Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μπαχρέιν: Διαδηλωτές στήνουν σκηνές στην πλατεία Μαργαριταριού



Σκηνές στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα άρχισαν να στήνουν χιλιάδες διαδηλωτές, που επέστρεψαν σήμερα στο σημείο, δύο ημέρες μετά τη διάλυση από τις δυνάμεις ασφαλείας μιας καθιστικής διαμαρτυρίας τους.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, επίκεντρο της διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας, λίγο μετά την αποχώρηση του στρατού από τη Μανάμα, ένα αίτημα που ζητούσε να ικανοποιηθεί η αντιπολίτευση, κυρίως των σιιτών.

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έφτασε στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων και νέων


Το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έφτασε στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων και νέων
Χτες, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις απάντησαν με οργανωμένη ανυπακοή στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος μέσα από τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα χαράτσια των διοδίων. Καλούσαν τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και να διεκδικήσουν:

25-26/2 Διήμερο διαλόγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

-Για την ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

-Για την διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους
Πάντειο Πανεπιστήμιο Παρασκευή 25 – Σάββατο 26 του Φλεβάρη
Μπροστά στη βαθιά δομική κρίση απροσδιόριστης διάρκειας του καπιταλισμού, που η αντιμετώπισή της από αυτούς που τη δημιούργησαν την κάνει όλο και πιο καταστροφική, με την αξιοποίηση του χρέους ως βασικού εργαλείου για την κλιμάκωση της λεηλασίας του παραγόμενου πλούτου και την οριστική ισοπέδωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαών από τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, απ’ την ΟΝΕ – την ΕΕ – το ΔΝΤ και τις Κυβερνήσεις τους – μοναδική διέξοδος και ελπίδα είναι οι αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων στον κόσμο και τη χώρα μας, είναι τα μηνύματα της εξέγερσης που στέλνουν στις μέρες μας οι λαοί της Αιγύπτου, της Τυνησίας και άλλων αραβικών χωρών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμαστε κι’ εμείς, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ζούμε τη δραματική συρρίκνωση των μισθών μας, απεργοί στις συγκοινωνίες, στους δημόσιους οργανισμούς, στην Υγεία, στην Παιδεία στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις  που βρισκόμαστε στο στόχαστρο του νέου κοινωνικού μεσαίωνα  και της εξαθλίωσης, ελεύθεροι επαγγελματίες που συνθλίβονται από την «απελευθέρωση» της ασυδοσίας των πολυεθνικών, μικροί και μεσαίοι αγρότες που καταστρέφονται απ’ τα καρτέλ των τραπεζιτών και των βιομηχάνων,  κινήματα πολιτικής ανυπακοής «δεν πληρώνω» ενάντια στα αλλεπάλληλα χαράτσια και αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους ξένους εργάτες, όλοι εμείς καλούμαστε να προχωρήσουμε στην μόνη διέξοδο που μας απομένει,  με νέα αφετηρία την Πανεργατική Απεργία της 23 του Φλεβάρη, στον Παλλαϊκό Ξεσηκωμό.

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσα μετά τη διακομιδή σε νοσοκομείο τριών μεταναστών απεργών πείνας


Ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας δήλωσε μετά τη διακομιδή σε νοσοκομείο τριών  μεταναστών απεργών πείνας:
«Οι 300 μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ήδη στην  25η μέρα απεργίας πείνας. Η επιβάρυνση της υγείας τους είναι πολύ μεγάλη. Είναι εντελώς εξαντλημένοι και διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Ήδη τρεις μετανάστες απεργοί ξεπέρασαν τα όρια της φυσικής τους αντοχής με συνέπεια να διακομιστούν επειγόντως σε νοσοκομείο.

Επεσαν με άφθαστη γενναιότητα σε άνιση μάχη-Εξήντα δύο χρόνια από τη μάχη της Φλώρινας


Εξήντα δύο χρόνια από τη μάχη της Φλώρινας
Στη φωτογραφία της εποχής, οι άταφοι - ακόμα τότε - νεκροί του ΔΣΕ, στο χωράφι έξω από τη Φλώρινα
CORBIS/APEIRON

Στη Φλώρινα, από τις 11 μέχρι τις 13 Φλεβάρη του 1949, ο ΔΣΕ έδωσε μία από τις πιο σκληρές μάχες του. Η μάχη της Φλώρινας έχει καταγραφεί σαν η δυσκολότερη και μεγαλύτερη μάχη που έδωσε ο ΔΣΕ σε κατοικημένους χώρους. Απέναντί του είχε μια πολύ καλά οχυρωμένη πόλη, που την υπεράσπιζαν μεγάλες δυνάμεις του Αστικού Στρατού (ΑΣ) και είχαν στη διάθεσή τους άφθονο πολεμικό υλικό.
Η διαταγή του Γενικού Αρχηγείου για τις επιχειρήσεις στη Φλώρινα εκδόθηκε στις 5-2-1949. Παράλληλα, όμως, ετοιμαζόταν γι' αυτήν τη μάχη και ο αστικός στρατός που είχε έγκαιρα αντιληφθεί τις προθέσεις του ΔΣΕ. Γνώριζε τη συγκέντρωση μεγάλων δυνάμεων του ΔΣΕ στην περιοχή και τις εντατικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Π.Α.ΜΕ. : Ανακοίνωση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας


 

Η κυβέρνηση βάλθηκε να τα βγάλει όλα στο σφυρί. Τα όσα λέγονται για το αν είναι προς αξιοποίηση ή πώληση η δημόσια περιουσία είναι τελείως αποπροσανατολιστικά, αφού τα σχέδια προβλέπουν συμβάσεις παραχώρησης στα μονοπώλια από 40 – 100 χρόνια με τη διατήρηση της κυριότητας από το Δημόσιο. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε αρπαγή της δημόσιας περιουσία με την εγγύηση του κράτους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συναποφασίσει και προαποφασίσει, μαζί με την τρόικα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Σε αυτή την περιουσία περιλαμβάνονται κτίρια, οικόπεδα, δασικές εκτάσεις, ορεινοί όγκοι, αιγιαλοί, παραλίες, φυσικός ενεργειακός και ορυκτός πλούτος, όπως πολύτιμα μέταλλα, πετρέλαιο, λιγνίτης, φυσικό αέριο, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ.