Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Έγκλημα του Μνημονίου η διπλή αυτοκτονία στην πλατεία Βάθη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.



Η διπλή αυτοκτονία μάνας και γιου σήμερα στην πλατεία Βάθη έρχεται να προστεθεί σε καμπόσες ακόμη αυτοκτονίες και αμέτρητους θανάτους από τη φτώχεια, την απελπισία, την διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας και των δομών προστασίας.

Οι πρωταίτιοι της κατάστασης αυτής, οι ηθικοί αυτουργοί των αυτοκτονιών, αντί να βρίσκονται στο εδώλιο έχουν το θράσος να κυκλοφορούν στα τηλεοπτικά παράθυρα και να διαφημίζουν το Μνημόνιο ως "ευλογία" για τον τόπο. Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες της ΕΕ επιμένουν να επεκτείνουν αυτή την "ευεργετική" (για το κεφάλαιο) πολιτική στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιμένοντας στο νέο Σύμφωνο για τη φτωχοποίηση όλης της Ευρώπης.

Αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ. Μεθοδευμένη προβοκάτσια κατά του Κ.Κ.Ε ! Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Πολιτική αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ



Λίγο πριν τις εκλογές του Μάη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διοχέτευαν σε δημοσιογράφους αστικών ΜΜΕ και ψηφοφόρους κατασκευασμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι τάχα μοιρασμένα ως προς τη στάση που πρέπει να τηρήσει το Κόμμα σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αλλοι υπέρ και άλλοι κατά. Καλλιεργούσαν μάλιστα κλίμα ότι μετεκλογικά θα προκύψουν εξελίξεις στο ΚΚΕ. Επειδή τίποτα δε μένει κρυφό, είναι σε γνώση μας τουλάχιστον τρία ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνίστησαν στη διοχέτευση τέτοιων και άλλων αντιΚΚΕ αθλιοτήτων στα αστικά ΜΜΕ με την προτροπή να τα αναπαραγάγουν, όπως και έκαναν.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση του με ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις.


Μέχρι τις 6 Μαΐου δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί το μνημόνιο. 

Όλοι μας έλεγαν ότι οι νόμοι αυτοί πρέπει να εφαρμοστούν και δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, γιατί τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί. Μετά τις 6 Μαΐου και μετά τη λαϊκή ετυμηγορία άρχισε η πραγματική διαπραγμάτευση, αυτή που δεν έκαναν ποτέ ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Μετά τις 6 του Μάη βλέπουμε ότι οι αντεργατικοί, οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν ήρθαν για να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, ήρθαν για να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, 24/5/2012


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



«Κατανοούμε και θεωρούμε ότι το επείγον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και γενικότερα ολόκληρου του συστήματος Υγείας, από τα κέντρα υγείας, στην πρόληψη, μέχρι βεβαίως τα νοσοκομεία. Ούτως ώστε να μην πέσει, γιατί κινδυνεύει να καταβαραθρωθεί, η παροχή στον τομέα της Υγείας, πολύ περισσότερο που έχουμε έναν αυξημένο αριθμό οικογενειών που δεν μπορεί να τα βγάλουν πέρα. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να πήγαιναν και προς τον ιδιωτικό τομέα, αλλά τώρα διευρύνεται ο αριθμός αυτός των οικογενειών που έχουν ανάγκη από την προστασία του δημόσιου συστήματος Υγείας, που δυστυχώς σε λίγο θα πάψει να είναι, θα είναι ημιδημόσιος - ημιιδιωτικός.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο 



 Ο ΣΕΒ επιχειρεί να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους όταν μιλάει για την κατάργηση της μείωσης του κατώτερου μισθού κατά 22%. Μιλάει για τους μόνιμους εργαζόμενους.
Είναι γνωστό όμως σε όλους η κόλαση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς όπου κυριαρχεί η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η απλήρωτη δουλειά επί μήνες. Οι μειώσεις μισθών που έχουν επιβάλλει οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς έχουν φτάσει έως και 40%.
Είναι ακόμη γνωστές οι προσλήψεις που γίνονται από εργαζόμενους μέχρι 25 ετών με 511 ευρώ μεικτά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας από κοινού με φασίστες στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στο κέντρο της Αθήνας.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 11.30 πμ ομάδα αστυνομικών σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια. Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισσα Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.

Επίθεση στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίθεση στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ



Επίθεση στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Εβαψαν με σπρέι την πρόσοψη του γραφείου και σχημάτισαν το σήμα της Χρυσής Αυγής και έναν ημιτελή αγκυλωτό σταυρό.
Η ΣΕΑΑΝ Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την επίθεση αυτή, που, όπως σημειώνουν, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης εκστρατείας κατά του ταξικού κινήματος των εργαζομένων σε Υγεία - Πρόνοια και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν: «Είναι πεντακάθαρο ότι στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού και των αναπήρων, για να περνάει ανενόχλητη η πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε σήμερα και αύριο σε όλη την χώρα.


Σήμερα Πέμπτη 24/5:



-- Στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό.
-- Στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα.
-- Στην Τρίπολη, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Ν. Γόντικα.
-- Στην Κόρινθο, στα Περιβολάκια, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τονΜ. Παπαδόπουλο.
-- Στην Καβάλα, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Θ. Κωνσταντινίδη.

Υβριστικές δηλώσεις Πάγκαλου κατά του Αλέξη Τσίπρα.Τον αποκάλεσε Τσο... !


Πάγκαλος στα πρόθυρα νευρικής κρίσης !


Αιχμηρό σχόλιο με βαρύ χαρακτηρισμό κατά του Αλέξη Τσίπρα έκανε σήμερα μέσω Twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς «τσόγλανο» τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε Τσο... -με συγχωρείτε- Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;» γράφει ο πρώην υπουργός στην ανάρτηση του, με την οποία υποτίθεται ότι σχολιάζει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον Φρανσουά Ολάντ (το γνωστό Ολαντρέου).

Νέα τραγωδία λόγω οικονομικής εξαθλίωσης.Μητέρα και γιος αυτοκτόνησαν βουτώντας στο κενό


Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες φτωχών πολιτών




Στην αυτοκτονία οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης μια 90χρονη και ο 60χρονος γιος της, πηδώντας από την ταράτσα της πενταώροφης πολυκατοικίας τους, επί των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου, στην πλατεία Βάθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους, οι οποίοι διέμεναν στον πρώτο όροφο , ανέβηκαν στην ταράτσα και βούτηξαν στο κενό. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο άνδρας ήταν μουσικός στο επάγγελμα και άνεργος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τους παιδικούς σταθμούς 23/5/2012


Κ.Κ.Ε




Το διάστημα αυτό εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν άμεσα οξυμμένο πρόβλημα με τη μείωση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς σε όλους τους Δήμους της χώρας, κυρίως στο Δήμο της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων, ως αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση κατ' εφαρμογή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.Στο Δήμο της Αθήνας, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των κτιρίων έχουν ήδη κλείσει 12 παιδικοί σταθμοί. Τώρα μεθοδεύεται το κλείσιμο άλλων 12 παιδικών σταθμών, αφού ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής της Αθήνας για το 2012 είναι μειωμένος κατά 11 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011.

Μειώσεις μισθών και απολύσεις ....


Από τον Ιούνιο … μειώσεις μισθών και απολύσεις και στην MEDIABRANDS UNIVERSAL INITIATIVE ….

Φήμες ακούγονται στην αγορά της διαφήμισης, στον χώρο των MEDIA , για επικείμενες απολύσεις και μειώσεις μισθών στις πολυεθνικές εταιρίες MEDIABRANDS UNIVERSAL INITIATIVE εδώ στην Ελλάδα. …..

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…..

Έχουν αποκλείσει την φωνή του Κ.Κ.Ε από τα ΜΜΕ !

Έχει παραγίνει τις τελευταίες μέρες η τακτική των αστικών ΜΜΕ και της κρατικής τηλεόρασης να μην καλούν σχεδόν καθόλου στις εκπομπές τους εκπροσώπους του ΚΚΕ.


 Υπερασπίζονται, μάλιστα, τον αποκλεισμό του ΚΚΕ με το επιχείρημα ότι μετά τις εκλογές του Μάη είναι πέμπτο κόμμα και όχι τρίτο, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα! Η επιχειρηματολογία τους είναι διάτρητη, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλούν για δημοκρατία, επομένως τα κόμματα θα έπρεπε να έχουν ισότιμη προβολή, αλλά και οι ποσοστιαίες διαφορές μεταξύ των κομμάτων, που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές, δεν είναι δα και τόσο μεγάλες, ώστε να δικαιολογούν τη μονοπώληση του τηλεοπτικού χρόνου από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ας το συγκρατήσουν οι φίλοι του Κ.Κ.Ε και να το διαδώσουν παντού ! Σχόλιο του Red Star.

Αλέκα Παπαρήγα από την Πάτρα:


Kαλούμε τους φίλους του Κόμματος και τους ψηφοφόρους που δεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λέμε: Ο,τι παρατηρήσεις έχετε, πείτε τις μετά τη δεύτερη εκλογική μάχη. Πάρτε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, βγάλτε κάλους στα πόδια σας. Και το λέμε, ναι, με απαίτηση.

Ακραία, πρωτοφανής και παράνομη παρέμβαση της Διοίκησης της EUROBANK στις εκλογές, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


 

Με οργανωμένες συναντήσεις στελεχών της Τράπεζας, μεταφέρεται η άμεση απειλή στους εργαζόμενους, ότι αν ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θα κλείσει η τράπεζα και θα χάσουν τη δουλειά τους. 
Τους καλούν, δε, να ενημερώνουν τους πελάτες για τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους από την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αν τον ψηφίσουν και σχηματισθεί Κυβέρνηση της Αριστεράς.