Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η ιστορία του 15χρονου Αλέξη πάει σινεμά

Μνήμες από τα ''Δεκεμβριανά'' του 2008, που σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, θα ζωντανέψουν ξανά μέσα από μία ταινία, με τίτλο "December riots'' (Οι μαχητές του Δεκέμβρη)... Η ταινία, που θα εστιάσει, και μέσα από στοιχεία μυθοπλασίας, στην οργισμένη αντίδραση μίας ολόκληρης γενιάς νέων μετά τον άδικο θάνατο του 15χρονου Αλέξη από πυρά στυνομικών, θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Βόρρη, ενός Έλληνα δημιουργού που αυτόν τον καιρό ζει και εργάζεται στο Los Angeles. Ο Δημήτρης Βόρρης βρισκόταν στην πρωτεύουσα τον Δεκέμβρη του 2008 και μάλιστα έζησε από πρώτο χέρι τα επεισόδια, αφού ήταν εγκλωβισμένος σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο.

Το Ισραήλ θα εμποδίσει «και με τη βία» τα σκάφη για Γάζα

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό θα εμποδίσει, με τη βία εάν χρειαστεί, τον διεθνή στολίσκο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, στην περίπτωση που επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές του παλαιστινιακού εδάφους, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Παλμόρ.«Θα προσπαθήσουμε, με ειρηνικό τρόπο, να τους εμποδίσουμε να πλησιάσουν τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας», τόνισε ο Ισραηλινός εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «καθ΄ομολογίαν των ίδιων των οργανωτών, δεν πρόκειται για μια ανθρωπιστική επιχείρηση, αλλά για μια προκλητική ενέργεια, που στόχο έχει μια αντιπαράθεση με τον ισραηλινό στρατό για προπαγαδανδιστικούς σκοπούς».

Τραγική η κατάσταση των παιδιών του πολέμου

Αθλια είναι η κατάσταση για τα παιδιά στη χώρα που τελεί υπό ΝΑΤΟική κατοχή


ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ
Ενδεικτική μέρους των εγκλημάτων που συντελέσθηκαν στο Αφγανιστάν, το 2009, λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι η Εκθεση του ΟΗΕ για τα παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατοχικών επιδρομών και επιθέσεων «μαχητών των Ταλιμπάν». Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, τουλάχιστον 1.000 (στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, μέσα στο 2009. Η αφγανική αστυνομία, η οποία ελέγχεται και καθοδηγείται από τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους «χειρότερους παραβάτες των δικαιωμάτων των παιδιών».

Την ξέχασαν στο αεροπλάνο γιατί κοιμόταν!

Μήνυση στην αεροπορική εταιρεία United Airlines προτίθεται να κάνει μια 36χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ, καθώς την... ξέχασαν μέσα στο αεροπλάνο, μετά την πτήση από την Ουάσινγκτον στη Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να μείνει κλειδωμένη μέσα στο αεροπλάνο για περίπου τέσσερις ώρες μετά την προσγείωση.

Η νομαρχία Ανατ. Αττικής αρνείται να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα και Κερατέας

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ αποτελεί ανάσα ζωής και κοινωνικοποίησης για χιλιάδες παιδιά με αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα. Με πρόσφατη απόφασή της (12 Απριλίου), η νομαρχία Ανατολικής Αττικής αποφάσισε να αποποιηθεί των ευθυνών οργάνωσης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων Αγίου Ανδρέα και Κερατέας, που φιλοξενούν περίπου 1000 παιδιά με αναπηρία κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε “στα μουλωχτά” συνιστά πράξη ακραίας πολιτικής ανευθυνότητας και κοινωνικής αναλγησίας.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ, 15-16 Μαΐου 2010

Εμπρός  για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! 

Για να διώξουμε το ΔΝΤ, την ΕΕ και  την τρόικά τους, για να ανατρέψουμε την  κυβέρνηση των  λακέδων τους!

Για να πληρώσουν το χρέος  και την κρίση οι  δήμιοι κεφαλαιοκράτες κι όχι τα θύματά τους!
Για την εξουσία των  εργατών κι όχι  των αφεντικών!
Για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την  κρίση στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον  κόσμο! 
 

Εργάτες κι εργάτριες, άνεργοι, νέοι και νέες, μετανάστες, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, σ’ όλο τον κόσμο ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

ΕΝΩΘΕΙΤΕ στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τις καταλήψεις, στην άμεση δράση, σε πόλεις και χωριά, πάνω από σύνορα και τεχνητές διαιρέσεις, στην κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, την τυραννία των καπιτα-ληστών που απαιτούν να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, με το αίμα μας και τη ζωή μας τη δική τους κρίση.
Μας απειλούν να μας θάψουν κάτω από τα ερείπια  της χρεοκοπίας του συστήματός τους - ας τους γκρεμίσουμε εμείς από την εξουσία, ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας! Τάξη ενάντια σε τάξη!

- Χωμένο μέχρι το λαιμό το πολιτικό σύστημα στο σκάνδαλο Siemens - Με ιδιόγραφο σημείωμα ο Χριστοφοράκος δίνει εντολή για μίζα σε υπουργό - Πολιτικοί και δημοσιογράφοι στους λογαριασμούς σε Ελβετία και Γερμανία

Σταγόνα στον ωκεανό των μιζών που έχουν περάσει από τη Siemens σε Έλληνες πολιτικούς είναι η υπόθεση Μαντέλη, όπως γνωρίζουμε από τις καταθέσεις των στελεχών της γερμανικής εταιρείας στη γερμανική Δικαιοσύνη. “Κλειδιά” οι λογαριασμοί σε Ελβετία και Γερμανία, όπου βρίσκονται τα μεγάλα ονόματα. 

Τη στιγμή που αδικήματα πολιτικών, που έχουν τελεστεί μέχρι το 2007, έχουν παραγραφεί όπως αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου, η Εξεταστική έχει στα χέρια της, ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάδας Μιχάλη Χριστοφοράκου, που δίνει εντολή να δοθεί 50% “των συμφωνηθέντων” σε υπουργό. Το σημείωμα αφορά υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή και γράφτηκε το 2008. Αυτό σημαίνει ότι αν όντως το κουβάρι αυτού του σημειώματος φτάσει στην άκρη έγκαιρα, υπάρχει περίπτωση ο υπουργός να αντιμετωπίσει το Ειδικό Δικαστήριο. 

Καταψήφισε το ΚΚ Ουκρανίας τα στρατιωτικά γυμνάσια με το ΝΑΤΟ

Associated Press
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε υπέρ της άδειας εισόδου των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων. Υπέρ ψήφισαν 394 βουλευτές από τους απαραίτητους 226. Υπέρ ψήφισαν οι παραβρισκόμενοι βουλευτές όλων των κομμάτων («Κόμμα των Περιοχών» 169 , το «Μπλόκο της Γιούλιας Τιμοσένκο» 146 ψήφους, την «Ουκρανία μας - Λαϊκή αυτοάμυνα» 56, το «Μπλόκο του Λιτβίν» 19, καθώς και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές. Ενώ καταψήφισαν οι 27 βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.