Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η αμερικανική πρεσβεία φακέλωνε Νορβηγούς πολίτες

Σε «φακέλωμα» εκατοντάδων Νορβηγών πολιτών επιδιδόταν για περισσότερο από μία δεκαετία η αμερικανική πρεσβεία του Όσλο.
Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα TV Nyhetskanalen και TV2, η αμερικανική πρεσβεία είχε προσλάβει 15-20 άτομα προκειμένου να εποπτεύουν πολίτες εγκαταστημένους στην Νορβηγία, να φωτογραφίζουν άτομα που μετείχαν σε διαμαρτυρίες και να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες που καταγράφονταν σε ειδικά έγγραφα της Simas (Σύστημα Διαχείρησης και Ανάλυσης Ζητημάτων Ασφαλείας).

Η Νορβηγία ζήτησε επισήμως εξηγήσεις από την αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο. Όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών, κλιμάκιο συναντήθηκε με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας.

Σχόλιο Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ για τα Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ

Για μια ακόμα φορά η ΓΣΕΕ μαζί με την ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας), τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΣΥΝ βάζουν πλάτη για να πάρει δάνεια ένας νέος ΛΑΝΑΡΑΣ, που είναι η διοίκηση των Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ, η οποία χρωστάει δεδουλευμένα μηνών στους εργαζόμενους και έχει προχωρήσει σε απολύσεις.
Από κοινού συμφώνησαν να βουτήξει, όπως και ο Λαναράς, εκατομμύρια ευρώ στο όνομα δήθεν της προστασίας των εργαζομένων, των θέσεων εργασίας μέσα από ένα σχέδιο «εξυγίανσης», δηλαδή απολύσεων και χτυπήματος των δικαιωμάτων τους.

Του Red Star : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Όπως είχα υποσχεθεί σήμερα,αύριο και μεθύαριο θα παρουσιάσω τις εκτιμήσεις μου σε ποσοστά και ψήφους για όλες τις Περιφέρειες της Χώρας καθώς και για μερικούς δήμους.Με βάση τι τελευταίες φανερές και κρυφές δημοσκοπήσεις αλλά και άλλα στατιστικά εργαλεία θα προσπαθήσω να κάνω μια προσομοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.Το πραγματικό αποτέλεσα θα καταγραφεί στις κάλπες στις 7 Νοέμβρη και εύχομαι τα πραγματικά νούμερα των κομμάτων της αριστεράς να υπερβαίνουν τις παρακάτω προβλέψεις που αποτελούν μια δύσκολη επιστημονική απόπειρα πρόγνωσης σε ένα θολό πολιτικό τοπίο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:

Έχουμε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με αυτά που εκτιμούσα πριν λίγο καιρό.
Η ανοδική τάση του Γιάννη Δημαρά σε σχέση με 15 -20 μέρες πριν,πλέον έγινε σταθερό ρεύμα ενίσχυσης του (να είναι καλά τα ΜΜΕ).Αυτό σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση Σγουρού σηματοδοτούν νίκη Γ.Δημαρά στον Α'γύρο.Αν παρατηρήσετε τα εύρη ποσοστών(περιθώρια σφάλματος) δεν αποκλείεται εντελώς ο Σγουρός να είναι οριακά πρώτος αλλά με πολύ μικρή πιθανότητα.
Ο Βασίλης Κικίλιας πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την δεύτερη θέση.Άνοδο παρουσιάζει ο Θ.Παφίλης που μάλλον θα είναι τέταρτος.Ο Α.Μητρόπουλος δεν καταφέρνει εξαιτίας του Δημαρά να πιάσει το 10%(Το ανώτερο όριο είναι βέβαια στο 10,1%).Ο Αδ.Γεωργιάδης φαίνεται να μην συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ και πηγαίνει χειρότερα σε σχέση με 2-3 εβδομάδες πριν (Μακάρι !) .Τέλος ο Αλ.Αλαβάνος έχει κάποια πτώση στα ποσοστά του και κινείται στο 3-5%.Συνοπτικά έχουμε:

Εκτίμηση πολιτών που θα ψηφίσουν στην Αττική, 1.980.000 (μέσος όρος-έγκυρα ψηφοδέλτια).
(Κατώτερο 1.920.000 ,Ανώτερο 2.040.000)
Ποσοστά υποψηφίων και ψήφοι (μέσος όρος)-Στην παρένθεση το εύρος διακύμανσης ποσοστών.

