Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

«Καθρεφτάκια και χάντρες» για το λαό...Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Ο Κ. Ησυχος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λατινική Αμερική (Βραζιλία και Αργεντινή).


Λίγο πριν την αναχώρηση απ' τη Βραζιλία έκανε την ακόλουθη δήλωση στον ρ/σ «Κόκκινο»: «Η Βραζιλία θα θέσει στο ΔΝΤ θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και γενναίας διαγραφής του που θα συνοδεύεται από πολιτικές ανάπτυξης. Η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια τον ελληνικό λαό».
Πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλο θράσος για να κάνει τέτοιες δηλώσεις και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τόσο κι άλλο τόσο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις προσαγωγές αντιφασιστών στην παραλία του Βόλου.

Οικολόγοι Πράσινοι



Με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών και την παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Βόλου έγιναν χθες το πρωί πάνω από 60 προσαγωγές αντιφασιστών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην  παρουσία της Χρυσής Αυγής στην παραλία του Βόλου με τη δικαιολογία διανομής τροφίμων σε πολίτες. Αυτό αποδείκνυε και η μεγάλη αστυνομική δύναμη που συγκεντρώθηκε στο Βόλο, απέναντι σε ένα πλήθος διαδηλωτών που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και μετά από τη διαμαρτυρία τους έξω από το αστυνομικό τμήμα, συνέχισαν ειρηνικά την πορεία τους.

Βρετανία: Έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός των αστέγων.


Τα αντιλαϊκά μέτρα, που λαμβάνει η Βρετανική κυβέρνηση και προβλέπουν μεταξύ άλλων και τις περικοπές στην πρόνοια, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των αστέγων στη Βρετανία.
Photograph: Denis Cameron/Rex Features - Άστεγος στο Λονδίνο.


Περίπου 6.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους του Λονδίνου, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.900 και 3.000 την περίοδο 2006 -07, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οργανώσεων και τοπικών αρχών.
Από τους 6.000, το 62% είναι «καινούργιοι» στους δρόμους.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τις νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα, οπότε ας αφήσει το θέατρο ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις μεγάλες αυξήσεις. Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδιανόητη και ασήκωτη για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που τραβούν τα πάνδεινα και μόνο τα 4 τελευταία χρόνια πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα.

Συνεχίζεται στον Πειραιά η έκθεση με βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής».


Συνεχίζεται στον Πειραιά η έκθεση με βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», που διοργανώνουν η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ και τοΤομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ της Α' Πειραιά.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 5 Γενάρη στον πρώτο όροφο των Γραφείων της ΝΕ Πειραιά (προθάλαμος αίθουσας εκδηλώσεων), κάθε απόγευμα 6 μ.μ. - 9 μ.μ. και τις Κυριακές 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.

Μωραίνει η Ιστορία αυτόν που σκοπεύει να απολέσει


Με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Βίλα Αμαλίας, μια από τις πλέον ιστορικές καταλήψεις του αναρχικού χώρου, ο πρωθυπουργός ήρθε με "προσωπική εντολή" να μας μοστράρει την "Σαρκοζιανή" του αποφασιστικότητα. Από κοντά ο "κοινωνικά ευαίσθητος" δήμαρχος Καμίνης που κατέβασαν μαζί ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να απαλλαγεί δήθεν η Αθήνα από την αυταρχική δημαρχεία του Κακλαμάνη. "Μηδενική ανοχή", "ανακατάληψη των πόλεων", "εμπέδωση της νομιμότητας", έννοιες βγαλμένες από πολεμικό διάγγελμα Αμερικάνου προέδρου. Σοκ και δέος. Όμως μετά το σοκ και το δέος, άρχισαν τα φέρετρα των Αμερικάνων στρατιωτών να επιστρέφουν κατά εκατοντάδες στην "πατρίδα".

Κοινή πάλη ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Διακήρυξη του ΚΚ Λαών της Ισπανίας, του ΚΚ Ιταλίας (Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά), του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, της Ενωσης Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας και του ΚΚΕ.


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία αλλά και γενικότερα σε όλο το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα είναι η κοινή Διακήρυξη του ΚΚ Λαών της Ισπανίας, του ΚΚ Ιταλίας (Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά), των επαναστατικών δυνάμεων στη Γαλλία, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση και Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών και του ΚΚΕ για την ανάγκη να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.