Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ασφαλιστικό χαράτσι για διπλοεργαζόμενους - ΑΦΟΡΑ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ χαράτσι χωρίς ουσιαστική ανταπόδοση ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση σε περίπου 600.000 εργαζόμενους που έχουν διπλή απασχόληση.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο και με μοναδικό στόχο την αύξηση των εσόδων των ταμείων, το υπουργείο Εργασίας θα υποχρεώσει όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων να ασφαλίζονται εκτός από τον κύριο φορέα τους και στο αντίστοιχο κλαδικό ταμείο της δεύτερης απασχόλησής τους. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει:
-Περίπου 100.000 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες και δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι όταν έχουν μια ετεροαπασχόληση δεν υποχρεούνται μέχρι σήμερα σε αντίστοιχη ασφάλιση, έστω και αν πρόκειται για εντελώς διαφορετικό κλάδο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.; - Υπερβολικοί οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ΕΕ


Σχολιάζοντας τις αποφάσεις των χωρών της ευρωζώνης για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε τους πανηγυρισμούς για τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον υπερβολικούς. Κανένα πρόβλημα δεν έχει λυθεί, και κανένα σχέδιο δεν εμφανίζεται για το πώς θα αξιοποιηθεί η πίστωση χρόνου που κερδήθηκε. 

Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα


Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα τα εμπορικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έτσι στην Αθήνα, από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Την Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από 13:00-19:00, ενώ το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

ΠΟΛΩΝΙΑ - Σταθερά στην αιχμή του αντικομμουνιστικού δόρατος


Ετοιμάζουν μουσείο ξαναγραψίματος της Ιστορίας και μουσείο με την επωνυμία «Ευρωπαϊκό Κέντρο Αλληλεγγύης», όπου θα αναδειχτεί η δράση των αντεπαναστατών που συνέβαλαν στην ανατροπή του σοσιαλισμού στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
                       Οι κομμουνιστές στην Πολωνία πρωτοστατούν σήμερα στην πάλη ενάντια στην εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ιμπεριαλιστών 
          Associated Press            
Ο έντονος αντικομμουνισμός που διεξάγεται σε πολλές χώρες εκφράζεται με μεγάλη ποικιλομορφία. Εκτός από τα γνωστά, απαγορεύσεις συγκεκριμένων κομμουνιστικών κομμάτων, συμβόλων, ποινικοποίηση οργανώσεων και μεμονωμένων ανθρώπων, η άρχουσα τάξη ...εφευρίσκει συνεχώς νέους τρόπους επιβολής της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας ώστε να αμαυρωθεί ο σοσιαλισμός και όλες οι κατακτήσεις του.
Αυτή τη φορά, η «είδηση» έρχεται από την Πολωνία, μια χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ που έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο τον αντικομμουνισμό στο άρθρο 13 του Συντάγματος. Εκτός των άλλων, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων που έχουν γεννηθεί μετά τον Αύγουστο του 1972 έχουν κληθεί να υποβάλουν γραπτώς δηλώσεις «φρονημάτων» ώστε να «αποκαλυφθεί οποιαδήποτε συνεργασία τους με τις μυστικές υπηρεσίες» την περίοδο του σοσιαλισμού.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ,στον πόλεμο που μας κήρυξε το κεφάλαιο



ΕΕ, κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. εντείνουν την καθολική επίθεση διαρκείας σε κάθε δικαίωμα του λαού, προς όφελος της πλουτοκρατίας

Ούτε ώρα χαμένη. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σαν μια γροθιά να δώσουμε ενιαία απάντηση σε κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Πόλεμος στον πόλεμό τους. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κοινωνική συμμαχία, αντεπίθεση, διεκδίκηση όλων των αναγκών μας, ανατροπή της βαρβαρότητας. Η νέα στρατηγική «Ευρωπαϊκή Ενωση 2020» είναι μια διαρκής επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προωθεί σαρωτικές ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία. Στόχος η δημιουργία συνθηκών για ακόμη φτηνότερους εργάτες ώστε να μπορέσει το ευρωενωσιακό κεφάλαιο να βγει αλώβητο από την κρίση, να προχωρήσει σε επενδύσεις και να αντεπεξέλθει στον οξύτατο διεθνή ανταγωνισμό.

«Ενημερώνουν» στήνοντας ειδήσεις με ψέματα...ΜΕGA ΨΕΜΑΤΑ



Πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ προχτές. Καμπουράκης, Οικονομέας με συνδαιτυμόνες Σαραντάκο (δικός τους), Γ. Παπαχρήστο των «Νέων», Τ. Παπά της «Ελευθεροτυπίας» και Α. Σιδηροκαστρίτου της «ΕΣΠΡΕΣΟ». Ολίγον δηλαδή από το «αφάν κατέ» της αστικής δημοσιολογίας, κριτές των πάντων, κυριολεκτικά χωρίς αληθή κρίση, ή πιο σωστά συνειδητά σκόπιμα και στοχευμένα για να καλλιεργούν στην ψυχολογία των ανθρώπων του μόχθου την έχθρα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με ευαίσθητα ζητήματα όπως η υγεία. 
Είπε, λοιπόν, η κυρία του πάνελ ότι ασθενής στον Ευαγγελισμό, λόγω της κινητοποίησης των γιατρών, αναγκάστηκε να κάνει εξετάσεις σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, που τις πήγε στον Ευαγγελισμό για να τις δουν οι γιατροί όταν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. 

Ανακοίνωση νΚΑ για τη σύλληψη του Μάριου Ζ.


Αρχικά επιτέθηκαν «ζαρντινιέρες», στη συνέχεια κρίθηκαν ύποπτα κάποια πράσινα παπούτσια, έπειτα θεωρήθηκαν σχεδόν πειστήριο οι πιζάμες κάποιου νεαρού και λίγες ημέρες πριν το μπουρνούζι ενός νέου, του Μάριου Ζ. Το έγκλημα που «διέπραξε» ο δάσκαλος κολύμβησης στις πισίνες του ΟΑΚΑ ήταν πως διαδήλωσε μαζί με χιλιάδες απεργών και νεολαίων στους δρόμους της Αθήνας, την Πέμπτη 11/3. Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που συλλαμβάνεται κόσμος στον «σωρό» και κρατούνται χωρίς καν ενδείξεις, με μοναδική διακιολογία τις καταθέσεις αστυνομικών. Για κακή τύχη της «δικαιοσύνης» η στιγμή της σύλληψης καταγράφηκε από πολλές φωτογραφικές μηχανές και βίντεο. Στοιχεία βέβαια που δεν έπεισαν τον εισαγγελέα.

Μίζες - ρεκόρ για τα υποβρύχια - Πάνω από 5% οι προμήθειες που πληρώθηκαν -Μόνο για το «Παπανικολής» δόθηκαν 10 - 12 εκατ.


 Μετά τη Siemens, τη ΜΑΝ, την Daimler και η γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG φέρεται να έδωσε μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κερδίσει το συμβόλαιο για την κατασκευή των υποβρυχίων 214 του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το 2000 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις που έγιναν στην Εισαγγελία του Μονάχου από στελέχη της εταιρείας, οι προμήθειες που κατεβλήθησαν στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπέρασαν το 5%, ενώ μόνο για την περίπτωση του «Παπανικολής» κατεβλήθησαν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ για... «χρήσιμες πληρωμές».