Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωντανή κάλυψη της απεργιακής συγκέντρωσης



Η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, θα μεταδοθεί ζωντανά στις 10.30 πμ μέσω της ιστοσελίδας μας (http://www.pamehellas.gr/main.php) και στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube.

Η Κίνα απέκτησε το πρώτο αεροπλανοφόροκαι επιτυγχάνει την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων του πολεμικού ναυτικού της



Το Λιαονίνγκ, το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, εντάχθηκε σήμερα επισήμως στις δυνάμεις του κινεζικού πολεμικού ναυτικού. Το αεροπλανοφόρο ετέθη στην υπηρεσία της κινεζικής ναυτικής στρατιωτικής δύναμης και της υπεράσπισης των εδαφών της χώρας, εν μέσω ισχυρών εντάσεων στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας με την Ιαπωνία.

Δείτε ζωντανά την περικύκλωση του Ισπανικού κοινοβουλίου στην Μαδρίτη, από χιλιάδες λαού.

K.K.E. : Πράξη ευθύνης & ελπίδας η συμμετοχή στην απεργία στις συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ να εκφραστεί η λαϊκή συμμαχία άρνησης υποταγής & λαϊκής αντεπίθεσης.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας




Πράξη ευθύνης και ελπίδας είναι η συμμετοχή κάθε εργαζόμενου στην αυριανή απεργία, ώστε αυτή να αποτελέσει μια νέα εκκίνηση στην οργάνωση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για να βάλει φρένο και τέλος στις θυσίες του λαού για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για την παραμονή της χώρας στη «λυκοσυμμαχία» της ΕΕ.

Suddeutsche Zeitung: «Η διάσωση της Ελλάδας απαιτεί άλλα 30 δισ.»


Ακόμη και μετά το 2014 η Ελλάδα θα «παραμείνει στον ορό» των κρατών της ΕΕ, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ η Süddeutsche Zeitung, εκτιμώντας ότι η επίτευξη του προγράμματος απαιτεί άλλα 30 δισ. ευρώ και δύο επιπλέον χρόνια. 
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει χωρίς έξωθεν βοήθεια τον προϋπολογισμό της, υποστηρίζει η SZ, επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους της ΕΕ.

Σχόλιο του K.K.E. για τη σύλληψη του 27χρονου χρήστη του facebook.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο είναι απαράδεκτο, αντιδραστικό και σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει τη θρησκοληψία, το διαδομένο φαινόμενο εκμετάλλευσης της πίστης και την εξαπάτηση των θρησκευόμενων.

Να αφεθεί ελεύθερος αμέσως ο 27χρονος - κάτω τα χέρια από την ελευθερία της έκφρασης


Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Είναι φορές που το θράσος και η γελοιότητα ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Κι όμως: αυτή τη στιγμή ένας 27χρονος κρατείται λόγω της δημιουργίας της σατιρικής σελίδας με την επωνυμία "Γέροντας Παστίτσιος". Σελίδα που σατίριζε όλους εκείνους που έχουν στήσει μια κανονική επιχείρηση εξαπάτησης γύρω από υποτιθέμενα "θαύματα" που δημιουργούν οι ίδιοι και τα χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος.

Θανάσης Παφίλης στην βουλή με επίκαιρη ερώτηση : Να κλείσει το λεγόμενο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας – Βοιωτίας» της «Χρυσής Αυγής».


Θανάσης Παφίλης



Όπως διαπιστώνεται από την σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας».
Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργαζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση.

Να αποκρούσουμε την αντεργατική λαίλαπα, δυναμώνοντας το κίνημα

Η επίθεση στον κόσμο της δουλειάς κορυφώνεται με μέτρα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Μέτρα-σφαγείο, που θα κάνουν τη ζωή των εργατικών και λαϊκών οικογενειών δυσβάσταχτη και εφιαλτική. Μέτρα πρωτόγνωρης αγριότητας και έκτασης που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τίποτα σταθερό. Γκρεμίζουν τα πάντα, διαμορφώνοντας συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας σε όλο τον εργαζόμενο λαό. Το μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, μνημόνια και τρόικα και όλες οι δυνάμεις της αντίδρασης κλιμακώνουν την αντεργατική και αντιλαϊκή τους δράση, κάνοντας τη ζωή των λαϊκών μαζών κόλαση. Τα κόμματα του κεφαλαίου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και με την ταυτόχρονη αντιλαϊκή λύσσα της Χρυσής Αυγής που τρομοκρατεί και τραμπουκίζει σε βάρος των λαϊκών δυνάμεων και μεταναστών, όλοι τους επιχειρούν μέσα από την πολιτική της πείνας και της τρομοκρατίας να τσακίσουν το λαό και τις αντιστάσεις του. Το επιχειρούν άμεσα και όχι μόνο με λόγια, αλλά με έργα και κυρίως τρομοκρατικού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι οι βασικοί οργανωτές τής άγριας επίθεσης στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, αυτές οι δυνάμεις πρωταγωνιστούν στην επίθεση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Το ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη είναι «δήμιος» για ταεισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων και γιατα εργασιακά δικαιώματα, είναι πασίγνωστο. Έχουμε να κάνουμε με την πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που διοίκησε ποτέ αυτήν τη χώρα.

Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία για την απεργία στην Αθήνα

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Εργάτες, εργαζόμενοι
Σ’ ένα μόνιμο εφιάλτη ζουν λαός και εργαζόμενοι στη χώρα μας. Η επίθεση που άρχισε ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη της χώρας πριν από δυόμισι χρόνια, όχι μόνο δεν έχει τελειωμό, αλλά εντείνεται και βαθαίνει σε όλα τα επίπεδα με ξέφρενους ρυθμούς. Το νέο, πρωτόγνωρο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. που απαιτεί να ληφθούν η τρόικα του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου ισοδυναμεί με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος, με την οικονομική εξόντωση δεκάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, με την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας, με την επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στα λαϊκά στρώματα.