνεχίζει να βαθαίνει.
 
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οι διεθνείς αγορές κινδύνεψαν να βρεθούν και πάλι στο χάσμα της αβύσσου. Αυτή τη φορά ο λόγος δεν ήταν εξίσου σαφής με τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν οι μεγαλύτερες Αμερικανικές τράπεζες κατέρρεαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα.

Η τρομοκρατία δε μας σταματά!

To ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την απρόκλητη, τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους της πλατειάς Συντάγματος τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 3/9.
Κατά τις 12, οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να κυνηγάνε και να χτυπούν αδιάκριτα κόσμο. Από όλες τις μεριές οι διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν τη πλατεία, απώθησαν με πρωτοφανή βία τον κόσμο και το τρομοκρατικό όργιο συνεχίστηκε στις εισόδους του μετρό, στα μαγαζιά της πλατείας ενώ το κυνηγητό του κόσμου έφτασε μέχρι και το Μοναστηράκι!
Πολλοί συγκεντρωμένοι τραυματίστηκαν, ιδιαίτερα στο κεφάλι από τα χτυπήματα από τα αναστραμμένα γκλοπ. Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν και «τυφλές» συλλήψεις.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, των μνημονίων και της τρόικα συνεχίζει το ίδιο βιολί των επιθέσεων, συνέχεια των τρομοκρατικών επιθέσεων των μηχανισμών της στους χιλιάδες που αντισταθήκαν τη προηγούμενη περίοδο στην πολιτική της.

Έχει χαθεί εντελώς η μπάλα-Πλήρης κυβερνητική αποσύνθεση.


Αναδημοσίευση από το www.topontiki.gr


Tην μπάλα φαίνεται να έχει χάσει πλήρως ο πρωθυπουρ­γός, του οποίου η προφα­νής και πρωτοφανής αδυνα­μία να ελέγξει τις άγριες κόντρες των υπουργών του, αλλά και την πορεία της κυβέρνησης, έχει αναζωπυρώσει την ανησυχία για την προοπτική της χώρας. Κι ενώ επανέρχονται τα δημο­σιεύματα στον διεθνή Τύπο περί ενδε­χόμενης χρεοκοπίας της χώρας εντός του 2011, το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης αλληλοσφάζεται για την πολιτική του επιβίωση και ο διχασμός μεταξύ των θιασωτών των κυβερνήσε­ων συνεργασίας και της συνέχισης του κυβερνητικού Γολγοθά γίνεται όλο και πιο βαθύς.
Οι παπανδρεϊκοί υπουργοί μοιά­ζει να έχουν συσπειρωθεί πίσω από τη γραμμή «νυν υπέρ πάντων η εξά­ντληση της τετραετίας», ενώ όσοι φλερτάρουν με την… «επόμενη μέ­ρα» αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο τα δίνουν όλα προκειμένου να πάμε σε εκλογές και σε κυβέρνηση συνερ­γασίας με τη Ν.Δ.

Γερμανικό Ινστιτούτο: Το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί.



Την πρόβλεψη ότι το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί βραχυπρόθεσμα και θα παραμείνει σε μη βιώσιμα επίπεδα για πολλά χρόνια κάνει με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Άνσγκαρ Μπέλκε , επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Έρευνα.
«Πιθανώς θα δούμε μια πολύ σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους μετά το 2013 , όταν το EFSF αντικατασταθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και θα έχουν γίνει οι γερμανικές εκλογές.

Δεν αναγνωρίζει η Κούβα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.



Η Αβάνα αρνείται να αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, εξαιτίας της στήριξης που του παρέχει το ΝΑΤΟ.
Ο ηγέτης της Κούβας, Ραούλ ΚάστροΟ ηγέτης της Κούβας, Ραούλ Κάστρο
"Η ανάμιξη και η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ επιδείνωσαν τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και υποστηρικτές του Καντάφι και εμπόδισαν τον λιβυκό λαό να βρει ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του πρωθυπουργού (3/9/2011)


Η σημερινή ομιλία Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ είναι δείγμα της πιο αλαζονικής και δεξιάς κυβέρνησης στη μεταπολίτευση, που έχει το θράσος μετά από όλα τα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας να μιλά για ανάπτυξη, εργασία, και δημοκρατία, κατηγορώντας την αριστερά για δογματισμό.
Η κυβέρνηση με τη δογματική μνημονιακή της πολιτική επιχειρεί την πιο βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου, καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και ξεπουλά τα δημόσια αγαθά, καταδικάζοντας τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας, στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.