Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΜΕ : Για τον αγώνα τον Οδηγών Τεχνιτών στα ΕΛΤΑ.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τη στήριξη του στον αγώνα των Οδηγών Τεχνιτών στα ΕΛΤΑ οι οποίοι κινητοποιούνται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Με απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Οδηγών Τεχνιτών ΕΛΤΑ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τετάρτη, 7 Γενάρη, έως και την Παρασκευή 9 Γενάρη 2015 ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να παραδώσει σε ιδιωτική εταιρία την υπηρεσία χρηματαποστολών.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας -Καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι


Σε σχόλιό του, για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική και πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού "Charlie Hebdo".

Άκτιο: Νέα συγκέντρωση στα διόδια ενάντια στις απολύσεις.


Με νέα συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 8 Γενάρη, στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης στο Άκτιο,  εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής απάντησαν  αγωνιστικά στις απολύσεις των εργαζομένων της επιχείρησης και την αντικατάστασή τους με νέους κάτω των 25 ετών που είναι φθηνότεροι. Η συγκέντρωση έγινε υπό την έντονη παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, αλλά οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο μιας λωρίδας κυκλοφορίας στο ύψος των διοδίων.

Στερεά Ελλάδα: Περιοδείες και συγκεντρώσεις με υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ.

Δεκάδες περιοδείες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ οργώνoντας τη Στερεά Ελλάδα από τις 10 έως τις 13 Γενάρη.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων είναι το παρακάτω:
Σάββατο 10 Γενάρη
Εύβοια
  • 11 π.μ. περιοδεία στο Βαθύ και το Φάρο Αυλίδας με τον Γιάννη Τζαβάρα.
  • 11 π.μ περιοδεία με τον Κώστα Τράκο στις Κονίστρες.
  • 6 μ.μ. περιοδεία στον Αγ. Αθανάσιο και στις 7 μ.μ. ομιλία στους Καθενούς με τον Γιάννη Τζαβάρα και την Γεωργία Πύθουλα.

Μα είναι ίδιοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Πολλές φορές μπαίνει στο ΚΚΕ το ερώτημα αν ταυτίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η θέση του Κόμματος σε αυτό το ζήτημα;



Είναι σαφές ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδεολογικές, πολιτικές, ιστορικές διαφορές. Επίσης, η ΝΔ είναι υπέρ ενός πιο περιοριστικού μείγματος οικονομικής πολιτικής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ενός πιο επεκτατικού. Μια διαφορά ακόμα είναι ότι η ΝΔ έχει συγκροτήσει μόνη της ή σε συνεργασία κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνήσει ακόμα. Διαφορές που σκόπιμα διογκώνονται τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να στηθεί το γνώριμο προεκλογικό παιχνίδι της πόλωσης.
Το ερώτημα είναι τι σημασία έχουν αυτές οι διαφορές για το λαό, την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι υποψήφιοι της Ο.Κ.Δ.Ε. σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι της Ο.Κ.Δ.Ε.



  1. Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΙΤΣΩΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ   (άνεργη, απόφοιτος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ)
ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ   (δικηγόρος)

  1. B΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ   (τηλεφωνήτρια στη VODAFONE, συνδικαλίστρια Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-WIND-VICTUS, μέλος “Επιτροπής Δράσης Περιστερίου”)
ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ   (μηχανολόγος μηχανικός σε εργοστάσιο, μέλος Δημοτικής Κίνησης “Εργατική Αντεπίθεση στο Γαλάτσι”)

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κ.Κ.Ε. όπως το ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κ.Κ.Ε.

 Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται η σ. Αλέκα Παπαρήγα.
- Επίσης ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ιστορικός, συνεργαζόμενος με το Κόμμα, Γιώργος Μαργαρίτης.
- Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.
- Ο Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, της ΠΑΣΥ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς.
- Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος.

Την Τετάρτη θα ξανακυκλοφορήσει η Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του περιοδικού, θα τυπωθούν 1.000.000 αντίτυπα (η
μέση κυκλοφορία του αγγίζει τα 45.000 φύλλα)

(μία συγκλονιστική φωτογραφία της Monde,
λίγο μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo)  


«Θα συνεχίσουμε, αποφασίσαμε να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι» δήλωσε ο χρονικογράφος του Charlie Hebdo Πατρίκ Πεγιού ενημερώνοντας ότι η εφημερίδα θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι «η συντακτική ομάδα θα συνέλθει σύντομα». «Θα το κάνουμε στα σπίτια μας, θα τα βολέψουμε» είπε ο Πεγιού όταν ρωτήθηκε που θα δουλέψουν οι συντάκτες. Τα γραφεία της εφημερίδας δεν είναι προσβάσιμα.

Κρήτη: Περιοδείες και εξορμήσεις της Οργάνωσης Περιοχής της ΚΝΕ για τις εκλογές.

Σειρά περιοδειών και εξορμήσεων θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, μπροστά στη μάχη των εκλογών.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων έχει ως εξής:
Πέμπτη 8 Γενάρη:
  • Στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου, του Όμιλου INTITEX (ZARA, BERSHKA, PULL+BEAR, OYSHO, MASSIMO TUTTI, STRADIVARIUS), στα HONDOS, στα FULLAH SUGAH, με επικεφαλής τη Χριστοδουλοπούλου Νικολέττα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Κρήτης.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Την Κυριακή η εκδήλωση για τα 96 χρόνια του Κόμματος.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


Την Κυριακή 11 Γενάρη, στις 18.30, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για τα 96 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του Κόμματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρική παράσταση, ειδικά σχεδιασμένη για την επέτειο των 96 χρόνων, με συμμετοχή άνω των 200 συντελεστών.
Το σενάριο της παράστασης βασίζεται σε κείμενα των Β. Ι. ΛένινΒλ. ΜαγιακόφσκιΓ. Ρίτσου και Μπ. Μπρεχτ.

Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου - Ευρώ ή Δραχμή


Παρατήρηση πρώτη: Εκτός από το ξεκατίνιασμα υπάρχει και η πολιτική ανάλυση. Εκτός από την κινδυνολογία υπάρχει και η αλήθεια των πραγματικών και όχι των κατασκευασμένων διλλημάτων. Εκτός από την αερολογία που βαφτίζει σαν «πολιτική αντιπαράθεση» τον σκυλοκαυγά υπάρχει και ο καθαρός αέρας της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης που προάγει την πολιτική σκέψη.
Παρατήρηση δεύτερη:

Λάρισα: Περιοδείες και ομιλίες του ΚΚΕ την Πέμπτη.


Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου κλιμάκια των Τομεακών Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν, την Πέμπτη 8 Γενάρη, τις ακόλουθες περιοδείες και ομιλίες.
Στις 7.00 π.μ. στη ΔΕΥΑΛ με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ.
Στις 9.00 π.μ. στο ΠΝΝΛ και στο ΕΚΑΒ με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη και την Κική Θεοδώρου.