Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε : Δεδουλευμένα εκπαιδευτικών

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Τη στιγμή που δίνονται εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και συνολικότερα στο μεγάλο κεφάλαιο. Τη στιγμή που για την προώθηση της αντιδραστικής στρατηγικής της δια βίου μάθησης δίνονται εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί πρόκληση η μη πληρωμή στοιχειωδών υποχρεώσεων και δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα δεν έχουν πληρωθεί, στον εάν ή άλλο βαθμό:
  • Οι περσινοί ωρομίσθιοι βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα και σε ορισμένα σχολεία δεν έχουν πληρωθεί εξ ολοκλήρου τη σχολική χρονιά 2009-2010
  • Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) σε μόνιμους - συντονιστές για χρονιά 2008-2009 και 2009-2010.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για την αιφνιδιαστική επιδείνωση της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας» και τη μελλοντική αξιοποίηση της για καταστολή διαδηλώσεων

Ένα πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικών ελευθεριών είδε το φως της δημοσιότητας. προκαλώντας άλλη μία πληγή στο ήδη σοβαρά τραυματισμένο και αποψιλωμένο κράτος δικαίου. Οι αλλαγές που αιφνιδιαστικά επήλθαν στις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, δηλαδή στο γνωστό «τρομονόμο», εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες . Το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΝ εκφράζει την αποδοκιμασία του στις νέες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες μάλιστα συνιστούν νέο κρούσμα αντισυνταγματικότητας καθώς ψηφίστηκαν από το θερινό τμήμα της Βουλής και όχι από την αρμόδια για τέτοιου είδους ζητήματα Ολομέλεια της Βουλής.

Δήλωση του Προεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη σημερινή συγκέντρωση των συμβασιούχων έξω από τον Αρειο Πάγο

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα μαζί με τους συμβασιούχους έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο όπου ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί συζήτηση για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μεταφέροντας το ακόλουθο μήνυμα στους εργαζόμενους.«Η σημερινή σας μαζική παρουσία εδώ σηματοδοτεί ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα είτε με πολιτική είτε με δικαστική απόφαση να στερήσει το δικαίωμα της εργασίας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, νέους στην πλειοψηφία τους, που σε αυτήν την περίοδο κρίσης κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει το δικαίωμα στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ - Παγίδα ο «αντιμνημονιακός» χαρακτήρας των εκλογών

Στο Δημαρχείο Χολαργού μίλησε χτες το απόγευμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
 
Με την επισήμανση ότι οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν χαρακτήρα γενικευμένης πολιτικής μάχης, αλλά και ότι δεν αρκεί απλά το «όχι στο μνημόνιο» που καπηλεύονται διάφοροι «ανεξάρτητοι», «προοδευτικοί», «αντάρτες» υποψήφιοι περιφερειάρχες, μίλησε στο Δημαρχείο Χολαργού χτες το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια δήμαρχος Χολαργού - Παπάγου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Θ. Παφίλης αποκάλυψε την κοροϊδία και τις αυταπάτες που καλλιεργούνται για να εκφράσει η λαϊκή ψήφος στήριξη στην κυβερνητική πολιτική. «Το να πει κανείς είμαι "κατά του μνημονίου", δε λέει τίποτα», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει ο Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος στηρίζεται και από τον ΣΥΝ, ότι δηλαδή ψηφίστε μας να πείσουμε την κυβέρνηση ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Και μάλιστα - συνέχισε ο Θανάσης Παφίλης - μέσα στην ΕΕ! Μα, αλήθεια, δεν είναι η ΕΕ ένας από τους εταίρους του μνημονίου; Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι η υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, σημείωσε. Την ίδια κοροϊδία απευθύνει στους εργαζόμενους και ο Γ. Δημαράς, ο οποίος, λέει, ψήφισε «παρών» στη Βουλή όταν κατατέθηκε προς ψήφιση το μνημόνιο, αλλά θα εφαρμόσει τον «Καλλικράτη» και έχει στηρίξει όλα τα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αποτελούν το σπόνδυλο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ανακοίνωση από ΕΕΚ-τροτσκιστές Λιβαδειάς


Τραμπουκικός, αντεργατικός σχεδιασμός από μέρους της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεβαδιάς εναντίoν συνδικαλιστών του συνεταιρισμού.
Με ψευδείς κατηγορίες, και συμπεριφορά επιστατών παλιών τσιφλικάδων, απέλυσαν τον πρόεδρο του σωματείου που διεκδικούσε τα δεδουλευμένα των εργατών, (η υπόθεση εκδικάζετε στην Λιβαδειά 23/9/10).
Συνεχίζοντας την ιδία τακτική τώρα παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο τις εργάτριες, Στρου Βασιλική και Μπαφινα Παναγιουλα, γιατί διεκδικούσαν τους μισθούς ενός χρόνου και με την συμμετοχή τους στο ΔΣ συμπαραστέκονται στον απολυμένο πρόεδρο.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην Κοζάνη

«Ο πρωθυπουργός κάπου δέκα, δεκαπέντε μέρες - δεν ξέρω και είκοσι - είναι εκτός Ελλάδας. Δε θα σταθούμε σε αυτό, γιατί είτε είναι εκτός Ελλάδας, είτε είναι εντός Ελλάδας, η πολιτική είναι αντεργατική και αντιλαϊκή.
Ποιο είναι, λοιπόν, το κύριο ζήτημα, που έθεσε ο πρωθυπουργός έξω και με βάση αυτό καθόρισε και ποιους θα συναντήσει και πώς θα συμπεριφερθεί; Καταρχήν πήγε έξω για να εξασφαλίσει τη κερδοφορία του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κεφαλαίου,  τη συμμετοχή του σε όλο αυτό το διεθνές παιχνίδι για την εξασφάλιση ενός μεριδίου στα κέρδη, είτε με επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσουν σε βάρος άλλων επενδύσεων, είτε για επενδύσεις στο εξωτερικό. Τι πρόσφερε εκεί; Ποιο ήταν το κύριο επιχείρημα του; Είπε ότι εμείς στην Ελλάδα είχαμε το θάρρος - εμείς το λέμε θράσος - να πάρουμε μια σειρά μέτρα, που σε άλλες συνθήκες αν δεν είχαμε την κρίση θα χρειαζόταν χρόνος και τα πήραμε μέσα σε λίγο διάστημα.

Γ. Παπανδρέου: Αποθανέτω η ψυχή του μετά του μνημονίου - Επίπλαστη η εικόνα παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ

 
     Επίπλαστη η εικόνα παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ - http://www.prin.gr



Στον Καραμανλή πήρε τρία ολόκληρα χρόνια για να εμφανιστεί στη ΔΕΘ ανθρώπινο ράκος που δυσανασχετούσε ακόμη και με τις κάθε άλλο παρά απρόσμενες ερωτήσεις και κοιτούσε το ρολόι του περιμένοντας να τελειώσει το μαρτύριο. Στον Παπανδρέου δεν χρειάστηκε ούτε ένας χρόνος. 
Πέρυσι τον Σεπτέμβρη, μιλώντας ως εν αναμονή πρωθυπουργός, άγγιξε κατά κοινή παραδοχή το ανώτερο σημείο της πολιτικής του καριέρας, υποδεικνύοντας έτσι και στους επικοινωνιολόγους το «κρυμμένο μυστικό» της λαϊκής απήχησης: Οι φιλολαϊκές εξαγγελίες, η υπόσχεση βελτίωσης των όρων ζωής των εργαζομένων.

HΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ-Ο «πολίτης» Σγουρός ψηφίζει Παφίλη!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Αν κρίνουμε από το πώς ξεκίνησαν, το τι θα ακούσουμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τους εντός και τους πέριξ του ΠΑΣΟΚ υποψήφιους δε θα έχει προηγούμενο.
Προχτές, για παράδειγμα,
στην πιο γκροτέσκα εκδοχή αυτού που λέει ο Σαίξπηρ, ότι ο Διάβολος για τις ανάγκες του είναι ικανός να απαγγείλει ακόμα και την Αγία Γραφή,
ο κ. Σγουρός - αφού χρειάστηκε περίπου δέκα λεπτά για να θυμηθεί αν είναι ή δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ (τελικώς, θυμήθηκε ότι είναι...) -
δήλωσε: «Σαν πολίτης είμαι κατά του μνημονίου»!
*
«Σαν πολίτης»...
Ε, άμα λοιπόν, «σαν πολίτης» ο κ. Σγουρός είναι «κατά του μνημονίου», τότε (ο κ. Σγουρός) δεν έχει κανένα λόγο να πάει στις εκλογές και να ψηφίσει τον... κ. Σγουρό. Γιατί, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο «σαν πολίτης» κ. Σγουρός,
ο «άλλος» (ο κ. Σγουρός, ντε!)
«σαν περιφερειάρχης», «σαν νομάρχης», «σαν εκλεκτός» του Παπανδρέου, «σαν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ», «σαν μέλος του ΠΑΣΟΚ», είναι με το μνημόνιο!

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ο απίστευτος τυχοδιοκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ο απίστευτος τυχοδιοκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία

Οι υποψηφιότητες του ΣΥΝ στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους

ΠΗΓΗ: WWW.ENET.GR

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ενέκρινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τις υποψηφιότητες του κόμματος στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες, τους οποίους παρουσίασε ο Γραμματέας κ. Δ. Βίτσας είναι οι:
Αττικής: Α. Μητρόπουλος, Β. Αιγαίου: Βασίλης Τεντόμας, Ν. Αιγαίου: Νίκος Συρμαλένιος, Κρήτης: Γιώργος Σταθάκης, Πελοποννήσου: Θανάση Πετράκος, Δ. Ελλάδας: Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιονίων Νήσων: Θόδωρος Γαλιατσάτος, Ηπείρου: Γιάννης Παπαδημητρίου, Θεσσαλίας: Κώστας Πουλάκης, Δυτικής Μακεδονίας: Αντώνη Κύρηνας, Κεντρικής Μακεδονίας: Τάσος Κουράκης, Στερεάς Ελλάδας: Νίκος Σκουπής.
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Απάντηση στην κριτική του σ. Α. Νταβανέλου και της ΔΕΑ στο «Ξ»


Άρθρο του Αλέξανδρου Πραντούνα

Η ΔΕΑ, μέσα από άρθρο του σ. Αντώνη Νταβανέλου (Εργατική Αριστερά, τ.227, 15/9/10) ξεσπά σε μια μετωπική επίθεση ενάντια στο «Ξ» με αφορμή την κρίση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την διάσπαση των δυνάμεων του μπροστά στις περιφερειακές εκλογές.

Ο σ. Νταβανέλος και η ΔΕΑ καταφέρονται ενάντια στο «Ξ» με βαριές εκφράσεις για «προσφορά καλών υπηρεσιών στην ηγεσία του ΣΥΝ», για «δήθεν» και «τάχα» ενωτικές προτάσεις, για «προφανείς σκοπιμότητες» και «κρύψιμο» πίσω από την πρόταση υποψηφιότητας του σ. Δρίτσα που λειτούργησε ως «φύλλο συκής».

Οι κατηγορίες της ΔΕΑ είναι (για άλλη μια φορά) πολύ βαριές για να μείνουν αναπάντητες. Πόσο μάλλον που τα όσα γράφει απέχουν πολύ από την αλήθεια.