Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΚΚΕ(μ-λ): Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα δίκαια αιτήματα των ταξιτζήδων γίνεται όλο και πιο άγρια. Eκτός από τους μηχανισμούς καταστολής χρησιμοποιεί πλέον τις απειλές για δικαστήρια, πειθαρχικά και αφαίρεση αδειών προκειμένου να υποτάξει τον αγώνα τους.
Αυτό που κρύβεται πίσω από τη λεγόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος είναι ο στόχος να τους πάρει την περιουσία που απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα και να προσφέρει τις επιβατικές μεταφορές σε εταιρείες και το μεγάλο κεφάλαιο. Ο αγώνας των ταξιτζήδων είναι κομμάτι του αγώνα που δίνει συνολικά ο λαός μας. Είναι αγώνας ενός κλάδου που αντιμετωπίζει πλέον ακόμη και ζήτημα επιβίωσης. Είναι αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εκπορεύεται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ και εκτελείται πιστά από την κυβέρνηση.
Οι ταξιτζήδες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση που κλιμακώνει την επίθεσή της και που, έχοντας στο πλευρό της τα ΜΜΕ, συκοφαντεί τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις όλων όσων διεκδικούν το δίκιο τους.
Ο αγώνας των ταξιτζήδων πρέπει να συνεχιστεί κόντρα στις μανούβρες συνδικαλιστικής ηγεσίας που τον προσανατολίζει σε λογικές διαλόγου, διαπραγματεύσεων και αυταπατών για το ρόλο κυβερνητικών υπουργών, βουλευτών και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.
Οι ταξιτζήδες πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια και να απαιτήσουν να μην περάσει η παράδοση του κλάδου τους στο κεφάλαιο, να μην περάσει η λεγόμενη απελευθέρωση (είτε του Ραγκούση είτε του Ρέππα). Ο λαός που τους τελευταίους μήνες με τις απεργίες και τις πλατείες έδειξε την αντίθεσή του στη κυβερνητική πολιτική είναι στο πλευρό τους.
Μια νίκη των ταξιτζήδων θ’ ανοίξει το δρόμο και για άλλους αγώνες και για άλλες νίκες. Θα αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παλεύουν, αλλά μπορούν και να κερδίζουν μάχες και να κατακτούν νίκες.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης με θέμα: Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική γνωρίζουν θεαματική αύξηση το τελευταίο διάστημα.
Δημοσιεύματα, επίσης, κάνουν λόγο για πιθανές αυθαιρεσίες των υπηρεσιών ως προς τις παρακολουθήσεις, για ενδεχόμενες παρακολουθήσεις, επίσης, που υπακούουν σε πολιτικές σκοπιμότητες και όχι σπάνια γίνονται πιθανολογήσεις για συναλλαγές και εκβιασμούς κάτω από το τραπέζι.

Την Τετάρτη αναχωρεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στο συνέδριο του ΚΚ Βενεζουέλας



Για τη Βενεζουέλα αναχωρεί την Τετάρτη αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ και βουλευτή, για να συμμετέχει στο 14ο Συνέδριο του ΚΚ Βενεζουέλας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 4 ως 7 Αυγούστου  στο Καράκας.
Το 14ο συνέδριο του ΚΚ Βενεζουέλας έχει προγραμματικό και καταστατικό χαρακτήρα, ενώ επίσης θα εξετάσει τις πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος για το επόμενο διάστημα στην πάλη του ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό.
 

Αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΑΕΠ.

 ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΑΥΓΗ





Το είδατε αυτό το μαγικό που έκανα στη Σύνοδο Κορυφής; Είπε ο Παπανδρέου ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Έπρεπε να βλέπατε τις φάτσες της Μέρκελ και του Σόιμπλε, όταν έριξα στο τραπέζι τις κόκκινες γραμμές.
Και όταν τους είπα ότι επιτέλους οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Εκεί αρχίσανε να πηδάνε από τα παράθυρα.
Ο Ντάου Τζόουνς χτύπησε στο σοβατεπί.
Ούτε ο Λέων του Βουκουρεστίου δεν τους είχε τρομοκρατήσει τόσο.
Τότε που είχε βγει από το κλουβί του και είχε ανέβει όλο το ΝΑΤΟ στα τραπέζια.
Ευτυχώς τώρα τον έχουμε μαζέψει. Του δώσαμε και ένα πλέι στέισον και βρήκε τη χαρά του.

Σχόλιο του KKE για το φορολογικό



Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης, όπως τον επανέλαβε και σήμερα, είναι η αξιοποίηση της φορολογικής πολιτικής ως εργαλείο για τη δημιουργία ενός ακόμη πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, προσφέροντας ταυτόχρονα φθηνή εργατική δύναμη, βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.
Αυτή η φορολογική πολιτική, που διαχρονικά ασκήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οδήγησε στην προκλητική φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και στην φοροεπιδρομή κατά της λαϊκής οικογένειας.

Επιτέλους ! Σιωπητήριο στα καμπαναριά τις ώρες κοινής ησυχίας !



Μία διαφορετική «καμπάνα» σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις εκκλησίες, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη μείωση της ηχορύπανσης. Δεν θα χτυπά ως ρολόι σε ώρες κοινής ησυχίας και θα ηχεί με μικρότερη ένταση όταν το επιβάλλουν οι λειτουργικές ανάγκες.
Κάποιοι ίσως και να βρουν το χαμένο τους ύπνο μετά από το πλαφόν θορύβου στις καμπάνες, κάποιοι άλλοι πάντως θεωρούν πως τέτοια μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα της ηχορύπανσης, κυρίως στις περιοχές του κέντρου.

ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ!

70% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ, ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΟΣΩΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ
Θεαματική αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι κρατικές υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω των σύγχρονων μηχανισμών παρακολούθησης που διαθέτουν η ΕΥΠ και ηΑντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Η αύξηση των επίσημων στοιχείων για τις παρακολουθήσεις που έφτασε το 70%3.450 (!) υποθέσεις το 2010, πέραν των άλλων, προκαλεί πελώρια ερωτηματικά και βαθύτατες ανησυχίες.
Τα ερωτηματικά και οι ανησυχίες προκαλούνται εξαιτίας των απροσπέλαστων στεγανών, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν και «εκσυγχρονίζονται» στις νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίες ελέγχονται ασφυκτικά όχι μόνο από τον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης, αλλά συχνά και από πλήθος παρακομματικά και παρακρατικά κυκλώματα.

To KKE για την εγκύκλιο Ραγκούση για τα ταξί.



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με στόχο να κάμψει τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ.
Η τρομοκρατική εγκύκλιος που καλεί τους περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση αδειών και οι διώξεις που ξεκίνησαν από εισαγγελείς και αστυνομία πρέπει να πάρουν αγωνιστική απάντηση από το λαϊκό κίνημα με μαζικούς, οργανωμένους και περιφρουρημένους αγώνες.
          Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συγχορδία των κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ, μαζί με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, κλιμακώνει και την κρατική βία.

Πούτιν: «Παράσιτο της παγκόσμιας οικονομίας οι ΗΠΑ»



Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε χθες ότι οιΗΠΑ "ξεπερνώντας σαφώς τα οικονομικά μέσα τους, ζούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας ως ένα παράσιτο", υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι "το μονοπώλιο του δολαρίου στις συναλλαγματικές αγορές αποτελεί --αυτό καθ'εαυτό-- μια απειλή για τις διεθνείς χρηματαγορές".
«Εκτελωνίζουν στη διεθνή οικονομία ένα μέρος των δικών τους προβλημάτων, οι ΗΠΑ», στηλίτευσε ο ρώσος πρωθυπουργός στην ομιλία του σε μια κατασκήνωση νεολαίας, στα βόρεια της Μόσχας, την ώρα που φανέρωσε ότι «η ρωσική κυβέρνηση διαθέτει στα αποθεματικά της πολλά αμερικανικά κρατικά ομόλογα» διαφόρων κατηγοριών.

Αλληλεγγύη στην συριακή εξέγερση-Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα Τρίτη, 2/8 στις 7:00 το απόγευμα στο Φάρο Ψυχικού και την συριακή πρεσβεία.



Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει σήμερα να εκφράσει την οργή του για την δολοφονική επίθεση του δικτατορικού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των εξεγερμένων πολιτών της μαρτυρικής πόλης Χάμα.
Η συριακή χούντα βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και παιδιά, στερώντας από τον πληθυσμό νερό, τροφή και ηλεκτρικό, αντιμετωπίζει πλέον με μεθόδους γενοκτονίας την πολύμηνη ηρωική εξέγερση του συριακού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

ΚΥΠΡΟΣ-Στην… κατάψυξη η συγκυβέρνηση


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ





Χριστόφιας και Καρογιάν θα τα ξαναπούν μέσα στο επόμενο διήμερο με το ΑΚΕΛ στην αναμονή, ενώ ο ανασχηματισμός αναμένεται στο τέλος της βδομάδας
Δεν φαίνεται να βιάζονται, μιας και η απόφαση για το τι θα γίνει με τη… συγκατοίκηση ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πάει από αναβολή σε αναβολή, αφού Πρόεδρος Χριστόφιας και Μάριος Καρογιάν ακόμα δεν έχουν καταλήξει για το τι μέλλει γενέσθαι.
Η εμμονή από πλευράς Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, για άμεση απόσυρση από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια των προτάσεων για εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων, φαίνεται πως οδήγησε στη διακοπή της προχθεσινής δεύτερης συνάντησής τους.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το φορολογικό νομοσχέδιο και την έναρξη του διαλόγου για την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου


Ο νέος διάλογος για το φορολογικό δεν ξεκινάει εν κενώ. Έχει προηγηθεί καταιγίδα αλλεπάλληλων φορολογικών νόμων, πάντα με την κυβερνητική υπόσχεση να αρθούν οι αδικίες, αλλά με την ίδια κατάληξη: επιπλέον επιβάρυνση των γνωστών υποζυγίων, συνέχιση της φοροαποφυγής των επιτηδείων και συνεχής υστέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-Μαζικό και πετυχημένο το Camping "Αναιρέσεις 2011"




camping11.gif29 Ιούλη- 07 Αυγούστου, Χορευτό Πηλίου
Με πολύ μαζική συμμετοχή και επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου το 5ο «Camping Αναιρέσεις» που διοργανώνει  η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο δημοτικό Camping του Χορευτού Πηλίου, και θαδιαρκέσει έως τις 7 ΑυγούστουΤο φετινό camping είναι για πρώτη φορά συλλογικά οργανωμένο από τους ίδιους τους αγωνιστές της νΚΑ και του ΝΑΡ, και με διεθνείς συμμετοχές από χώρες της Μεσογείου.

Απάντηση του ΠΑΜΕ σε δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής.



Η εφημερίδα του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα «ΕΘΝΟΣ», την Κυριακή 31/07/11 ανέλαβε δια μέσω των γραφίδων της να αναπαράγει γνωστές αντεργατικές θεωρίες, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρία «Internet Q», στις οποίες πρωτοστάτησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Αττικής.
Το δημοσίευμα πολεμικής εναντίον του ΠΑΜΕ είχε σαν πυρήνα, ότι οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και συνολικότερα των εργαζομένων ευθύνονται για τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και για το ότι δε γίνονται ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.