Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ : Κλιμάκωση έντασης.



Κλιμακώνεται αργά, αλλά σταθερά η ένταση στις σχέσεις της Αργεντινής και της Βρετανίας με επίκεντρο την κυριαρχία στα νησιά Φόκλαντς, Μαλβίνας για την Αργεντινή αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ενταση που ξέσπασε μετά την ομόφωνη απόφαση των χωρών της Κοινής Αγοράς της Νότιας Αμερικής (Mercosur) να αναγνωρίσουν ως επίσημη θέση τους τη θέση της κυβέρνησης της Αργεντινής και συνάμα να απαγορεύσουν στα πλοία που φέρουν τη σημαία των Νήσων να προσεγγίζουν τα λιμάνια τους, απόφαση που εξόργισε τη βρετανική κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ».


Τo «νέο» Λύκειο που παρουσίασε η επιστημονική ομάδα του Υπ. Παιδείας είναι το αναμενόμενο επιστέγασμα ενός σαθρού οικοδομήματος της γενικής εκπαίδευσης που δημιούργησε η εκπαιδευτική πολιτική των τελευταίων ετών. Ενός συστήματος που συρρικνώνεται κάθε χρόνο με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των συγχωνεύσεων / καταργήσεων σχολείων, αφήνει τους μαθητές και μαθήτριες χωρίς βιβλία και υποδομές, φορτώνει ολοένα και περισσότερα βάρη στους γονείς για τη μόρφωση των παιδιών τους, καθιερώνει ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενισχύει τις ανισότητες στη μόρφωση και αφήνει τους αποφοίτους χωρίς επαρκείς γνώσεις και επαγγελματικές προοπτικές.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για το πολυνομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη.




Με το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων το πρόβλημα των καθυστερήσεων της Δικαιοσύνης. Με τις νέες ρυθμίσεις, η ταξική και κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα γίνει ακόμη περισσότερο ακριβή, εχθρική και αντιδραστική για τα λαϊκά στρώματα και το λαϊκό κίνημα, ακόμη περισσότερο φιλική και γρήγορη για το μεγάλο κεφάλαιο, με χειροτέρευση των όρων εργασίας όλων των εργαζόμενων σε αυτήν.

Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ).


Ζαγάρας Κ. 
Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ.
Μίκης, Γλέζος, Κασιμάτης: Δεν το βάζουμε κάτω. Αντιστεκόμαστε!


Με βασικούς στόχους την αντίσταση και τη ριζική αλλαγή του συστήματος που εκτρέφει κυβερνήσεις σαν τις σημερινές, αλλά και την αλληλεγγύη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Κασιμάτης παρουσίασαν χθες την πρωτοβουλία τους για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού κινήματος με την επωνυμία Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ). Υπογραμμίζοντας πως η συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος αντίστασης “αποτελεί εθνική ανάγκη”, οι τρεις άνδρες σημείωσαν πως βιώνουμε “μια μεγάλη εθνική τραγωδία”, ενώ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, τόνισαν ότι “είμαστε παιδιά που δεν το βάζουμε κάτω”.

Π.Α.ΜΕ : Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.


Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου
Κοινοποίηση: Διοικητή 585 ΤΠ, Αντισυνταγματάρχη πεζικού κ. Αθανασόπουλο Αντρέα



Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που βάζει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης, δε θα μπορούσε να μένει έξω απ´ την πύλη των στρατοπέδων. Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι «περικοπές» στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνει νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του.

Κ.Κ.Ε: «Διαμαντοπούλου, η υπουργός της φωτοτυπίας και της ασιτίας».


Σφοδρή κριτική στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ασκεί το ΚΚΕ με αφορμή την δημοσιοποίηση της πρότασης για το νέο λύκειο και τις νέες εισαγωγικές εξετάσεις. 


Ειδικότερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι «η υπουργός Παιδείας, γνωστή ως υπουργός της φωτοτυπίας και της ασιτίας των μαθητών, με τις εξαγγελίες για το «"νέο Λύκειο" και το εξεταστικό κάνει το δικό της παιχνίδι στην επιχείρηση ανασύνθεσης του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Η σκληρή πάλη στα ΜΜΕ απαιτεί μέτωπο αγώνα και ανατροπής.

Η σκληρή πάλη στα ΜΜΕ απαιτεί μέτωπο αγώνα και ανατροπής.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους αγώνες που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στον χώρο των ΜΜΕ, την ενεργητική αντίσταση των εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών) ενάντια στα λουκέτα και την απλήρωτη δουλειά, τις περικοπές στους μισθούς, τις ατομικές συμβάσεις και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις απολύσεις και την επέκταση της μαύρης εργασίας και των εξευτελιστικών αμοιβών.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Εμπροσθοφυλακή να γίνει όλος ο λαός.Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΝΕΤ.

                             Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΝΕΤ



Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

-- Είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε αν σε όλη την Ευρώπη υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, αν στα κράτη - μέλη της ΕΕ υπήρχε ένα ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και δεν είχαμε στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να διαπραγματεύονται πόσο θα χάσουν οι εργαζόμενοι, θα ήταν πολύ πιο στριμωγμένη η Κομισιόν.
-- Γιατί δεν υπάρχει; Φοβάται ο κόσμος; Πού το αποδίδετε αυτό, δηλαδή ότι δεν αντιδρά ο κόσμος απέναντι σε αυτό το τσουνάμι;
-- Αυτά που θα πω δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων. Υπάρχει.
-- Δηλαδή, το μαζί τα φάγαμε, ισχύει;
-- Οχι. Απλώς, ένα από τα όπλα που έχει το καπιταλιστικό σύστημα είναι η ιδεολογική πίεση, η ιδεολογική τρομοκρατία, το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και η ενσωμάτωση και η εξαγορά. Όλα αυτά, λοιπόν, αν τα δει κανείς μαζί με την ηγεσία των συνδικαλιστικών ηγεσιών, πάρτε στην Ελλάδα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Όχι στη δανειακή σύμβαση-σφαγείο!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Όχι στη δανειακή σύμβαση-σφαγείο!
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτούν νέο γύρο επίθεσης στους εργαζομένους και αντιδραστικής μετάλλαξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο σύμφωνο σταθερότητας ισοδυναμεί με παρατεταμένο πόλεμο στις κοινωνικές κατακτήσεις, συνταγματοποίηση της λιτότητας και συνεχή επιτροπεία των οικονομιών των επιμέρους χωρών από την ΕΕ. Στην Ελλάδα με αφορμή και τη νέα δανειακή σύμβαση αυτό μεταφράζεται ήδη σε απαιτήσεις για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και κατώτερων μισθών, για πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, για νέα φοροεπιδρομή για ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δεδομένο το «ναι» σε σφαγή μισθών και Συμβάσεων.


Σιγοντάρει παράλληλα την οριστική κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Το δικό της ηχηρό «ναι» στη σφαγή των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου, επαναβεβαιώνει η ηγεσία της ΝΔ, που είναι στοχοπροσηλωμένη στην υπεράσπιση των γενικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις δημαγωγικές μεγαλοστομίες περί «κόκκινων γραμμών», στη χτεσινή δήλωση του Γ. Μιχελάκη δε γίνεται η παραμικρή αναφορά σε μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι σε αυτά η ΝΔ έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εστιάζοντας τα άσφαιρα πυρά της κατά των«μονομερών αποφάσεων» υπουργών, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και άλλα.