Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό και όχι για το κεφάλαιο. Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ




Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, οι κάτοικοι των νησιών έχουν δικαίωμα σε Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και τη σύνδεση των νησιών μεταξύ τους με σύγχρονα και ασφαλή πλοία με φτηνά εισιτήρια. Όμως οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες που αποφάσισαν να ταξιδέψουν στα νησιά αναζητώντας λίγες μέρες ξεκούρασης πληρώνουν ακριβά τα εισιτήρια.

Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου από την Ολυμπιακή αποστολή, λόγω του ρατσιστικού σχολίου της στο twitter απασχόλησε εκτενώς και τα ξένα μέσα ενημέρωσης.



Οι Βρετανοί δεν παίρνουν σαφή θέση για τον άν ήταν αυστηρή η απόφαση αποκλεισμού της αθλήτριας, ωστόσο θεωρούν ρατσιστικό το σχόλιο.
Skynews: «Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο, ως ρατσίστρια.
Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή της χώρας της στους αγώνες του Λονδίνου επειδή διακωμώδησε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα, στη σελίδα της στο twitter».

Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!! Αυτό ήταν το μήνυμα στο twitter που "έκαψε" την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου-Δεν θα πάει Ολυμπιάδα η θαυμάστρια του Κασιδιάρη που έκανε συχνά retweet μηνύματα της Χρυσής Αυγής




Δεν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου, καθώς η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας αποφάσισε να ανακαλέσει τη συμμετοχής της, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς που επέδειξε και του ρατσιστικού μηνύματος που ανέβασε στο Twitter.
Tην είδηση της απόφασης της Ολυμπιακής Επιτροπής επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της αποστολής και μέλος της, Ισίδωρος Κούβελος.

Εισήγηση στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας 25-7-2012 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ “ Η ΕΝΟΤΗΤΑ”


Ασπρόπυργος, 25.7.2012



Συνάδελφοι
Στη σημερινή μας συνέλευση θέλουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί, όπως κάνουμε από την αρχή του αγώνα μας, για το πώς συνεχίζουμε με βάση τις νέες εξελίξεις.
Μέχρι τώρα χωρίς τη σημερινή έχουμε κάνει 18 συνελεύσεις. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που συκοφαντούνε τον αγώνα μας, λέγοντας “ότι είναι υποκινούμενος”, “ότι δεν αποφασίζουν οι ίδιοι Χαλυβουργοί, αλλά άσχετοι με τη Χαλυβουργία”, “ότι οι Χαλυβουργοί εκβιάζονται από το ΔΣ του σωματείου για να απεργούν” και άλλα.

Το ξύπνημα του Εφιάλτη - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας , τα φαντάσματα της δικτατορίας αναβιώνουν με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Η Ελληνική Τρόικα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που τόσο πολύ νοιάζεται για τη σωτηρία αυτού του τόπου τοποθέτησε στη θέση του Γενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον Αθανάσιο  Ανδρεουλάκο. Ο κύριος αυτός ήταν  βασιλικός  επίτροπος  και αντιεισαγγελέας  πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της  09/11/1968  όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας , αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ.Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη,  προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Ρέσλερ



Οι δηλώσεις Ρέσλερ, καθώς και οι γενικότερες τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, δείχνουν για πολλοστή φορά τα αδιέξοδα των καπιταλιστών και του προσωπικού τους να διαχειριστούν την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης με τη μία ή με την άλλη συνταγή, ενώ αναδεικνύουν και την όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσά τους σχετικά με το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα επωφεληθούν σε βάρος άλλων στο μοίρασμα των ζημιών.

ΔΕΘ 2012: Αρχή νέας αναμέτρησης με κίνημα ανατροπής.


Δεκάδες συνδικαλιστές εργαζόμενοι υπογράφουν κάλεσμα για την διοργάνωση ενός αγωνιστικού τριήμερου στη φετινή ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Για ανεξάρτητο κέντρο αγώνα, απεργιακή απάντηση και ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα. Το κάλεσμα απευθύνεται σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές, πρωτοβουλίες αγώνα, συνελεύσεις σε κλάδους και γειτονιές. Ταυτόχρονα με την προσπάθεια να πάρουν απόφαση όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία και συλλογικότητες (πρώτη απόφαση πήρε το Σωματείο της Αττικό Μετρό για κάλεσμα στην Καμάρα), η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί μέχρι το Σεπτέμβρη.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».


  • Αύριο στις 7.30 μ.μ., έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ η εκδήλωση τιμής στη δολοφονημένη ΚΝίτισσα
  • Κάλεσμα συμμετοχής από το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ

Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μέρα που η Σωτηρία Βασιλακοπούλου δολοφονήθηκε στην πύλη της ΕΤΜΑ και για άλλη μια χρονιά συνδιοργανώνουν εκδήλωση τιμής στη μνήμη της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ.
Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης).

ΠΑΜΕ:Ανακοίνωση-κάλεσμα ΠΑΜΕ χρηματοπιστωτικού συστήματος – ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ.


Προς τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ και τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, στους αγρότες και σε όλο το λαό



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ – ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ
Τώρα είναι ανάγκη να ξεσηκωθεί ένα κίνημα αντίστασης και οργανωμένου αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να μη χαθεί καθόλου χρόνος.
Τα συμφέροντά μας είναι κοινά. Η δική μας συμμαχία, η αποφασιστικότητά μας, η συμμετοχή μας στον αγώνα μπορούν να αποτελέσουν το μόνο ισχυρό εμπόδιο που θα καθυστερήσει και θα ανατρέψει την πολιτική που χειροτερεύει τη ζωή μας ακόμα περισσότερο.

Καπιταλισμός σάπιος μέχρι το μεδούλι.Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Ποσά συνολικού ύψους 13 τρισ. στερλινών (21 τρισ. δολάρια), όσο δηλαδή το ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας μαζί, έχουν καταφέρει να κρύψουν σε «μυστικούς» φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία και τα νησιά Καϊμάν, οι μεγιστάνες του πλανήτη. 


Αυτό αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Ομπζέρβερ», επικαλούμενη μελέτη του οργανισμού Tax Justice Network, που χρησιμοποίησε στοιχεία από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) - αποκαλούμενη και «διεθνής των τραπεζών» - και τις εθνικές κυβερνήσεις. Αν κάτι καταδεικνύει η έρευνα, είναι πως αυτά τα 13 τρισ. στερλίνες - που μπορεί να είναι και 20 τρισ. στερλίνες ή 32 τρισ. δολάρια - δεν τοποθετήθηκαν στους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους» ούτε μυστικά ούτε παράνομα.