Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Κ.Κ.Ε: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη χρησιμοποίηση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει δυνάμεις του στρατού ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Πρόκειται για απόφαση  επικίνδυνη και απαράδεκτη. Δείχνει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο που έχει συγκεντρώσει η αστική τάξη, με σκοπό να τσακίσει κάθε δράση που στρέφεται εναντίον της βάρβαρης πολιτικής της.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτή, επισκέφθηκε την πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας όπου είχε συνάντηση με τον Ρόμπερτ Χιμένες, πρεσβευτή - σύμβουλο της Βενεζουέλας, και ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της Κολομβιανής κυβέρνησης στην περιοχή.


Με το πέρας της συνάντησης ο Γιώργος Μαρίνος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επισκεφτήκαμε την πρεσβεία της Βενεζουέλας για να ενημερωθούμε για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργεί ο ιμπεριαλισμός και η κυβέρνηση της Κολομβίας στην περιοχή, τις απειλές ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Βενεζουέλας, τους κινδύνους πολεμικής σύγκρουσης.

Εντοπίστηκε πλοίο που είχε παγιδευτεί στους πάγους πριν 157 χρόνια !

Αρχαιολόγοι εντόπισαν το καλοδιατηρημένο κουφάρι

του πλοίου σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι

του Μπανκς Άιλαντ.


Το κουφάρι του πλοίου στο βυθό της θάλασσας στο 
Mercy Bay
Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο Investigator το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών παρά την αντισυνταγματική πολιτική επιστράτευση της σοσιαλφασιστικής κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, μετά την πολύωρη γενική συνέλευση των ομοσπονδιών τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΠΕΡΟΚΕ . 
«Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να μην χάσει αυτό που λέγεται περιουσιακό του στοιχείο», δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών, μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την πτώση του ελικοπτέρου Απάτσι και τους δυο νεκρούς χειριστές

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο τύπου Απάτσι, αμερικανικής κατασκευής που προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων αυτού του τύπου και που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμειναν για 2 χρόνια σε αχρησία, εντάχθηκε πρόσφατα στην αεροπορία στρατού. Ακόμα ερωτήματα εγείρονται και σε σχέση με τη λειτουργία του όλου συστήματος πρόληψης ατυχημάτων και προστασίας του προσωπικού.

Κείμενο επανίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ εξετάζει ο Γιώργος Παπανδρέου.Από τον σοσιαλισμό το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα υιοθετήσει την βαρβαρότητα (και στα χαρτιά)

Πέρα από τη τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα , το κυβερνητικό έργο τον «καυτό» χειμώνα που έρχεται και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τον πρωθυπουργό απασχολεί και η ιδεολογική πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευμα στο ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ στα ΝΕΑ σήμερα αναφέρει πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι στο παρασκήνιο εκκολάπτεται η ιδέα για την εκπόνηση μιας νέας Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη! Για την ακρίβεια συζητείται η πλήρης αντικατάσταση του κειμένου που διάβασε πριν από 36 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναγγέλλοντας την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ». 

Καταλόγους ενισχυτών του ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσουμε

Η δευτερολογία της Αλ. Παπαρήγα
Στο στόχαστρο του δήθεν ελέγχου του «πολιτικού χρήματος» βρίσκεται η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ μέσα στο λαό
Παίρνοντας το λόγο για δεύτερη φορά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών σημείωσε: «Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν μπορείτε να καταλάβετε τον δικό μας τρόπο σκέψης. Οχι γιατί δεν έχετε διανοητικές ικανότητες, αλλά γιατί κινούμαστε σε πολύ διαφορετικές γραμμές και προσεγγίσεις. Να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα: Ο Βενιζέλος έκανε το ιδιώνυμο για τη ζωοκλοπή και ήταν το βασικό μέσο χτυπήματος του ΚΚΕ. Να σας πω και κάτι άλλο. Πώς αισθάνεται ο απλός πολίτης. Ξαναλέω, εμείς δε θέλουμε να υπάρχει φόβος. Εμείς θέλουμε ο άλλος που θα δώσει χρήματα, να έχει το θάρρος να το πει. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα για εμάς, γιατί αυτός που φοβάται δεν είναι καλό για εμάς. Αλλά δε θα βγούμε ηθικίστικα να τον αντιμετωπίσουμε.
Οι τράπεζες θα έχουν όλα τα δεδομένα. Ε, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Γιατί και η ΕΥΠ υπάρχει, και παρακολουθήσεις γίνονται. Τα πάντα. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Μόνο τα μέσα τα τεχνικά. Μη μου πείτε αυτό γινόταν παλιά.

Τραγωδία στον αέρα-Έπειτα από βαριά αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης- Νεκροί οι δύο χειριστές μετά από πτώση ελικοπτέρου στα Μέγαρα

Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου των ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποίησε βαριά αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων στις 11:50 σήμερα.
Το ελικόπτερο τύπου "Απάτσι" πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση.

