Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΝΑΡ : Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες

Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και του εφοπλιστικού-τουριστικού κεφαλαίου απέναντι στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών που μάχονται ενάντια στην κατάργηση του καμποτάζ, ενάντια στη συνολική επιδρομή του κεφαλαίου. Η συντονισμένη τρομοκρατία των κυρίαρχων κύκλων και η πασιφανής προσπάθειά τους να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού των «απλών ταξιδιωτών» ενάντια στους απεργούς πέφτει για μια ακόμη φορά στο κενό.

ΕΞΥΠΝΗ ΒΟΜΒΑ ! ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ,ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ,ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ...ΤΟΝ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ !

Το χρονικό

Από το www.newsit.gr




Η έκρηξη σημειώθηκε στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λίγο μετά τις 20:15.
Η πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά δολοφονική βομβιστική επίθεση, έκανε τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, να δηλώσουν απερίφραστα τις πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωσή της πως διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από άτομα «που τρέφουν αισθήματα εκδίκησης και φθόνου προς όλη την κοινωνία.
Πως ήταν σίγουροι ότι το παγιδευμένο δέμα θα έφθανε στον στόχο τους χωρίς να εκραγεί στη διαδρομή του;» είναι το βασικό ερώτημά τους. Τα άλλα και πιο βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για όλους είναι πως έφθασε το εκρηκτικό δέμα στο «κατώφλι» τους αρμόδιου υπουργού ασφάλειας της χώρας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν το δολοφονικό «δώρο» με προορισμό τον ίδιο τον υπουργό, έφθασε στο κτίριο της Κατεχάκη με υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών ή ως ασυνόδευτο ταχυδρομικό δέμα, με πιθανότερο το δεύτερο ενδεχόμενο. 

Μαχητική διαδήλωση στην Αθήνα

Μαχητική διαδήλωση στην Αθήνα

Με νέους εργαζόμενους στην κεφαλή

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο λαός δε θα νομιμοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ολόπλευρη βελτίωσή της έστειλαν οι απεργοί της Αθήνας.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί, τα πρώτα μπλοκ των προσυγκεντρώσεων άρχισαν να φτάνουν στην Ομόνοια όπου από νωρίς είχε στηθεί η εξέδρα. Το σύνθημα στην πλάτη της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καταργούν τη σύνταξη, την αποζημίωση. Αυξάνουν το όριο απολύσεων. Μειώνουν το μεροκάματο. Το έγκλημα δε θα περάσει»! Συνδικάτα από δεκάδες κλάδους και χώρους δουλειάς, μαζικοί φορείς, από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, εργάτες από τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, την ΤΑ κτλ. δίνουν δυναμικό παρών.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της νεολαίας που μπήκε και στη κεφαλή της πορείας, αναδεικνύοντας ότι πρέπει να δυναμώσει η στοχοπροσηλωμένη παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων στη νέα γενιά της εργατικής τάξης που το κεφάλαιο θέλει εξανδραποδισμένη εντελώς, όπως δείχνουν και τα νέα μέτρα.

ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΦΗΝΕΙ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αποφασιστική απάντηση στο κεφάλαιο και τα τσιράκια του



Δεν πέρασε η προσπάθεια του κεφαλαίου, των κομμάτων, των ΜΜΕ και όλων των μηχανισμών του να θάψουν τη χτεσινή απεργία, δεν πέρασε ούτε η προσπάθειά τους να μειώσουν το έδαφος που καθημερινά κερδίζει η δράση και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ σε νέες δυνάμεις. Γιατί η γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης, στην οποία πορεύτηκαν εκατοντάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ οργάνωσαν την απεργία, «ήχησε» σθεναρά σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ αιματηρή έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Η βόμβα πέρασε ανιχνευτές εκρηκτικών και έσκασε στα χέρια του υπασπιστή του υπουργού.Μέρες ασφαλιστικού παίρνει ανάσα η κυβέρνηση

Ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Βασιλάκης, 52 ετών, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στον έβδομο όροφο του υπουργείου, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο αστυνομικός άνοιξε κάποιο δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν και σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών.Σε δηλώσεις του από το υπουργείο όπου μετέβη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η φονική βόμβα προοριζόταν για τον ίδιο, αλλά πλήρωσε με τη ζωή του ο υπασπιστής του.

Βομβιστική επίθεση στο υπούργειο δημόσιας τάξης("Προστασίας του Πολίτη".Σκοτώθηκε ο υπασπιστής του



Βόμβα – πακέτο εξερράγη λίγο μετά τις 20:00 στον έβδομο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του Υπουργού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπασπιστήριο τη στιγμή που ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοϊδη, Γιώργος Βασιλάκης, ξετύλιγε το δέμα.

Από την έκρηξη φέρεται να τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο Υπασπιστής ενώ κατέρρευσε ο εσωτερικός τοίχος του δωματίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πώς ο Γιώργος Βασιλάκης αστυνομικός διευθυντής 52 ετών υπέκυψε στα τραύματα του σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής οι οποίες αργότερα επιβεβαιώθηκαν Επί τόπου έφθασαν και δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα. Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στον 7ο όροφο δεν ήταν δυνατή η άμεση πρόσβαση των τραυματιοφορέων στο σημείο της έκρηξης.

Άτιμη προπαγάνδα- Η μπόχα από το εφοπλιστικό ραδιοτηλεοπτικό «ΣΚΑΪ»

Τα αστικά ΜΜΕ εμπορεύονται σάπια ενημέρωση, αλλά σε απεργιακές κινητοποιήσεις δρουν και ως μοχλοί συμβολής στην καταστολή τους. Επικεφαλής ο εφοπλιστικός ραδιοτηλεοπτικός «ΣΚΑΪ», από τα ξημερώματα χτες το πρωί, έσταζε αντικομμουνιστική και αντιαπεργιακή χολή, με τους φιλάρεσκα πρόθυμους στα αφεντικά δημοσιολόγους, Λυριτζήδες, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε. Βαμμένοι στην πιο χυδαία εκδοχή αυτής της προπαγάνδας. Εστησαν κάμερα στο λιμάνι, δήθεν για ενημέρωση, προβάλλοντας κάποιους αγανακτισμένους επιβάτες, πλοίων συγκεκριμένων εταιρειών που παρά την απεργία τούς καλούσαν να ταξιδέψουν. «Κοινωνικό αυτοματισμό» εκβίαζαν.
'Η μήπως προβοκάτσια; Δράση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού προκαλούσαν, ωρυόμενοι για «εφαρμογή του νόμου» κατά των «παράνομων απεργών» (δικοί τους οι νόμοι, δική τους η Δικαιοσύνη) ναυτεργατών. Την ώρα που κάποιοι «πατριώτες» του κέρδους εφοπλιστές, που άφηναν απλήρωτους ναυτεργάτες, μιλούσαν κατά των απεργών στο κανάλι τους, κάποιοι υποτακτικοί τους κυκλοφορούσαν στο λιμάνι. Αγανακτισμένοι... Πού την πάνε τη δουλειά; Γίνονται επικίνδυνοι οι ρόλοι τους. Στην ίδια ρότα τα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία. Ετσι Πρετεντέρηδες, Τσίμες, Καψήδες αγανάκτησαν επειδή καταπατάται από απεργούς το «κράτος δικαίου». Εμφάνισαν εκπρόσωπο των εφοπλιστών να λέει ότι η σημερινή μέρα είναι μια τραγικότητα για τους νησιώτες, χτυπώντας τους απεργούς ναυτεργάτες. Οι νησιώτες, που είναι στο έλεος των εφοπλιστών, βιώνουν όλες τις μέρες του χρόνου την τραγικότητα.

«Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον λαό»

«Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη και δεν έχει να πληρώσει τίποτε. Η επιχειρηματολογία τους είναι ψεύτικη 100%, ότι ο λαός πρέπει να υποστεί θυσίες για να πληρωθεί το μεγάλο χρέος και να δούμε άσπρη μέρα», υποστήριξε σήμερα, από τη Λάρισα, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην πόλη, η οποία περιελάμβανε και ανοιχτή ομιλία.