Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι κομμουνιστές της Ρωσίας τίμησαν τον Β.Λένιν.


Με πολύμορφες δραστηριότητες τίμησαν οι κομμουνιστές της Ρωσίας την 143η επέτειο από τη γέννηση του ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης, Β. Ι. Λένιν.


Οι ηγεσίες των κομμουνιστικών κομμάτων της Ρωσίας κατέθεσαν στεφάνια σε διάφορα μνημεία του Λένιν, ενώ στην πόλη Μπέλγκοροντ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) πραγματοποίησε μαζική συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του μνημείου του Λένιν, που σχεδιάζουν οι τοπικές αρχές.

Περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Λένινγκραντ, πραγματοποιήθηκε η 7η Διεθνής επιστημονικο-πρακτική Συνδιάσκεψη με θέμα «Ο Β. Ι. Λένιν στο σύγχρονο κόσμο».

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής με θέμα: «46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου.


ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»



Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλοι και φίλες,

Νέοι και νέες,

Το ΚΚΕ είναι παρόν! Όπως πριν 46 χρόνια όταν όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Παρόν όπως πάντα. Και σε φάσεις νίκης, ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες καμπές, σε δύσκολες στιγμές για το λαό, για τους εργάτες, για τη νεολαία.

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα σχετικά με την αυταρχική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ισπανική κυβέρνηση ενάντια σε μέλη του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας και στο εργατικό κίνημα.


 Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατήγγειλε την αυταρχική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ισπανική κυβέρνηση ενάντια σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας και στο εργατικό κίνημα, την καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων και των απεργιών, επισημαίνοντας τα παρακάτω:



«Η Ισπανική κυβέρνηση και η Ε.Ε. κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνήγορος υπεράσπισης του φασίστα εκδότη της εφημερίδας "Στόχος" ο ακροδεξιός βουλευτής της Ν.Δ.Μάκης Βορίδης.Παρών και ο συνεργάτης του Α.Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης.

 Χανιά, 20-4-2013
Ανακοίνωση Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Σχετικά με τη δίκη του εκδότη της εφημερίδας “ΣΤΟΧΟΣ”

   Μετά τις 20/9/2012 όταν δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ποινή 10 μηνών τον εκδότη του ακροδεξιού «Στόχου» Σάββα Χατζηπαρασκευά, για επανειλημμένη συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον 2 μελών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, δικάστηκε την Παρασκευή 12/4/2013 στο εφετείο Αθήνας η έφεση που έκανε ο εκδότης.  Θυμίζουμε ότι η δίκη αφορούσε σε απανωτά λιβελλογραφήματα της έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης του «Στόχου», με χυδαία ψεύδη και ευφάνταστες τερατολογίες για τα μέλη του ΦΜΚ, με μεγάλες δόσεις ακραίου ρατσισμού και εθνικισμού, καθώς και προτροπές για επιθέσεις εναντίον τους.

Να αντισταθούμε στις ψεύτικες ελπίδες της κυβέρνησης
Το φως στο τούνελ τους είναι η Μανωλάδα

'Οταν λένε ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, αξιοκρατία, καταλαβαίνουμε ανεργία, απολύσεις στο δημόσιο, νέα χαράτσια...

Με νέο τρόπαιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων αναχώρησε η τρόικα προκειμένου να εκταμιεύσει άλλη μια δόση εξαθλίωσης για τον κόσμο της εργασίας. Οι 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, τις οποίες δεσμεύτηκε άμεσα να υλοποιήσει η τρικομματική κυβέρνηση, έρχονται να επισημοποιήσουν την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο και τις μαζικές απολύσεις, παρακάμπτοντας το σύνταγμα μέσω ερμηνειών που επινοήθηκαν και θεσμοθετήθηκαν ύστερα από μια φαινομενική διαβούλευση. Διαβούλευση που κάθε άλλο παρά αφορούσε το αν θα πραγματοποιηθούν οι απολύσεις στο δημόσιο, αλλά απέβλεπε στο πώς θα εξασφάλιζαν ισορροπίες έτσι ώστε να υπερβούν το σύνταγμα που ήδη έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο.
Η δήλωση του Τόμσεν ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα κάνει ό,τι της ζητήσουν οι τροϊκανοί ιμπεριαλιστές, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, επιβεβαιώνει απλώς την υποταγή του συνόλου του αστικού πολιτικού προσωπικού στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ


* Γιατί κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση;
* Τι σημαίνει παλινόρθωση του Καπιταλισμού;
*Το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ και η 6η Ολομέλεια του ΚΚΕ
* Μπορούν να νικήσουν οι σοσιαλιστικές ιδέες;

Σας καλούμε στην εκδήλωση "Η Καπιταλιστική Παλινόρθωση - Ένα κομβικό ζήτημα στην πορεία του διεθνούς και του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κινήματος"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 23 Απρίλη στις 7 μ.μ.
στο Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16, Γκάζι (Σταθμός Μετρό Κεραμικός).

Στα δύο οι Οικολόγοι Πράσινοι.Ολοταχώς για τη διάσπαση.Αποχώρησαν από το Πανελλαδικό Συμβούλιο 14 από τα 32 μέλη,ανάμεσα τους η Ιωάννα Κοντούλη και ο Μάκης Κοψίδης.



Δεκατέσσερα από τα 32 μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων απεχώρησαν από τη θυελλώδη συνεδρίαση του οργάνου το απόγευμα του Σαββάτου (20/4), δίνοντας στη δημοσιότητα πολιτική δήλωση.


Η πολιτική αυτή δήλωση περιέχει βαρύτατες κατηγορίες για την «πλειοψηφία» του οργάνου, πλειοψηφία στην οποία πρωτοστατούν ο νυν και πρώην ευρωβουλευτής του Κόμματος Νίκος Χρυσόγελος και Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η αποχώρηση και η δήλωση αυτή των 14 έρχεται ως αποκορύφωμα μιας μακράς περιόδου σφοδρών αντιπαραθέσεων και πρέπει να θεωρηθεί ως ένα μόλις βήμα πριν την οριστική διάσπαση των Οικολόγων Πρασίνων, με μομφές στην πλειψηφία για «νόθευση» των διαδικασιών, χρήση μελών της ΠΑΣΠ για τη διαμόρφωση συσχετισμών και κυρίως για τις προθέσεις σωτηρίας της πολιτικής ελίτ και των μνημονιακών επιλογών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Ανακοίνωση του Μ.Α.Σ : Για την επίθεση ενάντια σε μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα.


Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών που οδηγούν σε φαινόμενα όπως η τελευταία εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.

Πρωτομαγιά 2013 -ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ : Ήρθε η ώρα της αριστεράς !


Πρώτη Μάη 2013 


Η συγκυβέρνηση πανικόβλητη παρακολουθεί τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του Ελληνικού λαού σε όλη την χώρα. Έτοιμος να παραιτηθεί είναι  ο Αντώνης Σαμαράς και να οδηγήσει την χώρα άμεσα σε εκλογές.Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ ο Φώτης Κουβέλης μονολογούσε κάτι για κόκκινες γραμμές και έριχνε το ανάθεμα στους πρώην συντρόφους του στο ΣΥΝ ...

Με πρόχειρους και συντηρητικούς υπολογισμούς 600 με 700  χιλιάδες λαού άκουσαν το κάλεσμα των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ.