Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 26 Ιούνη.


Πολιτικές συγκεντρώσεις , με κεντρικό σύνθημα  «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβέρνησης - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Ιούνη οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αθήνα και σε μια σειρά άλλες πόλεις της χώρας.
Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί οι εξής:
- Θεσσαλονίκη: 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Αμφισσα: 7.30 μ.μ., στην πλατεία Λαού. 
Άργος: 8 μ.μ., στην Πλατεία Αγίου Πέτρου
- Αγρίνιο: 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Αίγιο: 8.30 μ.μ., στην πλατεία Λαύρας.
- Αλεξανδρούπολη: 7 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με τίτλο«Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», αναφέρει τα εξής:
«Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα-λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ' αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες στο ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.