Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτουν πως ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. χρηματοδοτούσαν τους νεοναζί !

 To Μάρτιο του 2004, ο Χάρης Κουσουμβρής, πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, έδωσε συνέντευξη στον Στέλιο Βραδέλη, στον “Ταχυδρόμο” της εφημερίδας “Τα Νέα”, στην οποία ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:



Ταχυδρόμος”: Πως συντηρείται οικονομικά η οργάνωση;

Χάρης Κουσουμβρής:Ως ταμίας της “Χρυσής Αυγής”΄, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται μια οργάνωση.

Ταχυδρόμος”: Τότε ποιος την ενίσχυε;

ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ : Στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης έχει θέση κάθε νέος και νέα.

Ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στο 38ο Φεστιβάλ



Στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το βράδυ του Σαββάτου στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και πριν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Η ομιλία του είχε ως εξής:

Τροχαίο ατύχημα στην Κύπρο με τραυματίες Έλληνες ηθοποιούς.



Στο Γενικό Νοσοκομείο  Λεμεσού παραμένει για νοσηλεία η Χρύσα Ρώπα.



Οκτώ γνωστοί ηθοποιοί, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για θεατρικές παραστάσεις, τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, ενεπλάκη σε τροχαίο με άλλα δύο οχήματα, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού.
 Μεταξύ των ηθοποιών είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Χρύσα Ρώπα.

«Τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες» φώναζαν εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής που μετέβησαν στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο.


 Οι γερμανοτσολιάδες φώναζαν «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά»

Ανάμεσά τους ήταν 7 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε ότι «οι γιορτές αυτές είναι γιορτές μνήμης και όχι γιορτές μίσους. Τώρα που η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει, αυτές οι γιορτές θα γίνουν εθνικές».

Οι τρομοκράτες-φονιάδες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να σφάζουν αμάχους.Όκτώ γυναίκες νεκρές από αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν.


Οκτώ γυναίκες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ τα ξημερώματα στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

.(Reuters / Lucas Jackson)

"Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τα ξημερώματα στη συνοικία Αλινγκάρ της επαρχίας Λαγκμάν την ώρα που οι γυναίκες μάζευαν ξύλα για το τζάκι", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Τζαμιγιατουλάχ Χαμίντι.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας για την προκλητική παρουσία της χρυσής αυγής στο μνημόσυνο του Ομαδικού Τάφου στα Γιαννιτσά.


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
 Όχι στην προσβολή της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στα Γιαννιτσά

Έξω οι γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής από τα Γιαννιτσά   
       

  Η μνήμη των 114 συμπολιτών μας, που πριν από 68 χρόνια δολοφόνησαν οι ΝΑΖΙ με τους ντόπιους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες του Πούλιου, προσβλήθηκε βάναυσα από την απαράδεκτη πρόσκληση των πολιτικών απογόνων τους, της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ.


Κ.Κ.Ε. 



 «Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ.Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση.

Το δηλητήριο της «Χρυσής Αυγής».Επίκαιρο άρθρο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη.


Το δηλητήριο της «Χρυσής Αυγής»

Η προβολή της ιστορίας με την αιμοδοσία της «Χρυσής Αυγής» έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της φασιστικής, δολοφονικής οργάνωσης. Πρόβαλλαν ότι το αίμα που μαζεύουν θα πηγαίνει μόνο σε Ελληνες και όχι σε μετανάστες και δήλωναν ότι αυτό το κάνουν για τον ελληνικό λαό που υποφέρει από τους «μετανάστες».

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την επέτειο της φυλάκισης των 5 Κουβανών ηρώων.


Το ΑΚΕΛ εκφράζει για ακόμη μια φορά την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον αγώνα των 5 ηρώων και του λαού της Κούβας για άμεση απελευθέρωση τους, οι οποίοι για 12 χρόνια κρατούνται παράνομα από τις αρχές των ΗΠΑ.



Οι 5 Κουβανοί ήρωες αποτελούν παράδειγμα αγωνιστών για παρεμπόδιση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της χώρας τους, η οποία υπήρξε θύμα τέτοιων επιθέσεων με αποκορύφωμα την ανατίναξη του κουβανικού αεροσκάφους  το 1973 από τον Λουίς Ποσάδα Καρίλες, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερα μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ. 

Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στη σχολική τάξη.Ένα ενδιαφέρον άρθρο στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.


Αναδημοσίευση άρθρου από το  μπλογκ Περί Μαθησιακών Δυσκολιών


Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι αναπηρία, δεν είναι πρόβλημα, είναι απλά δυσκολίες! Το σχολικό σύστημα δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργεί παραμελημένα παιδιά. Η ενθάρρυνση μπορεί να γίνει θετικό κίνητρο, ενώ η μείωση της αξίας πλήττει το μαθητή στην εικόνα που έχει για τον εαυτό του.

Όχι στην απόρριψη!

Μνημόνια και Σοβιέτ.Γράφει ο Θανάσης Καρτερός.


Μνημόνια και Σοβιέτ
 
 


Αν υποθέσουμε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξέρει τι λέει, τότε το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ήταν ότι σε κάποιες τουλάχιστον πλευρές της αντέγραφε τα Σοβιέτ. Αν υποθέσουμε μάλιστα ότι και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης ξέρει τι λέει, τότε η άποψη αυτή καθίσταται σχεδόν επίσημη άποψη της Ν.Δ., γιατί κι αυτός διέκρινε και μάλιστα πρώτος τον σοβιετικό δάκτυλο στην οικονομία. Και δεν είναι όποιος-όποιος, είναι ο γραμματέας του κόμματος.

ΔΗΜΑΡ : Πέρα για πέρα αντιδραστική η «κυβερνώσα αριστερά».Άρθρο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη.


 Η περίπτωση της ΔΗΜΑΡ το επιβεβαιώνει περίτρανα και δικαιώνει το ΚΚΕ που δεν υπέκυψε στις προεκλογικές πιέσεις ...

Πασχίζοντας να ανταποκριθεί στο ρόλο που της ανατέθηκε με τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ απογειώνει τον εμπαιγμό των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ανάγοντας σε υπέρτατο στόχο τη στρατηγική επιλογή της ντόπιας πλουτοκρατίας για παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ, αναδεικνύεται σε ένθερμο υποστηριχτή των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται.

Άνοιξη κι ανοιχτήρι - Της Λιάνας Κανέλλη .


Βράζει ο κόσμος της δουλειάς απ' άκρο σ' άκρο στη Γη. 

Απ' τις ματωμένες στοές των νοτιοαφρικάνικων ορυχείων ως τα εργοστάσια με τους τριακόσιους νεκρούς από πυρκαγιά στο Πακιστάν. Ζωές πατημένες, καλά κρυμμένα πτώματα πίσω από τις ερμηνευτικές αθλιότητες των ντελάληδων της ενημέρωσης.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Να δείξουμε στους ταξικά αδικημένους το δρόμο για το λυτρωμό. Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Φεστιβάλ.


Πλημμύρισε προχτες βράδυ το πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Χιλιάδες πέρασαν τις πύλες του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι εκδηλώσεις του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα. Να περιδιαβούν τα σοκάκια της κόκκινης πολιτείας. Να ανασάνουν διαφορετικό «αέρα», καθαρό. Να γίνουν δέκτες και πομποί της πρότασης του ΚΚΕ και της νεολαίας του, της ΚΝΕ που αποτυπώθηκε σε κάθε σημείο του.



Προχτες, ώρα 9 μ.μ. Εν αναμονή των κεντρικών ομιλιών απ' τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη, ο χώρος που απλώνεται μπροστά απ' την κεντρική εξέδρα είναι ήδη γεμάτος. Με δυσκολία οι μαζικότατες προσυγκεντρώσεις που καταφτάνουν ανοίγουν δρόμο και παίρνουν τη θέση τους ανάμεσα στους ήδη συγκεντρωμένους. Μια μεγάλη σε όγκο, μοναδική σε παλμό πολιτική συγκέντρωση έχει συγκροτηθεί. Τα κόκκινα λάβαρα διαρκώς ψηλά. Τα συνθήματα ακατάπαυστα. Το μήνυμα καθαρό: «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή».
Ολόκληρες οι ομιλίες της Αλέκας Παπαρήγα και του Θοδωρή Χιώνη θα δημοσιευτούν στον αυριανό κυριακάτικο «Ριζοσπάστη».
Μιλώντας χτες βράδυ στο Φεστιβάλ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων: