Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ ο μικρός ο μέγας...



Ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για την αποδοκιμασία του Πάγκαλου στο Παρίσι. Προφανώς φταίει και για την αποδοκιμασία του Παπανδρέου στο Βερολίνο, γιατί όχι; Όπως άλλωστε φταίει για το "Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω". Όπως φταίει για τις μπάρες των διοδίων. Όπως φταίει για την Κερατέα. Όπως έφταιξε για τη Νομική των μεταναστών. Όπως έφταιξε για τον Δεκέμβρη του 2008. Για τα πάντα όλα τέλος πάντων, μην το ψάχνεις, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Όποιος διατηρεί αμφιβολίες ας ρωτήσει τον κ. Πεταλωτή. Ή την κ. Μπακογιάννη. Ή τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ή τον ίδιο τον κ. Πάγκαλο. Για τα παλαιότερα μπορεί να ρωτήσει και τον κ. Πολύδωρα. Τι διάολο, τόσοι άνθρωποι σοβαροί, όλοι ψέματα λένε;...
Αλλά τι είναι τέλος πάντως αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ; Πώς καταφέρνει να βρίσκεται πανταχού παρών; Πώς μπορεί να φέρνει τα πάνω κάτω;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου



Ο κος Πάγκαλος  εδώ και καιρό βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση σύγχυσης. Αδυνατούμε να διαγνώσουμε το πώς και το γιατί.
Το θέμα όμως σοβαρεύει από τη στιγμή που ομιλεί ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αρκεί ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση, μπροστά στην ογκούμενη οργή της κοινωνίας για την πολιτική της, για να ανέχεται την φαιά προπαγάνδα του κου Πάγκαλου; Μήπως τελικά πρόκειται για μια επικίνδυνη κυβέρνηση όχι μόνο για αυτά που λέει και κάνει αλλά και για το πλεόνασμα της φαιδρότητάς της; 
To Γραφείο Τύπου

Δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO,για λογαριασμό της Εφημερίδας ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'' .Επιβεβαιώνεται η πτώση του δικομματισμού και η σημαντική άνοδος του Κ.Κ.Ε.Σχόλιο του Red Star.


Δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO,για λογαριασμό της Εφημερίδας ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ''.


Ακόμα μια δημοσκόπηση ,με όλες τις επιφυλάξεις που πρέπει να έχουμε γι'αυτές, δείχνει ότι κάτι αλλάζει.
Τα δύο τελευταία γκάλοπ της MRB και της ALCO , βγάζουν παρόμοια συμπεράσματα.Δεν αλλάζουν επομένως οι γενικές εκτιμήσεις μου στις 27 Φλεβάρη (http://kke4ever.blogspot.com/2011/02/mrb-12-123.html#more)
Με αναγωγή των αναποφάσιστων , έχουμε τα εξής αποτελέσματα για το κάθε κόμμα:

1) ΠΑ.ΣΟ.Κ  31,8 % (ALCO) -31,7 % (MRB). 

Σταθερά κάτω από τα ποσοστά του στις τοπικές εκλογές το ΠΑ.ΣΟ.Κ πέριξ του 32% ΔΕΝ πρόκειται με καμιά συγκυρία να πάρει αυτοδυναμία.Η εκτίμηση μου με βάση ποιοτικά στοιχεία πολλών ερευνών είναι ότι αυτή την στιγμή κινείται μεταξύ 28 και 33 %, με πτωτική τάση,που μάλλον θα το οδηγήσει κάτω από 30 %.

«Δεν πληρώνω» Kίνημα διαμαρτυρίας, απελπισίας ή προοπτικής;



Tο Kίνημα «Δεν πληρώνω», που εμφανίστηκε με αφορμή τα διόδια και πρόσφατα στις αστικές συγκοινωνίες των Aθηνών, έφερε σοβαρό πολιτικό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. H τελευταία αναγκάστηκε δια στόματος Pέππα να μιλήσει για «τζαμπατζήδες» και να σπιλώσει -κατά την προσφιλή της τακτική- ένα ρεύμα ανθρώπων που διαμαρτύρονταν με τον τρόπο του. Tο Kίνημα «Δεν πληρώνω» -τίτλος δανεισμένος από έργο του Iταλού συγγραφέα Nτάριο Φο- ξεκίνησε δειλά από τα διόδια γύρω από την Aθήνα. Έφτασε στο απόγειό του όταν το ΠAΣOK αύξησε τα εισιτήρια στο αστρονομικό ποσό του 40% (1,40 από 1 ευρώ) και φυσικά μπόρεσε να μιλήσει αρκετά καίρια για τα διόδια εντός νομών (π.χ. Φθιώτιδα), για τις κακοτεχνίες των «εθνικών» αυτοκινητόδρομων ή για τη ληστεία της ΠAΘE Aθήνας-Θεσσαλονίκης, όπου οι σύγχρονοι ληστές των κατασκευαστικών εταιρειών έχουν εγκαταστήσει πάνω από μία ντουζίνα διόδια.