Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μόνο έτσι θα μπει «τέλος»! Το νέο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη του Σαββάτου.


Μόνο έτσι θα μπει «τέλος»!


Το καπιταλιστικό καθεστώς, που, για να κάνει τη δουλειά των αφεντικών του και να ξεμοναχιάσει τα θύματά του, διαχωρίζει τους ανθρώπους σε Ελληνες και σε «λαθρομετανάστες», που διαχωρίζει τους εργάτες σε «άσπρους» και σε «μαύρους»,
είναι το ίδιο καθεστώς που διαχωρίζει τους Ελληνες «είλωτες» σε ιδιωτικούς και σε δημόσιους υπαλλήλους - «είλωτες», τους Ελληνες «είλωτες» σε «ρετιρέ» και σε «υπόγεια» - «είλωτες», τους Ελληνες «είλωτες» σε φτωχούς και σε φτωχότερους - «είλωτες».
*
Το καπιταλιστικό καθεστώς, εντός του οποίου συμβαίνουν στυγερές δολοφονίες όπως εκείνη του 44χρονου Ελληνα στην 3ης Σεπτεμβρίου, η εκτέλεση του 21χρονου από το Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια, τα μαχαιρώματα προσφύγων στις γειτονιές της Αθήνας,

Κίνα: 156 νεκροί και 5.500 τραυματίες από σεισμό 6,6 Ρίχτερ.


Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.



Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, τουλάχιστον 156 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και πάνω από 5.500 είναι οι τραυματίες.

Oι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ τις μεγαλύτερες ζημιές μετρά η περιφέρεια Λουσχάν στην κεντρική Κίνα.

46 χρόνια μετά τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου

Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες
την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 5:00 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ)
στο σταθμό του μετρό "Μέγαρο Μουσικής".

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ:
Σταθμός μετρό "Ευαγγελισμός", 5:00 μ.μ.

46 χρόνια μετά τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό συνεχίζεται!

Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια, τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου 1967 με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους ο λαός μας μαθαίνει για την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας.
Χουντικοί αξιωματικοί του στρατού κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία εφαρμόζοντας το νατοϊκό σχέδιο έκτακτης ανάγκης “Προμηθεύς” που προέβλεπε ανάληψη της εξουσίας από το στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης!

Σχόλιο του K.K.E να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – μεγαλέμπορων για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.


Σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας


Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, εξυπηρετεί την πάγια απαίτηση των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων, των μεγαλοξενοδόχων, των εμπορικών κέντρων και αλυσίδων που θέλουν και με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσουν το μερίδιο τους στην αγορά σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

Μπαλού Αλεξάνδρα : "Το ζήτημα είναι να βελτιώσουμε, να αλλάξουμε τον τρόπο δουλειάς μας στα σωματεία που έχουμε πλειοψηφία και να δράσουμε ως πλειοψηφία εκεί που είμαστε μειοψηφία."


Οι εξελίξεις σαφώς επιβεβαιώνουν το Κόμμα.


Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι πόλεμοι, η ανεργία, η φτώχεια επιβεβαιώνουν ότι η βασική αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία οξύνεται και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
Η κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία και στην εξουσία καθορίζουν τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού. Τα μονοπώλια, οι μετοχικές εταιρείες, μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι κάνουν κουμάντο σε όλες τις χώρες μεγάλες ή μικρές, νότου ή βορρά.