Φώτης Κουβέλης: Άρση της επιστράτευσης και αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης για την επανέναρξη ενός διαλόγου ...στη βάση της κατάργησης του παλαιού καθεστώτος του κλειστού επαγγέλματος

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων στην ΑΤΕ έκανε δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε :
Επιστράτευση(επίταξη υπηρεσιών των ιδιοκτητών φορτηγών)

Η καταφυγή της κυβέρνησης στην πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών αποδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να λειτουργήσει σε συνθήκες κρίσης. Η καταφυγή στο μέτρο της επίταξης, που ως αντιπολίτευση εισηγούνταν την κατάργησή του, είναι χαρακτηριστική.

Ο Αλέξης Τσίπρας στα Χανιά: Στα χέρια των αγορών η κυβέρνηση

Υπό τον πλήρη έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρουσίασε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην «προφεστιβαλική» εκδήλωση της Νεολαίας Συνασπισμού, στα Χανιά.
"Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο απλός συνεργός, αυτός που βάζει την φωτιά στο δάσος. Τα μεγάλα αφεντικά είναι αυτά που έρχονται μετά να αξιοποιήσουν τα καμένα για δικό τους όφελος, για δικό τους κέρδος.", είπε για τον πρωθυπουργό.

"Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των αγορών", πρόσθεσε.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Κανένας σπουδαστής να μην πληρώσει νοίκι στις εστίες

Δυναμική κινητοποίηση - πρώτη απάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών - στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, το οποίο με «επιχειρησιακό σχέδιο» επιδιώκει να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει απ' τη φοιτητική μέριμνα
Αμεση ήταν η αντίδραση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να βάλει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει στη φοιτητική μέριμνα. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, προωθείται «επιχειρησιακό σχέδιο» (συζητήθηκε χτές στο ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κι έγινε απόφαση) που παραδίδει, ακόμα περισσότερο, στις εταιρείες τη σίτιση και τη στέγαση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πραγματοποίησαν, χτες, μια δυναμική κινητοποίηση στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, απαιτώντας να φύγουν οι εταιρείες απ' τις σχολές και να υπάρχει δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, για την άρση του «καμποτάζ»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στην παρέμβασή της, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Εκτέλεση πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα», τόνισε ότι «με δεδομένο ότι το καθεστώς του καμποτάζ στο χώρο της κρουαζιέρας έχει εγκαθιδρυθεί με στόχο την προστασία της ναυτικής εργασίας, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής αυτού του καθεστώτος, αν δεν εξυπηρετεί αυτό το στόχο, δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή, πολύ περισσότερο αφού οι εκτιμήσεις για τα οφέλη που θα προκύψουν είναι αόριστες, ενώ οι κίνδυνοι και τα μειονεκτήματα είναι συγκεκριμένοι».

Οικολόγοι Πράσινοι : Η Ελλάδα καίγεται γιατί δεν υπάρχει δασική πολιτική

Από χθες το βράδυ καίγεται πάλι η Σάμος, όπως κάηκε και την περασμένη εβδομάδα, ενώ ανάλογα φαινόμενα εκδηλώθηκαν σε Εύβοια και άλλες περιοχές της χώρας. Η «πράσινη» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν επένδυσε στην πρόληψη και μέχρι σήμερα η δασοπροστασία αποτελεί... ευχή. Η δημιουργία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και η μεταφορά σε αυτό της Γενικής Διεύθυνσης Δασών αποδείχτηκαν απλά επικοινωνιακές ενέργειες και η πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν αποτέλεσε ακόμη προτεραιότητα στην πολιτική της κυβέρνησης. Τελικά, είναι σε θέση η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία της ή δεν διατίθεται να το πράξει;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, που επανειλλημμένα θίξαμε την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαιώνιση του προβλήματος των πυρκαγιών, επιμένουμε στις προτάσεις μας για τη θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων και τη δημιουργία πράσινης οικονομίας από τη δασοπονία. Οι προτάσεις μας αναλυτικά είναι:

ΔΗ.Κ.ΚΙ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Η κατοχική Κυβέρνηση στα πλαίσια της «Ελεύθερης Αγοράς» και της «Πράσινης Ανάπτυξης» προχώρησε στην επιστράτευση των αυτοκινητιστών φορτηγών.

Όπως και στην περίπτωση των δικηγόρων, των φαρμακοποιών και άλλων κλάδων ελεύθερων επαγγελμάτων έτσι και των φορτηγατζήδων η κατοχική Κυβέρνηση ακολουθώντας ντιρεκτίβες της Νέας Τάξης σκοπεύει να καταργήσει τον ελεύθερο επαγγελματία (τη μεσαία τάξη γενικότερα) και να εκχωρήσει της δουλειά τους σε πολυεθνικές εταιρείες.

XOYNTA-ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»

Εφτά χρόνια αρπαχτή   από το www.iospress.gr
 

Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.
 

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» – αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα ν’ απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους.