Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 6 Νοέμβρη.



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ 10,30 π.μ.
πλ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ωρα 10.00 π.μ.



ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Συγκεντρώσεις αύριο σε όλη την Αττική Πλατιά δράση για την επιτυχία της απεργίας.



Με 54 συγκεντρώσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές ρίχνονται στη μάχη για την προπαγάνδιση και την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 6 και 7 Νοέμβρη, προχωρώντας σε μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες στις συνοικίες του Λεκανοπεδίου.



Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις που έχουν οριστεί - για αύριο Σάββατο - είναι οι εξής:
  • Αθήνα:

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το ζήτημα της μη ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.


Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ δεν ψηφίστηκε στην επιτροπή και στην Ολομέλεια θα πάει μόνο για συζήτηση, με την αιτιολογία του δημοσιονομικού κόστους. Ένα σχόλιο γι' αυτό και αν το ΚΚΕ εμμένει στη θέση του.


«Δεν φέραμε την πρόταση νόμου κατάργησης του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο υπέρ του λαού από την κρίση.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.


Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση,  με κατεπείγουσες διαδικασίες,  για ψήφιση στην Βουλή,  θα βυθίσει τον λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.



Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του  ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός. Για να καταψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ζητά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν δικαιολογείται να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού .

Από τους εφοπλιστές 80 εκατ. ευρώ, από τους ανάπηρους 82 εκατ. ευρώ! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όσον αφορά στο... «μεγαλείο» της πολιτικής τους.


Προσέξτε:
Στο κείμενο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» (ΜΠΔΣ), που παρουσίασε χτες η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις«προτεινόμενες παρεμβάσεις» στα δημοσιονομικά, με στόχο - πάντα - τη «σωτηρία» της χώρας.

Πύργος: Απέβαλαν την μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά στην παρέλαση !


Πύργος: Απέβαλαν την μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά στην παρέλαση !




Την ώρα που τα παιδιά και οι μαθητές βιώνουν ίσως περισσότερο από όλους μας την άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινωνία από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν η Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο 2ο Λύκειο Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε η 17χρονη Νάσια Μπέλια, η μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υψώσει την γροθιά της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ : Η άμιλλα βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη !


Με αισιοδοξία και αυξημένη απαιτητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης από τις Κομματικές Οργανώσεις της Κρήτης.


Οπως σημειώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Στέλιος Αλεξάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, «παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες στο νησί, την εκτίναξη της ανεργίας τη χρονιά αυτή, μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την υπερκάλυψη του πλάνου, για να πάρει την οικονομική ανάσα που χρειάζεται το Κόμμα μας στο δύσκολο αγώνα που δίνει.

Ο τυφώνας Σάντι στην Κούβα και η κάλυψη από τα ΜΜΕ


Ο τυφώνας Σάντι πέρασε (και) από την Κούβα αλλά όχι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

                                                                                                   AP Photo/Ramon Espinosa

Η ανισότητα και η ανισοκατανομή ισχύος αποτυπώνονται και στην "ατζέντα" των ΜΜΕ. Όπως θα παρατηρήσατε, το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τη Νέα Υόρκη καταγράφηκε με ζωντανές μεταδόσεις, live streaming στο διαδίκτυο, συνεχή ενημέρωση και πολλές φωτογραφίες.

Πληρώνουν το προσωπικό τους με ρύζι και φασόλια!


Της Κατερίνας Μηναδάκη


Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν να πληρωθούν κανονικά οι 52 εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Μεσαράς που επί 10 μήνες ζουν με προϊόντα που παίρνουν έναντι του μισθού τους από το σούπερ μάρκετ της Ένωσης αλλά πάντως ... χωρίς λεφτά. Φαίνεται όμως ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και σήμερα το πρωί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων της ΕΑΣΜ ενώ δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.