1)  Γ.Δημαράς (Ανεξάρτ/ΠΑΣΟΚ)      24,7 % -  490.000 ψήφοι  - (22,2-27,2 %)
2) Γ. Σγουρός   (ΠΑ.ΣΟ.Κ)                    21,2 % - 420.000 ψήφοι  - (18,7-23,7 %)
3)  Β.Κικίλιας   (Ν.Δ)                               17,4 %  - 345.000 ψήφοι -  (15,4-19,4%)
4) Θ.Παφίλης  (Κ.Κ.Ε)                            10,9 %  - 215.000 ψήφοι -  (9,4-12,4 %) 
5) Α.Μητρόπουλος  (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)              8,6 % - 170.000 ψήφοι -  (7,1-10,1 %)

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Στις 7 Νοέμβρη, οι συνένοχοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αισθανθούν οι χαμένοι των εκλογών. Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα.


Στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Πατησίων

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες. Μισθωτοί επιστήμονες, εργάτες της Τέχνης, του Πολιτισμού.
Η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα. Μην το ξεχνάς. Ψηφίζεις με κριτήριο τα βάσανά σου, τις στερήσεις, την ανασφάλεια που νιώθεις για το αύριο και μεθαύριο, το δικό σου και πάνω απ' όλα των παιδιών και των εγγονών σου.

Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ για τη δολοφονία του Mariano Ferreyra .ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΙ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ


(Από το site του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος)

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΚΟΝΤΙ – η Επιτροπή Αγώνα, του εργοστασίου μεταλλικών κατασκευών ΚΟΝΤΙ (θυγατρική επιχείρηση της πολυεθνικής ArcelorMittal), πληροφορηθήκαμε την δολοφονία του Marryano Ferreyra και τον βαρύ τραυματισμό της Elsa Rondriquez από τις συνδικαλιστικές παρακρατικές συμμορίες, την στιγμή που έδιναν μάχη έναντια στις απολύσεις, την ελαστική εργασία και το δικαίωμα στη δουλειά στους σιδηρόδρομους του Buenos Ayres.
Εμείς οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ μαζί με χιλιάδες άλλους εργάτες στην μακρινή και χρεοκοπημένη Ελλάδα δίνουμε, όπως και ο Marryano, την ίδια μάχη ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου μας και το δικαίωμα στην δουλειά. Νιώθουμε θλίψη και οργή για την άδικη και άνανδρη δολοφονία.

Η απάντηση του λαού θα δοθεί μέσα από το κίνημα!

Του Δημήτρη Γκέκα*
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών στο νέο διοικητικό χάρτη της χώρας. Σε αυτές τις εκλογές οι συμμετέχοντες προσπαθούν να μας πείσουν για την κρισιμότητα της ψήφου στην συγκεκριμένη περίοδο, θέτοντας το ζήτημα ότι αυτή η ψήφος μπορεί να αποτελέσει μέχρι και ανάχωμα της πολιτικής του μνημονίου. Ψήφος με ιδιαίτερη βαρύτητα αφού ο πρωθυπουργός μας απείλησε ότι αν δεν ψηφίσουμε τους εκλεκτούς του θα μας βάλει να ξαναψηφίσουμε. Αυτή η απειλή έχει αποδέκτες δυνάμεις και παράγοντες που βρίσκονται μέσα στο αστικό μπλοκ, ενώ από την άλλη έκανε σαφές ότι η επομένη των εκλογών θα αποτελεί την αρχή μιας νέας επίθεσης για τον εργαζόμενο λαό.
Γενικά σε αυτές τις εκλογές ο παράγοντας τοπική αυτοδιοίκηση είναι υποβαθμισμένος και η όλη συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το μνημόνιο – αντιμνημόνιο, είτε αυτό αποτελεί μια απλή λεκτική αντιπαράθεση, είτε αγγίζει και πιο ουσιαστικά ζητήματα. Αυτό, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι, επιβάλλεται αφού ο Καλλικράτης αποτελεί την ταφόπλακα πάνω στα ψήγματα τοπικής αυτοδιοίκησης που είχε αφήσει ο Καποδίστριας, αλλά ταυτόχρονα και την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πατήσει και θα εδραιωθεί η πολιτική του μνημονίου. Η διοικητική αλλαγή δεν είναι καθόλου τυχαία χρονικά καθώς εδραιώνει την επίθεση σε μέτωπα όπως υγεία, παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ και όλα αυτά με γρήγορες διαδικασίες.
Η επίθεση αυτή δεν έχει τις ρίζες της σε καμία οικονομική κρίση. Η επίθεση έχει τις ρίζες της στο καπιταλιστικό σύστημα που, μετά την ήττα σε παγκόσμιο επίπεδο του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, προσπαθεί να ξεριζώσει κάθε λαϊκή κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα και να επαναφέρει τους εργαζόμενους και το λαό σε συνθήκες 19ου αιώνα.
Η επίθεση, που χρονικά προσδιορίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’80, έχει στο στόχαστρο, αρχικά, τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και το ψαλίδισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ομιλία του Θανάση Παφίλη υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση,στην μεγάλη συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στο Πεδίο του Άρεως.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,
Αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέες και νέοι, γυναίκες του Λεκανοπεδίου της Αττικής,
ΣΕ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
Το ποτήρι της αγανάκτησης και της οργής έχει πια ξεχειλίσει.
Ήρθε η ώρα να γίνει δύναμη. Να μιλήσετε εσείς τώρα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να δώσετε απάντηση στους εκβιασμούς της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ πως δεν ανέχεστε πια σε μια εποχή που η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, ο πλούτος που εσείς παράγετε και είναι κυριολεκτικά αμύθητος, να σας ζητούν να ζήσετε χειρότερα.
Αποφασίστε με κριτήριο τις δικές σας ανάγκες!
Αποφασίστε με βάση την πείρα σας από όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και τη στάση των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση.

Καθαρό το βόλι, καθαρός κι ο στόχος

Άρθρο στον Ριζοσπάστη - Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΚΑΤΗ

Κανείς δε χρειάζεται να φτάσει στις 15 του Νοέμβρη για να διαπιστώσει ότι έβαλε μόνος του θηλιά στο λαιμό.
Για τον ίδιο λόγο που όσοι έχουν λίγο νιονιό απορρίπτουν την ευκολία της αυτοκτονίας και θεωρούν μαγκιά το πάλεμα για τη ζωή, για τον ίδιο ακριβώς λόγο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από σήμερα κιόλας τι θα συμβεί την επομένη των εκλογών και να επιλέξει: Την αυτοκτονία - δηλαδή την υπερψήφιση μιας πολιτικής που τον οδηγεί στα Τάρταρα, ή το αντιπάλεμά της.
Τώρα πια «αιτήματα» του τύπου «να πει η κυβέρνηση την αλήθεια» για το τι θα συμβεί μετεκλογικά, απορρίπτονται πριν ακόμα διατυπωθούν, γιατί περιέχουν μέσα τους ένα χοντρό ψέμα, για το οποίο η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει περιθώρια αυταπάτης.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κρύβει τίποτα, αλλά και πριν καν ανακοινώσει τις αποφάσεις της φροντίζει να στρώνει το κλίμα με σχετικά άρθρα. Παράδειγμα: Τα χτεσινά ΝΕΑ προανήγγειλαν ό,τι θα ανακοίνωνε λίγο αργότερα η αρμόδια υπουργός: Εναν κόσμο όπου οι συλλογικές συμβάσεις - που διασφαλίζουν τα ελάχιστα του εργάτη - καταργούνται και στη θέση τους έρχονται συμφωνίες - με το μαχαίρι στο λαιμό - που διασφαλίζουν τα μέγιστα του καπιταλιστή.

Κείμενο ανοιχτής στήριξης στην Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Δυτικής Ελλάδας

Έξω η «Χούντα» Κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ
Αγώνας για τα Συμφέροντα των Εργαζομένων!


Εργαζόμενη – Εργαζόμενε, Νέα – Νέε,

Ζούμε μέρες ιστορικές. Βρισκόμαστε στην καμπή της ιστορίας. Το τι θα γίνει  σήμερα θα κρίνει το μέλλον του τόπου. Το μέλλον των επόμενων γενεών. Εν μέσω της τρίτης και βαθύτερης οικονομικής κρίσης, της δομικής αυτής κρίσης του συστήματος, η χώρα μας έχει γίνει το πειραματόζωο των κυβερνήσεων και των οικονομικών παραγόντων σε διεθνές επίπεδο. Η «Χούντα» της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ με προωθούν – με αιτία και αφορμή το δημόσιο χρέος – τις πιο σαρωτικές αναδιαρθρώσεις που υπήρξαν ποτε. Προσπαθούν να γυρίσουν το λαό έναν αιώνα πίσω στα δικαιώματα, να τον μετατρέψουν σε μια άβουλη και βαθύτατα εκμεταλλευόμενη μάζα με στόχο να βγουν αυτοί για άλλη μια φορά ακόμα πιο κερδοφόροι! Δεν θα περάσει!

Σήμερα θα πρέπει να υψωθεί το τοίχος της λαικής αντίστασης.

Τοξικά χημικά «αποτελειώνουν» τη θαλάσσια ζωή στον Κόλπο του Μεξικού

Τοξικά χημικά, σε ποσότητες που μπορούν να σκοτώσουν τη θαλάσσια ζωή, διαχύθηκαν στον βυθό μετά την έκρηξη της εξέδρας άντλησης πετρελαίου της BP στον Κόλπο του Μεξικού.

Όπως επισημαίνουν Αμερικανοί ερευνητές, πρόκειται για πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAHs)που σε υψηλές συγκεντρώσεις σκοτώνουν ζώα και προκαλούν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος.
Η εξέδρα άντλησης πετρελαίου της BP «Deepwater Horizon» εξερράγη τον Απρίλιο σκοτώνοντας 11 εργάτες και διαχέοντας 4,9 εκατομμύρια βαρέλια ακατέργαστου πετρελαίου στη θάλασσα.