Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΚ ΑμΕΑ -3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ. ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ- ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάπηροι , γονείς και κηδεμόνες, χρόνιοι πάσχοντες ξεσηκωμός!!! 
Η νέα γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα μας , την ίδια τη ζωή μας , από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , το κεφάλαιο, την τρόικα και την ΕΕ, είναι προ των θυρών. 
Η βαρβαρότητα στ’ όνομα των κερδών και ο Καιάδας που θέλουν να μας ρίξουν ακόμη περισσότερο, δεν είναι νομοτέλεια. 
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.


Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, θεραπείες , φάρμακα ,υγειονομικό υλικό σε χρόνιους πάσχοντες , εμπορευματοποιούν παραπέρα την υγεία ,την πρόνοια, την παιδεία την ειδική αγωγή. Ενώ ετοιμάζουν και νέο χτύπημα ειδικά στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ το 2011, βάζοντας στη ζωή την περιβόητη κάρτα αναπηρίας ή λειτουργικότητας που μετά την αποκάλυψη του ρόλου της από το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα την βάφτισαν τώρα « νέο κανονισμό διαβάθμισης της αναπηρίας, » και την φύτεψαν στον αντιασφαλιστικό νόμο ενώ η περιβόητη ΕΣΑΜΕΑ, σφύριζε αδιάφορα και μπήκε στην ειδική επιτροπή. 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη


Για το δημόσιο τομέα και τις μετατάξεις
 Χρειάζεται η αναδιάρθρωση, η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται απολύσεις. Η λύση είναι η αξιοκρατία και οι μετατάξεις, καθώς αυτές αποτελούν βασικό στοιχείο της αναδιοργανωμένης δημόσιας διοίκησης. Έχουμε τομείς του δημοσίου που γέρνουν από ένα υπερπληθυσμό και έχουμε άλλους τομείς που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Αυτά είναι το γέννημα του πελατειακού κράτους, του κομματικού κράτους. Αυτό πρέπει να σπάσει.

Για την απουσία παραγωγικής διαδικασίας

E.E.K. : Όλοι στη παλλαϊκή διαδήλωση για τα 2 χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008 Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, συγκέντρωση 4 μμ, Προπύλαια

Στο δρόμο του Δεκέμβρη - Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
Κάτω η κυβέρνηση Παπανδρέου
& το μνημόνιο της με την τρόικα
εμπρός για εργατική εξουσία!

Όλοι στη παλλαϊκή διαδήλωση για τα 2 χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008
Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, συγκέντρωση 4 μμ, Προπύλαια.



Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά το Δεκέμβρη του 2008. Δύο χρόνια μετά, τόσο η καπιταλιστική χρεοκοπία που λίγο νωρίτερα είχε αρχίσει να ξεπροβάλλει και αποτέλεσε το υπόβαθρο της εξέγερσης, όσο και η κρίση πολιτικής εξουσίας που η ίδια η εξέγερση ανέδειξε όχι μόνο δεν υποχώρησαν, αλλά έχουν εισέλθει σ' ένα νέο, ανώτερο στάδιο. 
   Το δρόμο της Ελλάδας προς το  χρεοστάσιο έχει λάβει πλέον και η Ιρλανδία και όλα δείχνουν πως μαζί της ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ισπανία ακόμα και η Ιταλία.

Ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμα Φθινόπωρο η Ευρώπη έχει βαρυχειμωνιά ! Άστεγοι κυρίως τα θύματα του πολικού ψύχους.

    Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες στη Βρετανία -με το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου να παραμένει κλειστό για δεύτερη ημέρα- τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.
    Τα περισσότερα θύματα της κακοκαιρίας ήταν Πολωνοί. Σύμφωνα με τις αρχές, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, στην πλειονότητά τους άστεγοι.

    Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου για την εφαρμογή του 1 προς 5 στις προσλήψεις στην Υγεία

    Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
    Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο ευαίσθητος χώρος της υγείας δεν θα θιγεί από τον περιορισμό των προσλήψεων, οι χιλιάδες νέες προσλήψεις νοσηλευτών για το 2010,  που ανακοίνωνε τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και η προκάτοχός του, δεν πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικά ποτέ και αποτέλεσαν άλλο ένα επεισόδιο στην καλοστημένη επικοινωνιακή παράσταση του κ. Υπουργού.
    Συνεπείς στις νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις του απέναντι στην Τρόικα, αποτελειώνει  με μεθοδικότητα το ΕΣΥ και ιδιωτικοποιεί κάθε λειτουργία του, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα αποτελέσματα που θα έχει αυτό στην υγεία του λαού.

    Ο ηρωικός Δεκέμβρης του 1944

    Κυριακή 3 Δεκέμβρη 1944.Ενα παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος χτυπήθηκε με τα όπλα από τον τότε αστικό πολιτικό κόσμο και τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.
    Την ίδια μέρα, ο «Ριζοσπάστης» έγραφε: «Αποθρασυμένη η αντίδραση θέλει να επιβάλει με τη βία την εξουσία της».
    Στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ένοπλο μηχανισμό (Αστυνομία, Τάγματα Ασφαλείας κλπ.) που στήριξε τη γερμανική κατοχή και το στρατό των Αγγλων, χωρίς τους οποίους δεν μπορούσαν να επιβάλουν την κυριαρχία τους στο λαό, επιδίωξαν να τσακίσουν το οργανωμένο λαϊκοαπελευθερωτικό κίνημα και την εμπροσθοφυλακή του, το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ.
    Ο κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος σε ένα ποίημά του έγραψε για το Δεκέμβρη:

    Τι γυρεύει η ΓΣΕΕ στο παζάρι;Σάλος από τη μυστική διαπραγμάτευση Παναγόπουλου με τον ΣΕΒ για τις συμβάσεις.Άρθρο από την εφημερίδα "ΑΥΓΗ"

      * Σάλος από τη μυστική διαπραγμάτευση Παναγόπουλου με τον ΣΕΒ για τις συμβάσεις
      * Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την υλοποίηση του αναθεωρημένου Μνημονίου, με το οποίο μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
      * Τον τελικό λόγο θα τον έχει η τρόικα

      Εκτεθειμένος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος, χωρίς να ενημερώσει τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας, συναντήθηκε με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις και συζήτησε για οριζόντια μείωση των μισθών κατά 12% στο πλαίσιο των επιχειρησιακών συμβάσεων. Οι εργοδότες επιμένουν, επίσης, να εφαρμοστεί αυτούσιο το Μνημόνιο, που απαγορεύει την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των συμβεβλημένων εργοδοτικών οργανώσεων.

      Του κόσμου μελωδικά «αρώματα»-Μαργαρίτα Ζορμπαλά

      Φωνή υπέροχη, που αβίαστα και μοναδικά «ταξιδεύει» στις μουσικές του κόσμου, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα τις εμφανίσεις της στο θέατρο «Κάππα» (Κυψέλης 2, 210-8831068), όπου κάθε Δευτέρα, μέχρι τις 20/12 (9 μ.μ.) θα παρουσιάζει μια γοητευτική μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, γλώσσες και κουλτούρες που βίωσε.
      Πλαισιωμένη από τρεις σπουδαίους σολίστες μουσικούς, τους Θοδωρή Οικονόμου (επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας), Κώστα Ράπτη (ακορντεόν) και Μιχάλη Πορφύρη (βιολοντσέλο), η Μ. Ζορμπαλά προσφέρει ένα μελωδικό πρόγραμμα, με «σταθμούς» το ρώσικο ρομαντισμό - οι ερμηνείες της στα ρώσικα τραγούδια παραμένουν μοναδικές - το αργεντίνικο πάθος, τα ηχοχρώματα της Ιβηρικής Χερσονήσου και διαλεχτές στιγμές της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

      Ο δρόμος της εργατικής τάξης είναι να πάρει την υπόθεση στα δικά της χέρια.Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ


      Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει τη φωλιά της λερωμένη. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη σ΄ αυτήν. Είναι επικίνδυνη για τα εργατικά συμφέροντα.
                  Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την πρόσφατη υπογραφή με το συνεταιράκι της το ΣΕΒ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που μειώνει μισθούς και μεροκάματα. Για όλα τα παραπάνω έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια όλων των εργοδοτών, της κυβέρνησης, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ, ακόμα και της περίφημης Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Σ΄ αυτή τη γραμμή συνεχίζει να παραδίνει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στις ορέξεις του ΣΕΒ.

      Μαρξισμός-Αναρχισμός , Υλιστές-Ιδεαλιστές (διαγωνίως-Λαϊκός Δρόμος)

      Η βασικότερη φιλοσοφική - θεωρητική αντίθεση άρα και διαμάχη ανάμεσα στο μαρξισμό και τον αναρχισμό είναι ότι εμείς είμαστε υλιστές, αναγνωρίζουμε δηλαδή την προτεραιότητα του υλικού κόσμου, ενώ οι αναρχικοί είναι ιδεαλιστές, θεωρούν ότι η συνείδηση (πνεύμα) προηγείται της ύλης. Αυτός είναι ο κυριαρχικός λόγος και η μητέρα - αιτία σύμφωνα με την οποία οι αναρχικοί μας (και βέβαια μιλάμε για το σοβαρό  κομμάτι τους και όχι τους βανδαλομπάχαλους) εξυμνούν κι εξωραΐζουν τον ηρωισμό των μεμονωμένων ανθρώπων, ρέπουν στον παλιό ρομαντισμό, διαβάζουν για τον... Ρομπέν των δασών και άλλα παραμύθια που αφηγούνται τη σύγκρουση ανάμεσα στο ατομικό καλό και τους κακούς.

      ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Προκήρυξη για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

      ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

      ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ! ΝΑ  ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ! 

      ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

      Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θλιβερή μειοψηφία μέσα στον λαό, μαζί με την μισητή τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν τον πιο ταξικό, τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Με τον προϋπολογισμό του 2010, ανάμεσα στα άλλα περικόπτονται άγρια:

      Παρέμβαση Ηρ. Διώτη για την εθνική Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία


      Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ατόμων με αναπηρία, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μέλος της Ειδικής μόνιμης επιτροπής ισότητας, νεολαίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου, ανέφερε τα εξής:
      «Η 3η Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεν είναι φιέστα: είναι ημέρα αναγνώρισης των αυτονόητων δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας με αναπηρία, στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην ισότιμη συμμετοχή τους εν τέλει στην ίδια τη ζωή.
      Κάθε χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις εξαντλούν την “ευαισθησία” τους στο θέμα της αναπηρίας, συνήθως με έναν πανηγυρικό λόγο είτε στο Κοινοβούλιο είτε σε συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου, όπως είχε πράξει πέρυσι ο Πρωθυπουργός, δίνοντας ανέξοδες υποσχέσεις για τα διαχρονικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.